Ciorba taraneasca

Se spala carnea, se taie in bucati potrivite si se aseaza intr-o oala cu apa si sare, la foc. Cind incepe sa clocotesca, se scoate spuma de mai multe

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg. carne de vaca
  • 1-2 buc. ceapa
  • 2 buc. morcov
  • 1 fir praz
  • 1 buc. pastirnac
  • 1 buc. radacina de patrunjel
  • 1/2 buc. telina
  • 2 buc. cartofi
  • 2 buc. rosii
  • 1/2 lingura bulion
  • 2 l apa
  • sare
  • patrunjel
  • leustean
  • 1/2 l zeama de varza
  • 2 linguri orez

Mod de preparare

Se spala carnea, se taie in bucati potrivite si se aseaza intr-o oala cu apa si sare, la foc. Cind incepe sa clocotesca, se scoate spuma de mai multe ori, pina cind nu se mai formeaza, apoi se adauga o parte de sare. Se curata zarzavatul, se spala si se taie marunt sau se rade pe razatoare, dupa care se introduce in ciorba. Cind carnea si zarzavatul sint aproape fierte, se adauga orezul, ales si spalat. Rosiile, curatate de pielita, de simburi si taiate felii, se adauga ceva mai titziu. In lipsa rosiilor, se pune bulionul dizolvat intr-o lingura de supa. Se lasa sa mai fiarba 10-15 minute. Separat, se fierbe intr-un vas zeama de varza si, cind clocoteste, se toarna prin strecuratoare in oala cu ciorba. Dupa ce ciorba a mai dat citeva clocote, se potriveste de sare si de acreala, mai adaugind daca este necesar zeama sau sare de lamiie dizolvata in apa. Cind este gata, se adauga frunzele de patrunjel si de marar tocate marunt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Pizza cu sparanghel

Pizza cu sparanghel

Pizza cu sparanghel este o reteta simpla care se face foarte rapid si este foarte gustoasa!

Pizza cu sparanghel
Cele mai apreciate rețete
Tort cu nuci si mere caramelizate
1
Torturi

Tort cu nuci si mere caramelizate

Tortul cu nuci si mere caramelizate este un desert foarte bun, deloc greu de preparat, dar de foarte mare efect. Merele...

Tort cu nuci si mere caramelizate
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
2
Aluaturi

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare.

Ciorba cu carne de porc
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Afla prin intermediul acestei retete ce bait trebuie sa pregatesti pentru fiecare tip de carne de vanat si cat trebuie sa...

Bait pentru carne de vanat
Biscuiti prajiti
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti prajiti

Desertul copilariei!

Biscuiti prajiti
Parteneri
Snitel de pui
Bucataras.RO

Snitel de pui

Snitel de pui
Cartofi la cuptor
Gustos.RO

Cartofi la cuptor

Reteta de cartofi la cuptor. Cartofi la cuptor cu ulei de masline, sare, piper, condimente si ierburi aromatice. Reteta...

Cartofi la cuptor
Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
ReteteCulinare.RO

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran