Cel mai gustos bors de peste se prepara din peste viu sau foarte proaspat (crap, cega, biban). Ciorba se poate gati, de...
Bors de peste cu prazSe prepara o supa de carne. Se taie pai sfecla rosie, morcovii, patrunjelul si ceapa si se pun intr-o oala. Se adauga rosii...
Ciorba ruseascaCarnea se toaca si se amesteca bine intr-un castron cu o ceapa taiata marunt si inabusita cu putina grasime, miez de franzela...
Ciorba de perisoare cu zeama de varzaSe pune la fiert zarzavatul; cand acesta este aproape fiert, se pune si salata tocata. Separat intr-o tigaie mai mare se face...
Ciorba de salata cu kaiserSe curata carnea de pe oase si se lasa la o parte. Intr-un vas, se pun apoi oasele la fiert cu 3 litri de apa, se ia spuma de...
Ciorba de perisoare de pasareSe spala bine loboda in 2-3 ape reci, apoi se rup frunzele si virfurile tinere, se taie si se pune loboda impreuna cu ceapa...
Ciorba de lobodaIntr-o oala sub presiune se pun la fiert burta, oasele de vaca, morcovii curatati si ceapa curatata cam in 5-6 litri de apa...
Ciorba de burta cu "cheie"Ciorba de burta trebuie preparata din primele ore ale diminetii sau chiar din ajun deoarece burta fierbe foarte greu. Se...
Ciorba de burta cu legumeSe spala oasele, se sparg si se fierb 1 1/2-2 ore, dupa care se strecoara zeama si se pune din nou la fiert. Se spala carnea...
Ciorba de vitelSe curata, se spala zarzavatul si se aseaza intr-o oala cu apa la foc. In cazul cind sunt oase ramase de la mincare, se spala...
Ciorba de maruntaie de mielCartofii se curata, se taie cuburi si se fierb in apa sarata. Se pun rosiile taiate marunt, ardeiul si se lasa sa fiarba pina...
Ciorba de cartofi cu iaurtSe spala carnea, se taie in bucati potrivite si se aseaza intr-o oala cu apa si sare, la foc. Cind incepe sa clocotesca, se...
Ciorba taraneascaSe pune la fiert in apa cu sare ceapa curatata si tocata marunt. Dupa ce s-a inmuiat bine, se adauga cirnatii taiati in...
Ciorba cu cirnati afumati si otetSe fierbe zarzavatul taiat marunt in apa cu sare si, cind este gata, se adauga perisoarele, orezul fiert, sucul de rosii si,...
Ciorba de perisoareSe spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala...
Ciorba de maruntaie de pasareSe pun intr-o oala la foc ceapa tocata marunt si apa. Cind ceapa este aproape fiarta, se adauga ardeii taiati subtiri,...
Ciorba de peste cu hreanSe sparg oasele si se pun la fiert cu apa rece. Se spala carnea, se taie in bucati potrivite pentru patru persoane si se...
Ciorba de carne de porcSe spala carnea si se opareste in apa clocotita. Se limpezeste bine in apa rece si se taie in bucati potrivit de mari, dupa...
Ciorba de berbecSe spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala...
Ciorba de potroaceAceasta ciorba se poate prepara din peste marunt sau din capul si 2-3 bucati de la coada unui peste. Se pune intr-o oala...
Ciorba de peste