Denumirea provine din latinescul “picea”, ce inseamna coacerea painii la cuptor. Pizza a devenit celebra pe la sfarsitul anilor 1800, cand un brutar Italian (Raffaele Esposito), din dorinta de a impresiona prin originalitate si patriotismul sau, a pregatit in cinstea vizitei regelui Italiei, Umberto, si a sotiei sale Margherita, un blat de paine acoperit de ingrediente in culorile steagului italiei: rosu (rosii), alb (mozzarella) si verde (busuioc). Regina a fost atat de placut impresionata, incat acest model de pizza a purtat de atunci numele ei, fiind cunoscuta drept pizza margherita. De-a lungul timpului, reteta originala a capatat diverse imbunatatiri si modificari, adaugandu-se o multitudine de ingrediente, si creandu-se noi si noi combinatii. Pe langa zecile de pizzerii care fac livrari la domiciliu chiar si la ora 3 dimineata, romanii sunt obisnuiti sa gateasca pizza si in casa. Eu nu am dat inca lovitura pe Partypoker inca imi dezvolt calitatile de jucator profesionist, drept urmare nu imi permit ca mereu cand mi se face pofta de pizza sa pun mana pe telefon, pentru ca in 15 minute sa ma trezesc cu ea pe masa, dar si cu portofelul mai usor. Am intotdeauna disponibila varianta in care adun ce ingrediente mai gasesc in frigider, si in trei sferturi de ora ma pot bucura de o tava intreaga cu acest delicios fel de mancare. Cel mai important mi se pare ca aluatul sa iasa bine, nici prea crocant, dar nici foarte pufos, cat sa nu mai simti savoarea ingredientelor. Eu va recomand o reteta extrem de simpla si cu ingrediente putine, cu care veti face un aluat perfect pentru retetele voastre de pizza. Va trebuie doar un cubulet de drojdie, 1 lingurita de sare, una de zahar, o cana de apa calduta, 3 linguri de ulei si faina. Se presara sarea si zaharul peste cubuletul de drojdie, se toarna apa calduta peste drojdia dizolvata si cele 3 linguri de ulei, dupa care se adauga faina pana nu se mai lipeste aluatul framantat de maini. Dupa ce il lasi la crescut, il poti intinde pe tava si adauga ingredientele preferate. Pentru un plus de savoare poti prepara separat si un sos din rosii proaspete si cateva condimente aromate. Pofta buna!
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineO reteta usoara pentru mic dejun: batoane sau cookies cu capsuni si afine proaspete, facute cu fulgi de ovaz si indulcite cu...
Batoane de ovaz cu capsuni si afine/Strawberry, blueberry oatmeal vegan barsIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii