Oul cu zaharul si laptele se fierb pe foc foarte mic sau la bain-marie pina se incheaga putin (lingura ramine cu un strat f. subtire de crema pe ea),
Oul cu zaharul si laptele se fierb pe foc foarte mic sau la bain-marie pina se incheaga putin (lingura ramine cu un strat f. subtire de crema pe ea), se ia de pe foc, se amesteca si gelatina, iar cind e racorita se adauga frisca si vanilia. Se asaza blatul pe platou, se taie o fisie de hirtie groasa, lata de vreo 10 cm si se infasoara strins blatul cu ea, se prinde cu bolduri si se toarna inauntru fructe (compot de ananas sau de caise, banane sau kiwi taiate etc - sa nu fie prea zemoase), si crema, alternativ, astfel incit deasupra sa ramina crema. Daca se folosesc piscoturi, se uda o cratita cu apa sau se pune un cerc de hirtie pe fund, si se pun, alternativ, piscoturi, fructe, crema etc. Se da la rece pina a doua zi, se scoate hirtia sau se rastoarna cratita.
Traditional, se imbraca in frisca. Deasupra se presara fructe confiate sau bombonele colorate
Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete paneIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Comentarii