Dulciuri

Reteta Negresa de post cu visine

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
aalliinnaa07 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Negresa de post cu nuci - Reteta Video"
 
Negresa de post cu visine este o prajitura delicioasa, usor de facut, perfecta in zilele de post.

ingrediente

   2 cani zahar
   2 cani de apa
   3 linguri cacao
   1 cana ulei
   1 plic praf de copt
   coaja de la o portocala
   1 fiola esenta de vanilie
   visine din compot
   faina cat cuprinde ( aprox. 350 g)
Pentru glazura:
   2 linguri cacao
   2 linguri ulei
   6 linguri zahar pudra
   2 linguri jumate de apa fierbinte

mod de preparare

Intr-o oala punem apa si zaharul si amestecam pana cand zaharul se topeste. Cand zaharul s-a topit luam oala de pe foc si punem apa cu zaharul topit intr-un bol mare, apoi adaugam uleiul, 3 linguri cacao, praful de copt, coaja rasa de la o portocala si esenta de vanilie, le amestecam bine pe toate cu telul. La sfarsit adaugam faina cat cuprinde, compoztia trebuie sa fie ca cea de chec.
Punem compozitia de prajitura intr-o tava in care punem putin ulei si o tapetam cu hartie pentru copt, peste compoztie am pus jumatati de visine din compot. Punem prajitura la cuptorul preincalzit la 180 C timp de 30-35 de minute.
Gand este gata prajitura ne apucam sa facem glazura: intr-o oala mica punem zaharul pudra, apa, uleiul, cacao si le amestecam bine. Punem oala pe foc si amestecam pana se ingroasa glazura. Cand este gata, punem glazura fierbinte peste prajitura si presaram nuca de cocos.

Pofta buna!




Reteta de negresa de post cu visine a fost propusa de: http://retetealina.blogspot.ro/


Serveste negresa de post cu visine dupa ce s-a racit glazura.

Incearca si Negresa cu lapte de cocos si gem de afine
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post cu visine" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulciuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.