Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja. Cit timp fierb cartofii, se prepara maioneza din doua galbenusuri de ou frecate cu uleiul, o lingura de
ingrediente
8 buc. cartofi medii
8 buc. castraveciori murati (sau gogonele)
2 oua si 250 ml. ulei pt. maioneza
2 linguri mustar iute
sare
piper
optional 100 gr. soia granule
cateva masline si gogosari murati pentru ornat
mod de preparare
Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja. Cit timp fierb cartofii, se prepara maioneza din doua galbenusuri de ou frecate cu uleiul, o lingura de mustar (ca sa nu se taie), sare. Daca la un moment dat maioneza devine prea groasa se dilueaza cu doua linguri de zeama de lamaie. Soia (ingredient optional) se fierbe citeva minute in apa cu condimente, se scurge bine si se lasa sa se raceasca. Se curata cartofii, se taie cubulete, se lasa sa se raceasca. Se taie castraveciorii sau gogonelele in cubulete mici, se scurg de zeama pe care o lasa. Se pun toate ingredientele intr-un castron impreuna cu restul de mustar, se aduga sare si piper si se da la rece. Se serveste in boluri ornate cu masline si fisii subtiri de gogosari murati
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe