Shaorma

Se face un aluat din ingredientele date (folositi cantitati ochiometric) si se framanta bine de tot. Desi e cu drojdie, secretul e sa nu fie lasat la

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat: lapte
  • ulei
  • drojdie
  • faina
  • sare si pentru umplutura: pui/vita
  • cartofi pai prajiti
  • maioneza
  • ceapa(verde)
  • rosii
  • castraveciori murati
  • varza cruda

Mod de preparare

Se face un aluat din ingredientele date (folositi cantitati ochiometric) si se framanta bine de tot. Desi e cu drojdie, secretul e sa nu fie lasat la crescut deloc. Se intinde din aluat cate o foaie rotunda de grosime potrivita (va face mai mult bule la coacere decat sa se mai umfle) si se coace la foc mic pe tigaia de teflon bine unsa.
Asezati fiecare blat copt pe un platou si faceti-le maldar pana la ultimul facut, acoperindu-le cu un prosop pentru a le inabusi un pic sa fie moi si rulabile. In tot acest timp puiul sau ce carne mai vreti sa folositi ar trebui sa se rumenesca la gril sau la cuptor chiar, se poate fi lasat asa, simplu sau stropit cu vin sau cu un sos cu chilli, nucsoara, dafin... Ar fi mult mai gustos si sanatos sa faceti o maioneza acasica. In rest e simplu cu umplutura: adaugati sau sustrageti ce vreti sau ce aveti.
Cu bere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci