Supa de fasole uscata

Fasolea boabe se pune la inmuiat in ajun. A doua zi se strecoara, se pune la fiert, peste 10 – 15 minute se arunca prima apa si se reia fierber

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g fasole boabe
  • o ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei alimentar
  • 1 l.c. mocca de chimen
  • 300 g varza acra taiata
  • 4 foi de dafin
  • 250 g carne afumata
  • 250 g carnati uscati
  • 1 lingura faina
  • 4 chifle
  • 200 ml smantana

Mod de preparare

Fasolea boabe se pune la inmuiat in ajun. A doua zi se strecoara, se pune la fiert, peste 10 – 15 minute se arunca prima apa si se reia fierberea in apa curata si sarata timp de 60 minute (daca nu sunt si boabe negre), pana se inmoaie pe jumatate. Se curata ceapa si usturoiul, se taie marunt.

Se incinge o lingura de ulei in care se caleste ceapa, se adauga semintele de chimen si se stinge cu 2 – 2,5 l apa. In aceasta compozitie se fierbe varza acra, se adauga foile de dafin, sarea si fasolea scursa si fiarta pe jumatate.

Carnea afumata se taie in cubulete, se adauga la supa si se fierbe incet, 60 – 80 de minute pana se inmoaie fasolea, completand apa evaporata. Carnatul se taie in jumatati de rondele si se adauga la supa cand fasolea este fiarta. Uleiul ramas se incalzeste, se presara cu faina si se rumeneste. Se adauga usturoiul zdrobit si compozitia lichida se toarna in supa. Atentie! Va fierbe tare. Se amesteca in supa si se mai clocoteste 10 minute. Intre timp, chiflelor li se taie un capac, se scoate miezul si se prajesc usor ,in cuptor, la 180°C.

Cand supa este gata, se umplu chiflele cu supa, se pune smantana deasupra si se servesc imediat altfel, se inmoaie.
Alte retete ciorba recomandate

Ciorba radauteana

Supa de rosii

Ciorba conopida

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci