Se framinta o coca din faina, un ou, unt taiat cubulete, un praf de sare si 2 linguri de apa rece. Se pune coca pentru 30 de minute la frigider. Se cu
Se framinta o coca din faina, un ou, unt taiat cubulete, un praf de sare si 2 linguri de apa rece. Se pune coca pentru 30 de minute la frigider. Se curata usturoiul si ceapa si se toaca. Se oparesc rosiile si decojiti-le. Se storc usor, apoi se taie feliute. Se spala dovleceii, se curata si se taie felii.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie. Se prajesc dovleceii pe ambele parti, apoi se scot intr-o farfurie si se condimenteaza. Se caleste usturoiul si ceapa. Se lasa sa se raceasca. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Se unge o forma cu grasime.
Se spala verdeata, se lasa sa se scurga bine, dupa care se rup frunzulitele si se toaca marunt. Se amesteca cascavalul ras cu smintina si ouale ramase. Se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei.
Se intinde coca pe o suprafata plana si se asaza in forma, avind grija sa se acopere si marginile. Se inteapa blatul de mai multe ori cu scobitoarea. Se adauga amestecul de ceapa, apoi dovleceii si feliile de rosii. Se presara putin oregano si cascaval, apoi se adauga crema de smantana. Se coace cca. 40 de minute.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseCopanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...
Copanele in fulgi de porumb la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii