> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

8 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> SARATELE SUPER-GUSTOASE, trebuie sa le incercati!
ELAIDA
mesaj Oct 17 2006, 12:58 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,012
Inregistrat pe: 12-May 06
De la: ...langa brebenel...
Membrul Nr.: 32,038



Acum cateva luni eram in cautare de retete de saratele. blink.gif
Am gasit cateva, am si incercat vreo 2 dintre ele. mad.gif Nici una nu a fost pe placul meu. Pana la reteta aceasta rolleyes.gif pe care vreau sa o impart cu voi.
Daca aveti vreo petrecere sau chef de ceva sarat sa mearga cu suc sau cu... altceva, iata:
Imagine Atasata


Ingrediente:
  • 600 g faina,
  • 500 g margarina sau unt,
  • 500 g branza sarata,
  • 2 lgt praf de copt;

plus chimen, galbenusuri pentru uns


Mod de preparare: Din toate ingredientele de mai sus se framanta un aluat care se pune la rece pentru 4o minute. Se imparte aluatul, se intinde cu sucitorul in foi de jumatate de centimetru. Se ung cu galbenus si se taie. Se presara cu chimen. Se iau cu grija de pe planseta, caci se farama usor. Se coc la foc potrivit.
Nu se pune chimen in coca! Unele poze spun altceva, dar era chimen de pe masa trecut pe mainile mele! smile.gif
Pofta-buna!
Avertisment
: biggrin.gif Nu abuzati! Sunt atat de bune ca veti vrea sa le mancati pe toate-odata!
tongue.gif

Imagine Atasata



Imagine Atasata



Imagine Atasata



Imagine Atasata



Imagine Atasata



Imagine Atasata



Imagine Atasata



Imagine Atasata




Acest mesaj a fost editat de ELAIDA: Oct 13 2007, 01:10 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdana
mesaj Oct 17 2006, 01:02 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,527
Inregistrat pe: 11-November 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 28,786



arata bine dar cred ca denumirea lor este defapt saleuri, nu? unsure.gif


--------------------
Asa, si?


Go to the top of the page
 
+Quote Post
camipl
mesaj Oct 17 2006, 02:11 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 174
Inregistrat pe: 10-February 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 30,265




Tres bon bon icon_smile.gif Intrebarea mea este...mai cresc un pic la cuptor?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mihaela z
mesaj Oct 17 2006, 02:13 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 841
Inregistrat pe: 21-April 06
De la: belgia
Membrul Nr.: 31,726




chiar ca arata bine.mie imi plac la nebunie saratelele.acum,daca stiti(fetele care stau in Belgia sau Olanda),spuneti-mi,cum se zice in olandeza la chimen? icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Samara
mesaj Oct 17 2006, 02:15 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 500
Inregistrat pe: 13-October 06
Membrul Nr.: 34,346



Cand spui branza sarata, la ce branza te referi, mai exact? Se pot face si cu branza framantata (din cas)?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
petunie
mesaj Oct 17 2006, 03:42 PM


Am buburuza!!!


Grup: Membri
Postari: 5,929
Inregistrat pe: 15-June 05
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 24,853



(mihaela z @ Oct 17 2006, 03:13 PM) [snapback]257666[/snapback]

chiar ca arata bine.mie imi plac la nebunie saratelele.acum,daca stiti(fetele care stau in Belgia sau Olanda),spuneti-mi,cum se zice in olandeza la chimen? icon_smile.gif


Pana intra fetele din tarile respective,poate te ajuta denumirile ce le-am gasit eu.Pe germana ii zice Kmmel,si denumirea latina (sau care o fi) este Carum carvi
Daca dai cu google,poate gasesti singura denumirea pe olandeza icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Daneza13
mesaj Oct 17 2006, 05:28 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,213
Inregistrat pe: 18-October 05
De la: Montreal
Membrul Nr.: 28,350



(mihaela_z @ Oct 17 2006, 12:13 PM)
chiar ca arata bine.mie imi plac la nebunie saratelele.acum,daca stiti(fetele care stau in Belgia sau Olanda),spuneti-mi,cum se zice in olandeza la chimen?

Chimen = Caraway (engl.) = Carvi (franceza) = Karwij (olandeza) icon_smile.gif


--------------------
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Micu Livia
mesaj Oct 17 2006, 06:36 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,338
Inregistrat pe: 16-February 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 21,490



Nu am facut niciodata saratele ca sarcina asta ii revine mereu lui mama. Dar cum stiu ca merg foarte bine la bere si in general barbatii le prefera in fata prajiturilor trebuie sa-mi aleg si eu o reteta.
Suna bine a ta mai ales ca e cu branzica. Eu o sa fac o parte presarate cu susan ca nu sunt asa prietena cu chimenul pe saratele desi ceaiul imi place la nebunie.


--------------------
Adevarata varsta se socoteste in anii pe care nu i-ai trait degeaba.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mihaela z
mesaj Oct 17 2006, 09:04 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 841
Inregistrat pe: 21-April 06
De la: belgia
Membrul Nr.: 31,726



(Daneza13 @ Oct 17 2006, 07:28 PM) [snapback]257730[/snapback]

Chimen = Caraway (engl.) = Carvi (franceza) = Karwij (olandeza) icon_smile.gif

multumesc! pupic.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mon
mesaj Oct 17 2006, 09:09 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,957
Inregistrat pe: 4-December 03
De la: Canada(GTA)
Membrul Nr.: 10,401



Chimen in engleza este cumin. De caraway eu n-am mai auzit pana acum, cel putin nu in zona mea.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bambina
mesaj Oct 17 2006, 09:24 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 751
Inregistrat pe: 24-October 05
De la: Minneapolis, USA
Membrul Nr.: 28,456



mon,

Fara suparare, dar nu ai dreptate.

Romana Engleza

Chimen = Caraway
Chimion = Cumin

Bambina

Go to the top of the page
 
+Quote Post
mon
mesaj Oct 17 2006, 09:35 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,957
Inregistrat pe: 4-December 03
De la: Canada(GTA)
Membrul Nr.: 10,401



Bambina, dar chimion nu-i tot aia cu chimen? Eu asa credeam. E vreo diferenta?

Uite aici o poza:

http://www.naturalia.ro/catalog/product_in...8ef82b8c4db4f47

da click pe poza si ai sa vezi ca e acelasi condiment

Acest mesaj a fost editat de mon: Oct 17 2006, 09:40 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bambina
mesaj Oct 17 2006, 09:42 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 751
Inregistrat pe: 24-October 05
De la: Minneapolis, USA
Membrul Nr.: 28,456



Eu stiam ca nu, si ca sa ma verific inca o data m-am dus la
http://www.uni-graz.at/~katzer/engl/spice_small.html

La Carray scrie ca cele doua sunt confundate foarte des, iar unele limbi chiar nu au termen pt. chimen si folosesc cumin:

"Caraway is a spice mostly loved in Northern, Central and Eastern Europe; languages of other regions often lack a specific name for caraway, but use the name of cumin instead, often with a geographic epithet referring to Germany: Turkish frenk kimyonu Frankish cumin, Italian cumino tedesco (Finnish saksankumina) German cumin or Hindi vilayati jeera ...."

Personal, n-am folosit cumin niciodata, deci nu stiu daca miroase la fel, dar am sa cumpar cu prima ocazie, din curiozitate.

O zi frumoasa!

Bambina

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mercury
mesaj Oct 17 2006, 09:47 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 522
Inregistrat pe: 5-May 04
De la: Romania
Membrul Nr.: 14,008



intrebarea mea ar fi ce intelegi prin branza sarata? multumesc!


--------------------
OanaAlina
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mon
mesaj Oct 17 2006, 09:48 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,957
Inregistrat pe: 4-December 03
De la: Canada(GTA)
Membrul Nr.: 10,401



Uite eu am gasit aici ca ar fi acelasi lucru:

http://larix.ro/CEAI/cchimion.htm

cel putin in romana.

Probabil ca si in engleza ambele denumiri inseamna acelasi lucru si anume: carvi fructus.


Acest mesaj a fost editat de mon: Oct 17 2006, 09:52 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mihaela z
mesaj Oct 17 2006, 09:54 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 841
Inregistrat pe: 21-April 06
De la: belgia
Membrul Nr.: 31,726



eu am gasit in caraway wikipedia: Caraway or Persian Cumin(carum carvi).bine ca stiu acuma cum i se zice in olandeza; icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bambina
mesaj Oct 17 2006, 10:12 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 751
Inregistrat pe: 24-October 05
De la: Minneapolis, USA
Membrul Nr.: 28,456



mon,

Sper ca-ti place polemica. icon_smile.gif

Cele doua plante sunt din aceeasi familie, deci arata aproximativ la fel, dar sunt totusi diferite (vezi denumirile latine).

Caraway este "Carum carvi".
Cumin este "Cuminum cyminum".

Sunt prezentate ca plante distincte si pe site-ul USDA:

Caraway: http://plants.usda.gov/java/profile?symbol=CACA19
Cumin: http://plants.usda.gov/java/profile?symbol=CUCY

Personal, nu am incredere in informatia prezentata pe site-ul http://larix.ro/CEAI/cchimion.html pentru ca chimionul nu este cultivat Romania, spre desosebire de chimen, ci numai in India, Iran, Indonesia, China and the sudul Mediteranei.
Ori au incurcat denumirile, ori au incercat sa vanda chimenul ca si chimion.

Bambina
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nasha
mesaj Oct 17 2006, 10:19 PM


Panfortzescus


Grup: Membri
Postari: 3,183
Inregistrat pe: 7-September 06
De la: Auckland, Noua Zeelanda
Membrul Nr.: 33,665



Fetelor,
reteta este f buna , e si reteta mamei mele.Arata super, exact ca cele facute de mama .
Cred a Elaida a pus 500 gr brinza din piata, proaspata , buna.

DUpa gustul nostru( al fam mele) , nu merge sa fie brinza foarte sarata. De aceea , noi puneam 250 brinza dulce si 250 telemea. , deci depinde de brinza.
Iese si cu cas, dar reteta e cu brinza moale care nu e uscata, un pic grasutza. Deci , eu zic, daca pui cas, 250 sau 300, restul se cere , ceva brinza mai untoasa.

Ele mai cresc, putin , depinde cit de subtire intinzi foaia.

Bogdana, da >>ele se numesc SARATELE, in unele case, in altele se numesc SARATELE>
( mama le zice saleuri, soacra'mea le zice saratele >>>mai poti zice ceva ?_)..
rolleyes.gif <<Cite bordeie ...atitea obiceie>> ohmy.gif

Chimenul este acelasi cu chimionul , ...acuma, ca or fi mici diferente, or fi , dar esenta e aceeasi, e acelasi tip de planta, aceeasi familie.
Cuminul este folosit mult in bucataria indiana. Aici la mine( in NZ), e cumin alb , negru etc de toate tipurile, pisat mare , pisat mic etc...

Gustul cuminului este , in opinia mea, putin mai slabut decit chimenul romanesc, dar are acelasi gust , in final.

Nici noi nu sintem preteni cu chimenul, ( doi dintre noi ) , o sa o fac si eu reteta negresit, si o sa pun susan ,
DAR , NU e acelasi lucru , gustul e diferit,
SARAtele - saratele sau saleurile -saleuri TRE Sa fie cu CHIMEN>

( asa daca punem brinza dulce mai multa, deci ele nu ies prea sarate, se poate presara cascaval peste )

Va doresc spor la treaba !
Elaida , pupic.gif ptr readucerea pe tapet a acestei retete faine.


wink.gif


--------------------
Fan n_puiu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mon
mesaj Oct 18 2006, 12:28 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,957
Inregistrat pe: 4-December 03
De la: Canada(GTA)
Membrul Nr.: 10,401



Bambina n-are rost sa ne "polemizam" icon_smile.gif ca doar avem si altceva mai bun de facut, de exemplu saratele icon_smile.gif

Eu am vrut sa spun doar ca la magazin eu nu am vazut niciodata caraway ci doar cumin, care este acelasi cu chimenul romanesc. Deci in zona mea, la chimen se zice cumin si asa se gaseste la magazin. Asta ca sa nu caute canadiencele de pe forum caraway si sa renunte la facut saleuri din cauza ca nu-l gasesc. icon_biggrin.gif

Oricum am invatat un cuvant nou "caraway" si multumesc floare.gif

Cat despre saratele, multumesc de reteta Elaida. Eu sunt fan saratele, saleuri, cipsuri si toate alea sarate. Trebuie sa reusesc sa adaptez reteta Monti, ca mor de pofta privind monitorul.

Acest mesaj a fost editat de mon: Oct 18 2006, 12:38 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
PARADIS
mesaj Oct 18 2006, 12:47 AM


~PARADIS~


Grup: Membri
Postari: 1,667
Inregistrat pe: 25-October 05
De la: paradis :)
Membrul Nr.: 28,465



(mon @ Oct 17 2006, 10:28 PM) [snapback]257898[/snapback]

Bambina n-are rost sa ne "polemizam" icon_smile.gif ca doar avem si altceva mai bun de facut, de exemplu saratele icon_smile.gif

Eu am vrut sa spun doar ca la magazin eu nu am vazut niciodata caraway ci doar cumin, care este acelasi cu chimenul romanesc. Deci in zona mea, la chimen se zice cumin si asa se gaseste la magazin. Asta ca sa nu caute canadiencele de pe forum caraway si sa renunte la facut saleuri din cauza ca nu-l gasesc. icon_biggrin.gif

Oricum am invatat un cuvant nou "caraway" si multumesc floare.gif

Cat despre saratele, multumesc de reteta Elaida. Eu sunt fan saratele, saleuri, cipsuri si toate alea sarate. Trebuie sa reusesc sa adaptez reteta Monti, ca mor de pofta privind monitorul.



mom,nu cumapa cumin ca are un miros de indieni. icon_smile.gif)
Am patit o singura data cind am dat peste cumin,am zis,gata in sfirsit am gasit chimin,dar m-am inselat...mirosul oribil,gustul la fel.
Deci,dragele mele va sfatuesc sa cumparati caraway=chimin. icon_smile.gif


--------------------


"Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta,
Atunci cand bucatarul e artist"

AL. O. TEODOREANU


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

8 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 25th November 2014 - 03:36 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare