ciorba-de-burta

Borsuri

Bors de peste cu praz

Cel mai gustos bors de peste se prepara din peste viu sau foarte proaspat (crap, cega, biban). Ciorba se poate gati, de...

Bors de peste cu praz
Ciorbe

Ciorba ruseasca

Se prepara o supa de carne. Se taie pai sfecla rosie, morcovii, patrunjelul si ceapa si se pun intr-o oala. Se adauga rosii...

Ciorba ruseasca
Ciorbe

Ciorba de perisoare cu zeama de varza

Carnea se toaca si se amesteca bine intr-un castron cu o ceapa taiata marunt si inabusita cu putina grasime, miez de franzela...

Ciorba de perisoare cu zeama de varza
Ciorbe

Ciorba de salata cu kaiser

Se pune la fiert zarzavatul; cand acesta este aproape fiert, se pune si salata tocata. Separat intr-o tigaie mai mare se face...

Ciorba de salata cu kaiser
Ciorbe

Ciorba de perisoare de pasare

Se curata carnea de pe oase si se lasa la o parte. Intr-un vas, se pun apoi oasele la fiert cu 3 litri de apa, se ia spuma de...

Ciorba de perisoare de pasare
Ciorbe

Ciorba de loboda

Se spala bine loboda in 2-3 ape reci, apoi se rup frunzele si virfurile tinere, se taie si se pune loboda impreuna cu ceapa...

Ciorba de loboda
Ciorbe

Ciorba de burta cu "cheie"

Intr-o oala sub presiune se pun la fiert burta, oasele de vaca, morcovii curatati si ceapa curatata cam in 5-6 litri de apa...

Ciorba de burta cu "cheie"
Ciorbe

Ciorba de burta cu legume

Ciorba de burta trebuie preparata din primele ore ale diminetii sau chiar din ajun deoarece burta fierbe foarte greu. Se...

Ciorba de burta cu legume
Ciorbe

Ciorba de vitel

Se spala oasele, se sparg si se fierb 1 1/2-2 ore, dupa care se strecoara zeama si se pune din nou la fiert. Se spala carnea...

Ciorba de vitel
Ciorbe

Ciorba de maruntaie de miel

Se curata, se spala zarzavatul si se aseaza intr-o oala cu apa la foc. In cazul cind sunt oase ramase de la mincare, se spala...

Ciorba de maruntaie de miel
Ciorbe

Ciorba de cartofi cu iaurt

Cartofii se curata, se taie cuburi si se fierb in apa sarata. Se pun rosiile taiate marunt, ardeiul si se lasa sa fiarba pina...

Ciorba de cartofi cu iaurt
Ciorbe

Ciorba taraneasca

Se spala carnea, se taie in bucati potrivite si se aseaza intr-o oala cu apa si sare, la foc. Cind incepe sa clocotesca, se...

Ciorba taraneasca
Ciorbe

Ciorba cu cirnati afumati si otet

Se pune la fiert in apa cu sare ceapa curatata si tocata marunt. Dupa ce s-a inmuiat bine, se adauga cirnatii taiati in...

Ciorba cu cirnati afumati si otet
Ciorbe

Ciorba de perisoare

Se fierbe zarzavatul taiat marunt in apa cu sare si, cind este gata, se adauga perisoarele, orezul fiert, sucul de rosii si,...

Ciorba de perisoare
Ciorbe

Ciorba de maruntaie de pasare

Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala...

Ciorba de maruntaie de pasare
Ciorbe

Ciorba de peste cu hrean

Se pun intr-o oala la foc ceapa tocata marunt si apa. Cind ceapa este aproape fiarta, se adauga ardeii taiati subtiri,...

Ciorba de peste cu hrean
Ciorbe

Ciorba de carne de porc

Se sparg oasele si se pun la fiert cu apa rece. Se spala carnea, se taie in bucati potrivite pentru patru persoane si se...

Ciorba de carne de porc
Ciorbe

Ciorba de berbec

Se spala carnea si se opareste in apa clocotita. Se limpezeste bine in apa rece si se taie in bucati potrivit de mari, dupa...

Ciorba de berbec
Ciorbe

Ciorba de potroace

Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala...

Ciorba de potroace
Ciorbe

Ciorba de peste

Aceasta ciorba se poate prepara din peste marunt sau din capul si 2-3 bucati de la coada unui peste. Se pune intr-o oala...

Ciorba de peste