Umpleti pe jumatate o oala mare cu apa, adaugati sare, lasati-o sa dea in clocot si adaugati frunzele de sfecla mangold si de cicoare. Lasati sa fiarb
Umpleti pe jumatate o oala mare cu apa, adaugati sare, lasati-o sa dea in clocot si adaugati frunzele de sfecla mangold si de cicoare. Lasati sa fiarba 2-3 minute pana cand verdeturile se fragezesc, apoi scurgeti-le cu ajutorul unei strecuratori. In oala goala, puneti 4 linguri bune de ulei de masline si apoi usturoiul tocat. Prajiti-I pana se rumeneste usor, apoi adaugati peste el frunzele fierte. Asezonati si amestecati totul, astfel incat uleiul minunat aromat sa patrunda peste tot. Dupa 1 minut, luati vasul de pe foc, adaugati rucola si stoarceti peste verdeturi sucul de lamaie. Amestecati inca o data, vedeti daca e suficient de sarat si de condimentat, dupa care serviti imediat.
Acest sote e grozav ca garnitura pentru carne sau scoici la gratar ori chiar servit rece pe un platou cu aperitive.
Alte retete recomandate:
Ardei umpluti
Iahnie de fasole
Musaca de vinete

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii