Supe de legume

Reteta Supa crema de dovleac cu piept de pui

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
justeu80 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Supa Crema de Conopida (Reteta Video)"
 
Dintre toate roadele toamnei, dovleacul e preferatul meu. Asta daca trecem de castane si de vin (nu neaparat in ordinea asta). Imi place atat de mult

ingrediente

   600 g dovleac o bucata piept de pui 1
   5 l apa frunze de patrunjel 2-3 morcovi coriandru piper rosu enibahar cuisoare smantana dulce lapte de cocos

mod de preparare

Dintre toate roadele toamnei, dovleacul e preferatul meu. Asta daca trecem de castane si de vin (nu neaparat in ordinea asta). Imi place atat de mult pentru ca-l poti folosi in multe feluri si la multe lucruri, de la aperitive la deserturi, trecand pe la supe, creme, fripturi, paste si piureuri. Gustul lui ti dulceata discreta il fac sa se potriveasca tare bine mai peste tot prin bucataria de toamna/iarna. Va arat acum o supa-crema de dovleac, destul de simpla, desi se face in doua etape. In prima etapa trebuie sa faceti o supa simpla de pui, dintr-o bucata de piept (veti vedea de ce am ales piept si nu altceva), cativa morcovi, putina sare si niste frunze de patrunjel. Lasati carnea sa fiarba incet 40 de minute si apoi lasati-o sa se racoreasca usor. Intre timp, curatati dovleacul, taiati-l in cuburi si puneti-l la fiert in apa cu sare (pentru patru portii generoase aveti nevoie de 600 de grame de dovleac si un litru si jumatate de apa, pe care oricum o aruncati dupa ce fierbe dovleacul). Pentru aromarea mancarii, va recomand un amestec de boabe de coriandru, boabe de piper rosu, enibahar si cuisoare, pe care sa le zdrobiti bine intr-un mojar. Amestecul acesta va intra in joc in momentul in care dovleacul fiert, zeama de pui si o nuca de unt vor fi toate in aceeasi oala, gata sa fie lucrate cu blenderul. Dupa ce obtineti crema, mai trebuie doar sa adaugati trei linguri de smantana dulce sau, pentru un aer mai exotic, trei linguri de lapte de cocos. Amestecati bine, apoi presarati pe suprafata supei-crema crutoane din paine HapiHap prajita, bucati de piept de pui si cuburi de morcov fiert.
Puteti decora cu frunze de rozmarin, busuioc ori patrunjel. Recomand totusi rozmarinul, se potriveste foarte bine cu aromele din supa.


Alte retete recomandate:

Incearca si Supa italiana de legume
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac cu piept de pui" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.