Placinta cu branza ca in Maramures

Se face o maia dupa care se framanta bine aluatul din faina lapte cald si sare . Aluatul este bun si pentru paine. Se lasa la crescut. Eu am folosit

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Placinta cu branza ca in Maramures

Ingrediente

  • Aluat :1kg de faina
  • drojdie proaspata un pachet de 25 g
  • lapte cald pentru framantat
  • o jumatate de lingurita de sare
  • Umplutura: branza de oaie sau cas proaspat
  • o jumatate de kg. o legatura de marar proaspat

Mod de preparare

Se face o maia dupa care se framanta bine aluatul din faina lapte cald si sare . Aluatul este bun si pentru paine. Se lasa la crescut.

Eu am folosit cas proaspat de oaie, pe care l-am dat prin razatoare, l-am sarat bine si l-am amestecat cu marar pus de cu toamna in borcan in sare.

Am luat cu lingura aluat dospit. L-am intins cat mai subtire posibil.

Am pus o lingura cu varf de cas (branza). Am prins de un colt aluatul si l-am intins .L-am pus peste cas . Am continuat modelarea .

Ulei in tigaia incinsa si pun placinta cu fata in jos.

In timp ce umplu alte placinte sunt atenta la cea din tigaie. O intorc doar cand este aurie.
Pofta buna!

Reteta Placinta cu branza ca in Maramures a fost propusa de Robotzica pe forum culinar.ro

Alte retete de placinta gasiti aici:

Placinta cu branza de burduf si marar,

Rozete cu carne si branza,

Placinta cu branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc