Dulceata de visine este absolut delicioasa, va asigur ca merita s-o incercati. Dulceata de casa de visine nu are conservanti si se pastreaza foarte bine peste iarna.
Intr-o oala adanca de teflon se pun 4 farfurii de visine, 4 kg zahar, zeama de la doua lamai si un baton de vanilie. Se pune la fiert prima serie de visine cu zaharul, lamaia si vanilia. Pe masura ce adaugati visinele punem si zaharul cu zeama de lamaie. In timpul fierberii scoateti spuma cu o spumiera. Se lasa la fiert cateva ore bune, la foc mic, pana a scazut suficient si s-a ingrosat. Trebuie sa arate usor caramelizata dar nu o lasati pana s-a ingrosat tare, altfel n-o s-o mai puteti scoate din borcane. Faceti testul cu picatura. Fie picurati un strop din sirop intr-un pahar cu apa rece, daca se coaguleaza rapid si nu se dizolva dulceata este gata, fie puneti o picatura pe marginea unei farfurii si o inclinati usor - daca nu ajunge picatura pana la mijlocul farfuriei, la fel dulceata de visine este gata.
Dupa racire devine vascoasa. Dupa opriti focul trebuie sa o acoperiti cu un prosop umed si bine stors. Se toarna in borcane foarte curate si uscate. Recomand sa puneti dulceata de visine asa fierbinte cum e in borcanele sterilizate, sa inchideti capacele si sa o intoarceti cu fundul in sus cateva minute, apoi o transferati intre paturi si o lasati acolo 2 zile. O depozitati in camara la loc uscat si ferit de razele soarelui.
Reteta Dulceata de visine a fost propusa de Irbis pe forum culinar.ro
Pentru ca se anunta o saptamana calduroasa, va propun sa o incepem cu o inghetata simpla si foarte buna.
Inghetata de lapteAceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...
Chiftele din carne si legume, la cuptorIn gradina a iesit sparanghelul si l-am cules in timp util de aceasta data . M-am tot uitat la retete mai deosebite cu...
Pui cu sparanghel si cartofi- intr-un castron se pune tot laptele , apa si drojdia maruntita . Laptele si apa sa fie caldute; - laptele cu apa si drojdie...
Kombe, o alfel de placintaPastitio este o mancare foarte populara in Grecia. O fac cu drag ori de cate ori am mai mult timp . Pofta buna!!
PastitioO salata delicioasa de vara.
Salata de rucola, cu ridichi si rosii cherryNu stiu daca exista cineva caruia sa nu-i placa acest fel de mancare, pregatita cu carnatii proaspeti de casa, fleica de la...
Cartofi, carnati si fleica la cuptorPrajitura cuib de viespe cu nuca si miere de albine este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de: 10...
Cuib de viespe cu nuca si miere de albineInghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...
Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasaAceasta reteta simpla de pui cu usturoi si lamaie este perfectă pentru o cină rapida si delicioasa! Poti să o adaptezi si...
Pui cu usturoi si lamaie
Comentarii