Supa de rosii

Rosiile se spala, se curata si se taie marunt si impreuna cu ceapa intreaga si frunzele de telina se pun la fiert in apa putina, pana se inmoaie, apoi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 grame rosii
  • 40 grame untura
  • 50 grame faina
  • 60 grame zahar
  • o ceapa mijlocie
  • o legatura mai mica de frunze de telina
  • 1
  • 5 litri supa de carne (sau apa)

Mod de preparare

Rosiile se spala, se curata si se taie marunt si impreuna cu ceapa intreaga si frunzele de telina se pun la fiert in apa putina, pana se inmoaie, apoi se pasereaza (in afara de ceapa si telina). Pasta de rosii astfel obtinuta se fierbe cu supa de carne (sau apa). Intre timp, din untura si faina s face un rantas deschis la culoare, care se adauga la supa. Se mai da un clocot si la sfarsit se potriveste gustul cu sare si zahar.
Alte retete recomandate

Supa crema de spanac

Supa crema de sparanghel

Supa de pui cu galuste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci