Tort cu piersici

Se freaca untul cu zaharul, zaharul vanilat si galbenusurile, pîna devine un amestec cremos. Albusurile se bat bine cu un strop de sare si se aduga

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul
  • 125 g zahar
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 100 g unt
  • 4 oua
  • 100 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 50 g cocos ras
  • 1 strop de sare
  • Umplutura
  • Piersici din doza/sau proaspete
  • 1 budinca de frisca/sau vanilie

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul, zaharul vanilat si galbenusurile, pîna devine un amestec cremos.

Albusurile se bat bine cu un strop de sare si se aduga la galbenusuri amestecînd usor.

Se adauga faina amestecata cu cocosul ras si praful de copt si se amesteca bine.

Aluatul se toarna într-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina(eu am pus hîrtie de copt). Se da la cuptorul încalzit în prealabil la 160°C timp de aproximativ 30 minute.

Blatul se pune la racit pe un gratar. Se taie blatul în 2 felii.

Se prepara o budinca dupa indicatiile de pe plic. Se unge blatul cu un strat subtire de budinca. Se aseaza piersicile, apoi se ung piersicile cu un alt strat subtire de budinca.

Se acopera cu celalalt blat.

Deasupra se unge cu restul de budinca (în cazul în care doriti mai multa, faceti doua plicuri de budinca..si folosit cîta doriti), peste care se aseaza feliile de piersici.

Se pregateste o gelatina sau Tortenguß, tot dupa indicatiile de pe pliculet. Se întinde peste piersici cu ajutorul unei linguri, începind din mijlocul tortei.

Se decoreaza cu frisca si se da la rece.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Spanac cu usturoi verde, la cuptor
Pulpe de pui cu legume la cuptor

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Pulpe de pui cu legume la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Rasturnata cu ananas si gem de gutui
1
Prajituri

Rasturnata cu ananas si gem de gutui

nimic nu se compara cu o reteta asa delicioasa pe vreme de iarna

Rasturnata cu ananas si gem de gutui
Placinte cu carne si carnati
2
Aperitive cu carne

Placinte cu carne si carnati

Secretul acestor tarte consta in carnea proaspata de porc si carnatii facuti de Sarbatoarea Ignatului-taierea porcului...

Placinte cu carne si carnati
Tort cu blat de morcovi
3
Torturi

Tort cu blat de morcovi

reteta potrivita pentru vreme de iarna

Tort cu blat de morcovi
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
4
Aperitive cu legume

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Un aperitiv delicios, pentru o zi frumoasa de toamna!

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Tarta cu pastarnac
5
Tarte

Tarta cu pastarnac

Umilul păstârnac este unul dintre ingredientele mele preferate, atât pentru preparate dulci, cât şi sărate. Este atât...

Tarta cu pastarnac
Parteneri
Pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce - Rețeta delicioasă de casă
Bucataras.RO

Pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce - Rețeta delicioasă de casă

Îți recomandăm o rețetă simplă de pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce....

Pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce - Rețeta delicioasă de casă
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Prajitura cu capsuni si bezea
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea