Supa minestrone

Supa minestrone este o ciorba delicioasa si consistenta cu legume si carne. Se curata legumele, inclusiv ciupercile, se spala si se taie, dupa preferinta, cuburi sau felii.

Complexitate
medie
Supa minestrone

Ingrediente

  • 150 g fasole uscata fiarta separat
  • 1 cartof potrivit ca marime
  • 2 cepe potrivite
  • 1 telina mica
  • 2 morcovi
  • 300 ml pulpa de rosie ( conserva)
  • 1 dovlecel
  • 2-3 ciuperci
  • 50 g fidea sau taitei
  • 3 linguri ulei
  • 1 catel de usturoi
  • 100 g costita ( optional)
  • 1 l supa de carne
  • 2-3 frunze de busuioc verde
  • 2 tije de telina
  • patrunjel verde
  • leustean verde
  • 50g branza sau parmenzan
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Supa minestrone este o ciorba delicioasa si consistenta cu legume si carne.

* Se curata legumele, inclusiv ciupercile, se spala si se taie, dupa preferinta, cuburi sau felii, apoi se calesc in ulei bine incins, la foc mic si sub capac, amestecand din cand in cand , pana sunt bine patrunse.
*Se adauga boabele de fasole fierte, costita rumenita separat( optional), tijele de telina, pulpa de rosii, usturoiul pisat, patrunjel si busuioc verde tocate marunt.Se toarna peste toate supa de carene, se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper si se lasa sa fiarba 15-20 de minute.Se pune fideaua ( sau taiteii) si se mia lasa 10 minute.
*Daca supa a iesit prea deasa, se poate suplimenta cu supa de carene sau zeama in care a fiert fasolea.Daca se prefra gustul acrisor, se poate adauga zeama de lamaie.


Supa minestrone se serveste fierbinte, decorata cu frunze proaspete de leustean si cu parmenzan ras sau taiat felii subtiri cu un cutit bine ascutit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci