> 

Rugaminte postare la topicul "Ce dulciuri gatim astazi":

Daca postati aici un preparat facut dupa o reteteta aflata pe forum, va rugam sa specificati cu link pentru a ne ajuta sa gasim reteta si modul de preparare. Multumim!

 
Reply to this topicStart new topic
> Prajitura Dalmatian
anielarobu
mesaj Feb 19 2010, 09:46 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 170
Inregistrat pe: 23-February 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 30,490



Blat:

8 albusuri se bat spuma cu 12 linguri de zahar, se adauga 100 g mac, 100g nuca de cocos si 4 linguri de faina.
Se coace in tava tapetata cu hartie de copt pana la proba scobitorii. Se lasa sa se raceasca.

Crema:


8 galbenusuri se freaca cu 8 linguri de zahar pana se albesc, se adauga 7 linguri de lapte si 3 linguri de faina. Se fierb pe foc mic pana se ingroasa.
Cand se raceste se amesteca cu un pachet de unt frecat spuma.

Mai avem nevoie de un pachet biscuiti Petit Beurre, cafea sau cola pentru insiropat biscuitii si glazura de ciocolata.

Asamblare:
Crema se intinde peste blat, se aseaza un strat de biscuiti insiropati cu cafea sau cola (de obicei folosesc cola, dar ultima data au fost pentru o comanda si i-a dorit insiroparti cu cafea si mi s-a parut foarte interesanta combinatia dintre crema dulce si cafea). Deasupra se pune glazura de ciocolata si se presara cocos.

Pofta buna!
Imagine Atasata



Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
foxyy
mesaj Feb 19 2010, 01:19 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,607
Inregistrat pe: 14-September 09
De la: AP
Membrul Nr.: 53,823



CITAT(anielarobu @ Feb 19 2010, 08:46 AM) *
Blat:

8 albusuri se bat spuma cu 12 linguri de zahar, se adauga 100 g mac, 100g nuca de cocos si 4 linguri de faina.
Se coace in tava tapetata cu hartie de copt pana la proba scobitorii. Se lasa sa se raceasca.

Crema:

8 galbenusuri se freaca cu 8 linguri de zahar pana se albesc, se adauga 7 linguri de lapte si 3 linguri de faina. Se fierb pe foc mic pana se ingroasa.
Cand se raceste se amesteca cu un pachet de unt frecat spuma.
Mai avem nevoie de un pachet biscuiti Petit Beurre, cafea sau cola pentru insiropat biscuitii si glazura de ciocolata.
Asamblare:
Crema se intinde peste blat, se aseaza un strat de biscuiti insiropati cu cafea sau cola (de obicei folosesc cola, dar ultima data au fost pentru o comanda si i-a dorit insiroparti cu cafea si mi s-a parut foarte interesanta combinatia dintre crema dulce si cafea). Deasupra se pune glazura de ciocolata si se presara cocos.
Pofta buna!



Ce reteta interesanta! O s-o fac cat de curand! Multumesc pentru idee! notworthy.gif


--------------------




In viata risipim ani, iar la batranete cersim clipe.......
Go to the top of the page
 
+Quote Post
diamond
mesaj Feb 19 2010, 05:02 PM


abcd...urs!


Grup: Membri
Postari: 4,041
Inregistrat pe: 9-February 08
De la: ...pana la...
Membrul Nr.: 41,425



ma insel eu sau prajitura asta este de fapt Tosca?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rym
mesaj Feb 19 2010, 05:04 PM


D.Cantemir


Grup: Moderatori
Postari: 8,769
Inregistrat pe: 13-December 06
De la: israel.
Membrul Nr.: 35,433




QUOTE(diamond @ Feb 19 2010, 05:02 PM) *
ma insel eu sau prajitura asta este de fapt Tosca?


nu te inseli, e Tosca. smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
anielarobu
mesaj Feb 19 2010, 07:37 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 170
Inregistrat pe: 23-February 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 30,490



QUOTE(rym @ Feb 19 2010, 05:04 PM) *
nu te inseli, e Tosca. smile.gif


Inseamna ca de asta tinem eu minte ca a mai postat-o cineva. La prajitura Bolero aveam un platou pe care era si aceasta prajitura si mi-a cerut cineva reteta. Am cautat la imagini pentru ca parca o vazusem candva postata, dar nu am gasit-o , probabil pentru ca nu o stiam cu aceasta denumire.
Daca se poate, cred ca ar trebui sa o lipeasca cineva la topicul respectiv.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fecioara
mesaj Feb 19 2010, 09:22 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 781
Inregistrat pe: 28-August 09
Membrul Nr.: 53,559



e buna?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rym
mesaj Feb 19 2010, 09:28 PM


D.Cantemir


Grup: Moderatori
Postari: 8,769
Inregistrat pe: 13-December 06
De la: israel.
Membrul Nr.: 35,433



QUOTE(fecioara @ Feb 19 2010, 09:22 PM) *
e buna?


foarte buna.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
taylor
mesaj Feb 19 2010, 09:29 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 376
Inregistrat pe: 3-March 08
De la: torino
Membrul Nr.: 41,899



arata bine si cred ca trebuie sa fie super la gust!


--------------------
Taylor
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdana
mesaj Feb 19 2010, 09:51 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,527
Inregistrat pe: 11-November 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 28,786



blatul nu se insiropeaza?


--------------------
Asa, si?


Go to the top of the page
 
+Quote Post
diamond
mesaj Feb 19 2010, 10:05 PM


abcd...urs!


Grup: Membri
Postari: 4,041
Inregistrat pe: 9-February 08
De la: ...pana la...
Membrul Nr.: 41,425



nu, Bogdana, nu are nevoie! este foarte fin, e ca o roua...

tosca e printre pajiturile mele preferate! dany b a postat reteta asta pe culinar! o sa caut linkul!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rym
mesaj Feb 19 2010, 10:09 PM


D.Cantemir


Grup: Moderatori
Postari: 8,769
Inregistrat pe: 13-December 06
De la: israel.
Membrul Nr.: 35,433



QUOTE(diamond @ Feb 19 2010, 10:05 PM) *
nu, Bogdana, nu are nevoie! este foarte fin, e ca o roua...

tosca e printre pajiturile mele preferate! dany b a postat reteta asta pe culinar! o sa caut linkul!


da,si a mea!! combinatia este foarte reusita. dar dany b avea si praf de copt in compozitia blatului si mai mult lapte la crema.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
diamond
mesaj Feb 19 2010, 10:12 PM


abcd...urs!


Grup: Membri
Postari: 4,041
Inregistrat pe: 9-February 08
De la: ...pana la...
Membrul Nr.: 41,425



aici e reteta!

asta e ce mi-a iesit mie:


Imagine Atasata



Imagine Atasata


atentie int-adevar la praful de copt, nu se pune un plic in nici un caz!

si am redus si din cantitatea de unt ce trebuia incorporata in crema (optiunea mea)


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
anielarobu
mesaj Feb 19 2010, 10:48 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 170
Inregistrat pe: 23-February 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 30,490



QUOTE(diamond @ Feb 19 2010, 10:12 PM) *
aici e reteta!

asta e ce mi-a iesit mie:


Imagine Atasata



Imagine Atasata


atentie int-adevar la praful de copt, nu se pune un plic in nici un caz!

si am redus si din cantitatea de unt ce trebuia incorporata in crema (optiunea mea)


Dupa parerea mea, praful de copt nu isi are rostul deoarece blatul creste oricum foarte frumos. Am vazut ca tu ai redus cantitatea de unt, eu am reteta cu 1 pachet (adica 200 g) si mi se pare suficient. De cele mai multe ori fac crema din 10 galbenusuri si maresc si restul cantitatilor de la crema pentru ca imi place sa fie stratul mai gros si adaug un pachet de unt la aceasta cantitate marita. Deci la cantitatea normala din 8 galbenusuri ar reveni cam 160 g unt.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
diamond
mesaj Feb 19 2010, 11:06 PM


abcd...urs!


Grup: Membri
Postari: 4,041
Inregistrat pe: 9-February 08
De la: ...pana la...
Membrul Nr.: 41,425



eu am respectat reteta, cantitatea de unt pe care am pus-o nu mi s-a parut mare, depinde si de cat de gras e untul...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
anielarobu
mesaj Feb 20 2010, 08:30 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 170
Inregistrat pe: 23-February 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 30,490



QUOTE(diamond @ Feb 19 2010, 10:12 PM) *
si am redus si din cantitatea de unt ce trebuia incorporata in crema (optiunea mea)


Eu asa am vazut, sau nu am inteles eu bine?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Aninita
mesaj Feb 20 2010, 09:10 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,164
Inregistrat pe: 25-February 09
Membrul Nr.: 49,293



CITAT(anielarobu @ Feb 19 2010, 08:37 PM) *
Inseamna ca de asta tinem eu minte ca a mai postat-o cineva.



Mai e o prajitura aici careia ii zice Tosca...dar nu se aseamana deloc...

http://www.culinar.ro/forum/continut/Retet...rajitura-Tosca/

Acest mesaj a fost editat de Aninita: Feb 20 2010, 09:14 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdana
mesaj Feb 20 2010, 01:19 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,527
Inregistrat pe: 11-November 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 28,786



multam fain, acu as face-o am di tati mai putin mac, credeti ca se schimba gustul prea tare daca nu pun mac?


--------------------
Asa, si?


Go to the top of the page
 
+Quote Post
rym
mesaj Feb 20 2010, 01:35 PM


D.Cantemir


Grup: Moderatori
Postari: 8,769
Inregistrat pe: 13-December 06
De la: israel.
Membrul Nr.: 35,433



am vazut la ''meniu elegant ''al lui Paradis ceva asemanator.

8 albusuri,8 linguri faina,8 linguri zahar,1 lingura apa rece...apoi adauga fructe uscate sau bucati de jeleuri.
se poate face si fara mac.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
anielarobu
mesaj Feb 21 2010, 09:18 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 170
Inregistrat pe: 23-February 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 30,490



QUOTE(Bogdana @ Feb 20 2010, 01:19 PM) *
multam fain, acu as face-o am di tati mai putin mac, credeti ca se schimba gustul prea tare daca nu pun mac?


Cred ca merge si fara mac, dar in cazul acesta ma gandesc ca ar trebui marita cantitatea de nuca de cocos. Gustul nu se schimba foarte tare, dar senzatia pe care o ai cand o mamanci, da. Macul acela "crocant" in blatul pufos mi se pare ca ii da un farmec aparte. Sa ne spui cum a iesit
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 23rd November 2014 - 12:52 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare