Merele coapte si umplute cu orez si scortisoara este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert. Se coc merele intr o tava,cand sunt gata se scot.
Merele coapte si umplute cu orez si scortisoara este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert. Se coc merele intr-o tava (ca sa nu se sparga), cand sunt gata se scot, se lasa sa se raceasca, apoi se taie merele in partea de sus, se scoate cotorul, ca sa ramana doar peretii marului. Se pune la fiert orezul cu zaharul, iar cand este aprope fiert se adauga scortisoara, se ia de pe foc si se umplu merele cu orezul, marul care a fost scos din interior se face piure si pe pune pe farfurie ca si ornament. Se asaza merele, se pune topping sau dulceata de caise peste mere (ca sa fie mai dulci) si se orneaza dupa cum doreste fiecare.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii