Umpleti pe jumatate o oala mare cu apa, adaugati sare, lasati-o sa dea in clocot si adaugati frunzele de sfecla mangold si de cicoare. Lasati sa fiarb
Umpleti pe jumatate o oala mare cu apa, adaugati sare, lasati-o sa dea in clocot si adaugati frunzele de sfecla mangold si de cicoare. Lasati sa fiarba 2-3 minute pana cand verdeturile se fragezesc, apoi scurgeti-le cu ajutorul unei strecuratori. In oala goala, puneti 4 linguri bune de ulei de masline si apoi usturoiul tocat. Prajiti-I pana se rumeneste usor, apoi adaugati peste el frunzele fierte. Asezonati si amestecati totul, astfel incat uleiul minunat aromat sa patrunda peste tot. Dupa 1 minut, luati vasul de pe foc, adaugati rucola si stoarceti peste verdeturi sucul de lamaie. Amestecati inca o data, vedeti daca e suficient de sarat si de condimentat, dupa care serviti imediat.
Acest sote e grozav ca garnitura pentru carne sau scoici la gratar ori chiar servit rece pe un platou cu aperitive.
Alte retete recomandate:
Ardei umpluti
Iahnie de fasole
Musaca de vinete
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii