Fructele si legumele sunt toate vedete. Nu numai ca au minimum de calorii si sunt bogate in fibre, dar ele contin phytoelemente unice de antioxidanti, care va stimuleaza sanatatea. Este important sa mananci o varietate larga de fructe si legume colorate. Asta pentru ca fiecare culoare contine diferite seturi de phytoelemente. Fructele si legumele rosii, precum ar fi, grapefruitul roz, ardeiul rosu, tomatele, pepenele verde, rodia, zmeura, capsunele, pepene rosu, sfecla rosie, ceapa rosie se lupta cu bolile cardio-vasculare, imbunatateste memoria, reducere riscul de cancer, influenteaza benefic tractul urinar. Culoarea indigo si rosu inchis a strugurilor, afinelor, vinetelor, piperului negru, cartofilor rosii si prunelor contine anthocyanina care da acestor proprietati distinctive ce pot ajuta la reducerea riscului de cancer, influenteaza benefic tractul urinar, imbunatateste memoria, asigura o imbatranire lenta si naturala. Verdele de la broccoli, varza de Bruxelles, mere verzi, struguri verzi, kiwi, lamai verzi, pere verzi, fasole verde, telina, castraveti, verdeturi stufoase (spanac, salata verde, etc); praz, ceapa verde; e benefic pentru. reducerea riscului de cancer, asigurarea unui aspect sanatos al corpului, intareste osatura si dintii si protejaza impotriva efectelor legate de degenerarea maculara la varstnici. Morcovul, mango, portocala si dovleacul de super-portocaliu sunt recomandate pentru mentinerea unei inimi sanatoase, asigurarea unui aspect sanatos al corpului, intarirea sistemului imunitar, reducerea riscului de cancer. Albul conopidei, ciupercilor, cepei, usturoiului, ghimbirului, pastarnacului, cartofilor, guliilor, porumbului si a bananelor ajuta la scaderea tensiunii arteriale, reducerea riscului de cancer, combate bolile de inima, mentine colesterolul din sange la nivel normal. Aici putem trage o concluzie foarte simpla: Rosu - pentru sanatate si vitalitate. Indigo/rosu inchis invinge efectele imbatranirii. Verde - pentru o sanatate de fier. Galben si portocaliu - antioxidanti foarte puternici. Alb - pentru vitalitate. Ce inseamna 5 portii de legume si fructe pe zi? Nutritionistii recomanda consumul a cinci portii de fructe si legume pe zi. Aceasta intrucit nici un alt aliment nu contine o cantitate atit de mare de vitamina A (100% din necesarul zilnic se gaseste in 100 de grame de pepene galben), vitamina C (240% din necesarul zilnic este continut in 100 de grame de kiwi) si fibra. Fructele si legumele au un continut minim de grasimi si nu au deloc grasimi saturate, foarte periculoase pentru nivelul colesterolului din singe.
Ce inseamna o portie? un fruct proaspat trei sferturi de pahar de suc natural proaspat o jumatate de ceasca de legume taiate marunt (morcovi gratinati sau rosii) un castronel cu verdeata (spanac, salata) un sfert de pahar de fructe uscate
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradDin aluatul de cozonac am luat coca unui cozonac si am facut doua pasti. Noua ne place pasca cu multa branza si aluat...
Desert pasca traditionalaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii