> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> BUDINCA DE PAINE, reteta taraneasca si babeasca
Dia Papadia 3739...
mesaj Sep 7 2006, 02:36 PM
Trimis la #1

Bucataras

Grup: Membri
Postari: 89
Inregistrat pe: 23-August 06
Membrul Nr.: 33,435

...si pentru ca insist sa ajung de o sute de kile, nu m-am lasat pina nu am comis o veche obsesie personala si culinara, adica o budinca de paine cleioasa, fara fatza, dar care gidila papilele gustative.

Este o reteta de baza, pe marginea careia sa pot tzese (cum, nu stiti sa tzesetzi?!) alte sute, mii, milioane de variante. Este ff simpla si te ajuta sa scapi de toate resturile alimentare comestibile sau dezintegrate (acu..., na, daca e cu ochi si misca, va asumati riscul). Gata cu blah blah-ul.

Ingredientele necesare si recomandate calduros de autoare cartii

300g paine alba veche
500 lm lapte
200 g zahar alb
5 oua
50 g stafide
rom
scortisoara

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

--------------------
Ma chinuie talentul si mai ales foamea...
Go to the top of the page

+Quote Post
Dia Papadia 3739...
mesaj Sep 7 2006, 02:44 PM
Trimis la #2

Bucataras

Modul de asamblare

Se rupe painea in bucati si se toarna deasupra laptele incalzit si amestecat cu zaharul, romul si scortisoara. Se lasa asa bine vreo 10 minute, pina se inmoaie si cea mai scortoasa coaja. Apoi se piseaza cu furculita pina iese o chestie pe care juri ca nu o s-o maninci vreodata...
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

--------------------

+Quote Post
Dia Papadia 3739...
mesaj Sep 7 2006, 02:45 PM
Trimis la #3

Bucataras

...dupa care se pun ouale si stafidele si iar amesteci ...
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

--------------------

+Quote Post
Dia Papadia 3739...
mesaj Sep 7 2006, 02:48 PM
Trimis la #4

Bucataras

si se toarna intr-o forma unsa cu unt in prealabil. Si ce facem cu asta? Nu, nu se arunca afara la oratanii (s-ar rascula cei de la protectia animalelor imediat), ci se puna in cuptor, pt circa 45 minute, la -tot circa, 200 grade.
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

--------------------

+Quote Post
Dia Papadia 3739...
mesaj Sep 7 2006, 02:49 PM
Trimis la #5

Bucataras

Si apoi a gata si arata cam in modul asta:
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

Imagine Atasata

Imagine Atasata

--------------------

+Quote Post
Dia Papadia 3739...
mesaj Sep 7 2006, 02:54 PM
Trimis la #6

Bucataras

E buna, sa stiti, adica ce ar iesi rau din combinatia asta. Si la carte zice ca i se toarna in cap niste sos finut de vanilie sau de alalalt englezesc. Nu am mai avut rabdare la faza asta, asa ca am sarit-o.

Cam asta fuse reteta. Se potr folosi toate resturile de prajituri, cozonaci, ce mai aveti voi.
Va pup si pofta buna, mie. Merci.http://www.culinar.ro/forum/style_images/golden_win/folder_post_icons/icon1.gif

+Quote Post
Cosmina_Liana
mesaj Sep 7 2006, 02:56 PM
Trimis la #7

Master of disaster

Postari: 1,684
Inregistrat pe: 16-March 06
De la: bucale
Membrul Nr.: 30,823

nu arata asa de rau
dar fara nici un pic de branzica?cum e la gust?m-ar tenta sa mananc o felie,de curiozitate icon_rr.gif

+Quote Post
MC
mesaj Sep 7 2006, 03:05 PM
Trimis la #8

Membru de onoare

Grup: Membri de onoare
Postari: 4,367
Inregistrat pe: 15-December 03
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 10,612

Eeee, stiti cum iese asta cu resturi de cozonac? Iti bati copiii laugh.gif
Am facut-o si eu dupa o reteta asemanatoare pe care a dat-o Elena din Suedia (parca asa imi aduc aminte) mai demult rolleyes.gif
Multumesc Dia ca mi-ai reimprospatat memoria. Cred ca o voi mai comite si eu curand icon_smile.gif

--------------------
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward

+Quote Post
Dia Papadia 3739...
mesaj Sep 7 2006, 03:41 PM
Trimis la #9

Bucataras

(cosmina_liana @ Sep 7 2006, 12:56 PM) [snapback]246422[/snapback]

nu arata asa de rau
dar fara nici un pic de branzica?cum e la gust?m-ar tenta sa mananc o felie,de curiozitate icon_rr.gif

Cosmina, se poata si brinza, dar schimbi macazul binisor. Asta e o reteta clasica de "bread pudding", fiind f intilnita la englezi, si poate fi descrisa asa; cleioasa si umeda la mijloc, inoata de obicei in sos dulce sau are eventual o lingura de inghetata "on top". Mai sunt variante cu cirese sau bucati de mere, nuci etc. Eu am facu ceva f simplu si la indemina.

--------------------

+Quote Post
Boariu Iuliana
mesaj Sep 7 2006, 04:22 PM
Trimis la #10

departe ff departe

Postari: 1,227
Inregistrat pe: 8-May 05
De la: Medias -now Ireland
Membrul Nr.: 23,944

oarecum m-ar tenta.se simte gust de piine sau e ca o prajiturea? icon_biggrin.gif

--------------------

+Quote Post
meLuce
mesaj Sep 7 2006, 04:32 PM
Trimis la #11

Producator bilutze marca inregistrata

Postari: 5,264
Inregistrat pe: 19-February 06
De la: Iac-aciulea la beljica
Membrul Nr.: 30,428

Mai, Diutza papadiutza, sa stii ca nu arata rau deloc. Io nu prea halesc paine, dar sa stii ca, cu bagheta d'aia franzuzeasca parca tot o sa incerc o data. Mercii de pont.

--------------------
Fan n_puiu!

+Quote Post
Dia Papadia 3739...
mesaj Sep 7 2006, 04:56 PM
Trimis la #12

Bucataras

(Boariu Iuliana @ Sep 7 2006, 02:22 PM) [snapback]246440[/snapback]

oarecum m-ar tenta.se simte gust de piine sau e ca o prajiturea? icon_biggrin.gif

Nu se simte deloc gustul de paine. Ci de rom, ca am pus destul. Acum glumesc, dar insiropeaza bine painea si nu se va simti nici ca gust, nici ca textura.

--------------------

+Quote Post
MC
mesaj Sep 7 2006, 06:38 PM
Trimis la #13

Membru de onoare

Maine va aduc si reteta mea. E si cu sos de vanilie(cum e crema de vanilie pt umplut eclere, dar putin mai subtire) care se face separat si care se pune deasupra. Se mai poate pune si dulceata de cirese amare sau visine, frisca... dupa imaginatie. Noua ne place calda. Cine sta in state si a mers vreodata la old country buffet stie despre ce vorbesc. Este delicatessa casei icon_smile.gif

--------------------
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward

+Quote Post
Dia Papadia 3739...
mesaj Sep 7 2006, 08:37 PM
Trimis la #14

Bucataras

(MC @ Sep 7 2006, 04:38 PM) [snapback]246480[/snapback]

Maine va aduc si reteta mea. E si cu sos de vanilie(cum e crema de vanilie pt umplut eclere, dar putin mai subtire) care se face separat si care se pune deasupra. Se mai poate pune si dulceata de cirese amare sau visine, frisca... dupa imaginatie. Noua ne place calda. Cine sta in state si a mers vreodata la old country buffet stie despre ce vorbesc. Este delicatessa casei icon_smile.gif

Mama, mama, dar bine mai arata. Este din propria bucatarie??

Mie mi-a fost prea lene sa mai fac si sosul, dar stiu ca asta ii intregeste gustul. Intotdeauna mi-au stat pe creier budincile de genul asta. Am mincat asa ceva la Irish Pub si mi-am propus ca odata, cind o sa am timp si chef, sa fac o "British pudding" de aia de la mama ei. Am o carte care prezinta 2 procedee, se pune compozitia intr-o cirpa , si se fierbe (in bere) sau se pune la aburi. In fine, hai ca am luat-o pe aratura.

Astept si reteta ta, MC. Imi place la nebunie farfuria.

--------------------

+Quote Post
MC
mesaj Sep 7 2006, 10:10 PM
Trimis la #15

Membru de onoare

Merci frumos, Dia, dar complimentele nu mi se cuvin... poza e luata de pe internet. Am cautat in repezeala ceva ce seamana cu ce stiu eu si...am gasit icon_smile.gif
Stiu despre ce vorbesti cu carpa tongue.gif Am papat la cineva dar nu am facut niciodata-delisas. Am gasit odata de cumparat, dar chestia nasoala a fost ca eram cu al meu sot care cand a vazut cum miroase nici vorba sa ma lase sa o cumpar. Habar n-are ce a pierdut icon_smile.gif Deci era compozitia intr-un tifon, sau asa ceva, cantarea vreo doua kile si scria pe ea instructiunile de preparare(nu am fost atenta la ce era acolo scris), dar eu cred ca se fierbea in abur si cam atat rolleyes.gif
Acum ai deschis subiectul, ramane sa probam si sa venim aici cu poze, moduri de preparare, ingrediente folosite si...pun pariu ca dupa cursuri o sa ne iasa cea mai faina budinca de paine(cum suna, sarmana laugh.gif , parca in engleza suna mai sofisticat).
Pupici si o sa vin si eu cu reteta mea, o sa o caut si pe a Elenei, nu stiu insa cand imi voi face timp sa o si fac rolleyes.gif

--------------------
William Arthur Ward

+Quote Post
IANA
mesaj Sep 8 2006, 08:09 AM
Trimis la #16

Captain Cook

Postari: 232
Inregistrat pe: 26-May 04
De la: Cluj-Napoca (Cluj)
Membrul Nr.: 14,540

Dupa fiecare sarbatoare ramin multe resturi de prajituri si cozonaci. Cu acestea fac eu ceva asemanator, dar fara sa zdrobesc aceste resturi. Le tai in felii si pun straturi amestecate, adica din toate felurile de prajituri ramase in acelasi strat. Apoi pun peste acest strat lapte indulcit, apoi un strat de brinza de vaca cu zahar si arome, apoi smintina si repet operatiunea pina termin toata prajitura. Deasupra pun smintina. O dau apoi la cuptor. Cind se maninca, nici o imbucatura nu este ca cealalta, deoarece straturile nu sunt la fel.
Fetele mele asteptau sa fac acest fel de budinca mai mult decit prajiturile de la sarbatori.

Acest mesaj a fost editat de IANA: Sep 8 2006, 08:11 AM

+Quote Post
MC
mesaj Sep 9 2006, 08:39 PM
Trimis la #17

Membru de onoare

Reteta mea de bread pudding
Pt budinca:
miezul de la o franzela alba, taiat in cubulete mici(cam doua cani)
3 oua
o jumatate de cana zahar
1/4 lingurita sare
1 lingurita scortisoara
1 lingurita esenta de vanilie
esenta de rom dupa preferinte
2 linguri unt topit
2 cani lapte firbinte
stafide dupa dorinta
Pt sos:
1 cana lapte
1/2 cana zahar
1 lingura cornstarch(amidon)
1 lingura de unt
2 lingurite esenta de vanilie
Mod de preparare: Se bat ouale, se adauga zaharul, sarea, scortisoara, vanilia, romul si untul, peste care se toarna laptele. Se mixeaza si se toarna compozitia peste bucatelele de franzela taiate micut si asezate intr-o tava de jena unsa in prealabil cu unt. Se pun si stafidele dupa dorinta si se da la cuptor 30 minute la temperatura medie.
Pt sos: se mixeaza amidonul si zaharul, se adauga laptele, untul, vanilia si se fierbe la foc domol pana se ingroasa. Se serveste peste budinca
Pofta buna! icon_smile.gif

--------------------
William Arthur Ward

+Quote Post
boni
mesaj Sep 10 2006, 07:26 PM
Trimis la #18

doar monti...

Postari: 2,038
Inregistrat pe: 14-May 04
De la: Sibiu (Romania)
Membrul Nr.: 14,218

cate oua trebuie?

+Quote Post
MC
mesaj Sep 11 2006, 02:11 AM
Trimis la #19

Membru de onoare

O..., sorry, omisesem ouale rolleyes.gif
3 oua (am editat si mesajul) icon_smile.gif

--------------------
William Arthur Ward

+Quote Post
elena mica
mesaj Sep 16 2006, 09:28 AM
Trimis la #20

Bucataras

Postari: 118
Inregistrat pe: 15-June 05
De la: Belgia
Membrul Nr.: 24,882

Am facut-o aseara din paine neagra, a iesit buna si o s-o mai fac, e o idee sa reciclezi painea invechita. Nu am avut destule stafide si am completat cu un mar ras. Multumesc Dia pentru reteta! floare.gif
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

+Quote Post
Reclama

Google Ads

Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

2 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (2 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 25th May 2012 - 06:09 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare