Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..
![]() ![]() |
Sep 7 2006, 02:36 PM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 89 Inregistrat pe: 23-August 06 Membrul Nr.: 33,435 |
Este o reteta de baza, pe marginea careia sa pot tzese (cum, nu stiti sa tzesetzi?!) alte sute, mii, milioane de variante. Este ff simpla si te ajuta sa scapi de toate resturile alimentare comestibile sau dezintegrate (acu..., na, daca e cu ochi si misca, va asumati riscul). Gata cu blah blah-ul. Ingredientele necesare si recomandate calduros de autoare cartii 300g paine alba veche 500 lm lapte 200 g zahar alb 5 oua 50 g stafide rom scortisoara -------------------- Ma chinuie talentul si mai ales foamea...
|
|
|
|
Sep 7 2006, 02:44 PM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 89 Inregistrat pe: 23-August 06 Membrul Nr.: 33,435 |
Modul de asamblare
Se rupe painea in bucati si se toarna deasupra laptele incalzit si amestecat cu zaharul, romul si scortisoara. Se lasa asa bine vreo 10 minute, pina se inmoaie si cea mai scortoasa coaja. Apoi se piseaza cu furculita pina iese o chestie pe care juri ca nu o s-o maninci vreodata... -------------------- Ma chinuie talentul si mai ales foamea...
|
|
|
|
|
|
|
Sep 7 2006, 02:45 PM
Trimis la
|
|
-------------------- Ma chinuie talentul si mai ales foamea...
|
|
|
|
Sep 7 2006, 02:48 PM
Trimis la
|
|
|
|
|
|
Sep 7 2006, 02:49 PM
Trimis la
|
|
|
|
|
|
Sep 7 2006, 02:54 PM
Trimis la
|
|
E buna, sa stiti, adica ce ar iesi rau din combinatia asta. Si la carte zice ca i se toarna in cap niste sos finut de vanilie sau de alalalt englezesc. Nu am mai avut rabdare la faza asta, asa ca am sarit-o.
Cam asta fuse reteta. Se potr folosi toate resturile de prajituri, cozonaci, ce mai aveti voi. Va pup si pofta buna, mie. Merci.http://www.culinar.ro/forum/style_images/golden_win/folder_post_icons/icon1.gif |
|
|
|
Sep 7 2006, 02:56 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,684 Inregistrat pe: 16-March 06 De la: bucale Membrul Nr.: 30,823 |
nu arata asa de rau
dar fara nici un pic de branzica?cum e la gust?m-ar tenta sa mananc o felie,de curiozitate |
|
|
|
Sep 7 2006, 03:05 PM
Trimis la
|
|
![]() Membru de onoare Grup: Membri de onoare Postari: 4,367 Inregistrat pe: 15-December 03 De la: In afara Romaniei Membrul Nr.: 10,612 |
Eeee, stiti cum iese asta cu resturi de cozonac? Iti bati copiii
Am facut-o si eu dupa o reteta asemanatoare pe care a dat-o Elena din Suedia (parca asa imi aduc aminte) mai demult Multumesc Dia ca mi-ai reimprospatat memoria. Cred ca o voi mai comite si eu curand -------------------- |
|
|
|
Sep 7 2006, 03:41 PM
Trimis la
|
|
(cosmina_liana @ Sep 7 2006, 12:56 PM) [snapback]246422[/snapback] nu arata asa de rau dar fara nici un pic de branzica?cum e la gust?m-ar tenta sa mananc o felie,de curiozitate Cosmina, se poata si brinza, dar schimbi macazul binisor. Asta e o reteta clasica de "bread pudding", fiind f intilnita la englezi, si poate fi descrisa asa; cleioasa si umeda la mijloc, inoata de obicei in sos dulce sau are eventual o lingura de inghetata "on top". Mai sunt variante cu cirese sau bucati de mere, nuci etc. Eu am facu ceva f simplu si la indemina. -------------------- Ma chinuie talentul si mai ales foamea...
|
|
|
|
Sep 7 2006, 04:22 PM
Trimis la
|
|
![]() departe ff departe Grup: Membri Postari: 1,227 Inregistrat pe: 8-May 05 De la: Medias -now Ireland Membrul Nr.: 23,944 |
oarecum m-ar tenta.se simte gust de piine sau e ca o prajiturea?
-------------------- |
|
|
|
Sep 7 2006, 04:32 PM
Trimis la
|
|
![]() Producator bilutze marca inregistrata Grup: Membri Postari: 5,264 Inregistrat pe: 19-February 06 De la: Iac-aciulea la beljica Membrul Nr.: 30,428 |
Mai, Diutza papadiutza, sa stii ca nu arata rau deloc. Io nu prea halesc paine, dar sa stii ca, cu bagheta d'aia franzuzeasca parca tot o sa incerc o data. Mercii de pont.
-------------------- |
|
|
|
Sep 7 2006, 04:56 PM
Trimis la
|
|
(Boariu Iuliana @ Sep 7 2006, 02:22 PM) [snapback]246440[/snapback] oarecum m-ar tenta.se simte gust de piine sau e ca o prajiturea? Nu se simte deloc gustul de paine. Ci de rom, ca am pus destul. Acum glumesc, dar insiropeaza bine painea si nu se va simti nici ca gust, nici ca textura. -------------------- Ma chinuie talentul si mai ales foamea...
|
|
|
|
Sep 7 2006, 06:38 PM
Trimis la
|
|
![]() Membru de onoare Grup: Membri de onoare Postari: 4,367 Inregistrat pe: 15-December 03 De la: In afara Romaniei Membrul Nr.: 10,612 |
Maine va aduc si reteta mea. E si cu sos de vanilie(cum e crema de vanilie pt umplut eclere, dar putin mai subtire) care se face separat si care se pune deasupra. Se mai poate pune si dulceata de cirese amare sau visine, frisca... dupa imaginatie. Noua ne place calda. Cine sta in state si a mers vreodata la old country buffet stie despre ce vorbesc. Este delicatessa casei
-------------------- |
|
|
|
Sep 7 2006, 08:37 PM
Trimis la
|
|
(MC @ Sep 7 2006, 04:38 PM) [snapback]246480[/snapback] Maine va aduc si reteta mea. E si cu sos de vanilie(cum e crema de vanilie pt umplut eclere, dar putin mai subtire) care se face separat si care se pune deasupra. Se mai poate pune si dulceata de cirese amare sau visine, frisca... dupa imaginatie. Noua ne place calda. Cine sta in state si a mers vreodata la old country buffet stie despre ce vorbesc. Este delicatessa casei ![]() Mama, mama, dar bine mai arata. Este din propria bucatarie?? Mie mi-a fost prea lene sa mai fac si sosul, dar stiu ca asta ii intregeste gustul. Intotdeauna mi-au stat pe creier budincile de genul asta. Am mincat asa ceva la Irish Pub si mi-am propus ca odata, cind o sa am timp si chef, sa fac o "British pudding" de aia de la mama ei. Am o carte care prezinta 2 procedee, se pune compozitia intr-o cirpa , si se fierbe (in bere) sau se pune la aburi. In fine, hai ca am luat-o pe aratura. Astept si reteta ta, MC. Imi place la nebunie farfuria. -------------------- Ma chinuie talentul si mai ales foamea...
|
|
|
|
Sep 7 2006, 10:10 PM
Trimis la
|
|
Merci frumos, Dia, dar complimentele nu mi se cuvin... poza e luata de pe internet. Am cautat in repezeala ceva ce seamana cu ce stiu eu si...am gasit
Stiu despre ce vorbesti cu carpa Acum ai deschis subiectul, ramane sa probam si sa venim aici cu poze, moduri de preparare, ingrediente folosite si...pun pariu ca dupa cursuri o sa ne iasa cea mai faina budinca de paine(cum suna, sarmana Pupici si o sa vin si eu cu reteta mea, o sa o caut si pe a Elenei, nu stiu insa cand imi voi face timp sa o si fac -------------------- |
|
|
|
Sep 8 2006, 08:09 AM
Trimis la
|
|
|
Captain Cook Grup: Membri Postari: 232 Inregistrat pe: 26-May 04 De la: Cluj-Napoca (Cluj) Membrul Nr.: 14,540 |
Dupa fiecare sarbatoare ramin multe resturi de prajituri si cozonaci. Cu acestea fac eu ceva asemanator, dar fara sa zdrobesc aceste resturi. Le tai in felii si pun straturi amestecate, adica din toate felurile de prajituri ramase in acelasi strat. Apoi pun peste acest strat lapte indulcit, apoi un strat de brinza de vaca cu zahar si arome, apoi smintina si repet operatiunea pina termin toata prajitura. Deasupra pun smintina. O dau apoi la cuptor. Cind se maninca, nici o imbucatura nu este ca cealalta, deoarece straturile nu sunt la fel.
Fetele mele asteptau sa fac acest fel de budinca mai mult decit prajiturile de la sarbatori. Acest mesaj a fost editat de IANA: Sep 8 2006, 08:11 AM |
|
|
|
Sep 9 2006, 08:39 PM
Trimis la
|
|
Reteta mea de bread pudding
Pt budinca: miezul de la o franzela alba, taiat in cubulete mici(cam doua cani) 3 oua o jumatate de cana zahar 1/4 lingurita sare 1 lingurita scortisoara 1 lingurita esenta de vanilie esenta de rom dupa preferinte 2 linguri unt topit 2 cani lapte firbinte stafide dupa dorinta Pt sos: 1 cana lapte 1/2 cana zahar 1 lingura cornstarch(amidon) 1 lingura de unt 2 lingurite esenta de vanilie Mod de preparare: Se bat ouale, se adauga zaharul, sarea, scortisoara, vanilia, romul si untul, peste care se toarna laptele. Se mixeaza si se toarna compozitia peste bucatelele de franzela taiate micut si asezate intr-o tava de jena unsa in prealabil cu unt. Se pun si stafidele dupa dorinta si se da la cuptor 30 minute la temperatura medie. Pt sos: se mixeaza amidonul si zaharul, se adauga laptele, untul, vanilia si se fierbe la foc domol pana se ingroasa. Se serveste peste budinca Pofta buna! -------------------- |
|
|
|
Sep 10 2006, 07:26 PM
Trimis la
|
|
![]() doar monti... Grup: Membri Postari: 2,038 Inregistrat pe: 14-May 04 De la: Sibiu (Romania) Membrul Nr.: 14,218 |
cate oua trebuie?
|
|
|
|
Sep 11 2006, 02:11 AM
Trimis la
|
|
O..., sorry, omisesem ouale
3 oua (am editat si mesajul) -------------------- |
|
|
|
Sep 16 2006, 09:28 AM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 118 Inregistrat pe: 15-June 05 De la: Belgia Membrul Nr.: 24,882 |
|
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|