> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

9 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Supa cu galuste, E simpla dar nu ne ies galustele...
VERONICA
mesaj Oct 16 2007, 07:19 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 668
Inregistrat pe: 17-December 02
De la: Arad
Membrul Nr.: 5,843



Asa am facut alaltaieri supa cu galuste:
SUPA CU GALUSTE

Avem nevoie de:

Avem nevoie de:-o bucata carne sau os (eu am pus carne de vitel fara os)
-3 morcovi, 1 ceapa (patrunjel n-am avut azi),
-3 cartofi
-vegeta sau secretul gustului
Pentru galuste:-6 linguri rase gris(sau dupa ochi, pana se obtine o pasta semiconsistenta, grisul trebuie sa fie pentru gatit, cel pentru copii nu este bun)
-1/2 lingurita vegeta sau SG
-2 oua intregi
-1 lingura ulei

-aici sunt toate ingredientele, am avut doar morcovi fara patrunjel sau altele dar voi puneti...
[attachment=127792:IMG_1979.jpg]

Se curata toate, se spala si se pun in oala la fiert. Toutul fierce cam 1 h 30 minute sub capac, pana se inmoaie carnea(este carne de vitel, frageda nu carne de vita care necesita fierbere multa)
[attachment=127793:IMG_1980.jpg]

-aici supa strecurata asteapta doamnele galuste :
[attachment=127794:IMG_1982.jpg]

-se pune o lingura mare de secretul gustului
-se amesteca:
[attachment=127795:IMG_1983.jpg]

-incepem sa facem galustele. Aici e problema, nu?
-amestecam ouale, 1 lingura ulei, pun vegeta,si adaugam grisul. pasta nu trebuie sa fie tare, ea trebuie sa curga, dar nu subtire. Nu avem voie sa lasam sa steie compozitia ca altfel galustele ies tari. Si la fel daca punem prea mult gris iarasi ies tari. Intai se incearca in oala inmoind intai lingura in supa fierbite apoi luam o data si vedem...daca se desface mai punem gris.(intra cam 6-7 linguri de gris, asta aprox.) Acuma mai ramane un piculet de gris, dar nu e voie sa se desfaca.Supa nu trebuie sa fierba in clocote in momentul cand punem lingurile de gris .
[attachment=127796:IMG_1984.jpg]

-galustele inecate in supa: biggrin.gif . Eu n-am pus in poza capac....se pune capac si focul sa fie mic.
Se lasa sa fiarba totul sub capac la foc mic 10-15 minute.Galustele se umfla si dupa ce au fiert lasam sa steie sub capac asa vreo 10 minute.
[attachment=127797:IMG_1988.jpg]

-si gata:
[attachment=127798:IMG_1995.jpg]

-detaliu la galusca:
[attachment=127800:IMG_1993.jpg]


POFTA BUNA!

Acest mesaj a fost editat de Adriana Nicoleta: Oct 16 2007, 09:16 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
merdeneaua
mesaj Oct 16 2007, 07:22 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 42
Inregistrat pe: 8-August 07
Membrul Nr.: 38,513



Buna, Veronica! Nu-mi reusesc galustele niciodata. Voi incerca reteta ta. Am o intrebare: se pot face galustele fara ou? Se mananca multa supa la noi in posturi. Multam.


--------------------
Babai
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj Oct 16 2007, 07:24 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



QUOTE(VERONICA @ Oct 16 2007, 08:19 PM) *
-se pune o lingura mare de secretul gustului

[attachment=127795:IMG_1983.jpg]


de ce? sad.gif


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
VERONICA
mesaj Oct 16 2007, 07:26 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 668
Inregistrat pe: 17-December 02
De la: Arad
Membrul Nr.: 5,843




Merdeneaua, fara ou nu s epoate, zic eu!
BD, pai poti pune sare sau ce vrei, poti s anu pui nimic...depinde ce gust vrei. Eu am pus ce am zis.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
merdeneaua
mesaj Oct 16 2007, 07:27 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 42
Inregistrat pe: 8-August 07
Membrul Nr.: 38,513



Deci raman la taiteii din comert, aia fara ou! M-am linistit laugh.gif


--------------------
Babai
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nadia_S
mesaj Oct 16 2007, 08:49 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 157
Inregistrat pe: 11-October 06
Membrul Nr.: 34,323



Eu stropesc galustele cu apa rece din cand in cand.,si nu raman niciodata tari ,imi ies ca la revista.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmiris
mesaj Oct 16 2007, 08:59 PM


Master of disaster


Grup: Suspendat
Postari: 3,131
Inregistrat pe: 5-December 04
De la: -
Membrul Nr.: 19,157



daca in loc de lingura aia de prafuri magice puneai niste frunze de diverse veneam si eu la masa ca galustile is superbe tongue.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gymnopedie
mesaj Oct 17 2007, 06:32 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 143
Inregistrat pe: 10-August 07
De la: France
Membrul Nr.: 38,527



Mergea o frunza de telina si niste pastarnac...
Intr-adevar arata superb si n-am mai mancat supa cu galuste cred ca de vreo 10 ani. Miam! Multumesc pt reteta! O voi face cat de curand. As avea o intrebare insa: cum stropiti galustele cu apa rece ca sa ramana pufoase? Se scot din supa?

In alta ordine de idei, pt cei care tin post cred ca exista niste retete grozave de galuste din cartofi fara ou. Cineva sugera inlocuirea oului cu 1 lingurita de amidon, daca ouale sunt absolut necesare. Uneori se pot omite fara nici un pericol (sper sa nu ma auda Stella cum i-am modificat reteta de flan absolut delicioasa eusa_shhh.gif )
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmiris
mesaj Oct 17 2007, 09:51 AM


Master of disaster


Grup: Suspendat
Postari: 3,131
Inregistrat pe: 5-December 04
De la: -
Membrul Nr.: 19,157



io de regula umplu oala de supa cu legume. De la austrieci am invatat o smecherie: ei spala o ceapa, o lasa cu coaja cu tot, o taie in doua pe latime, taietura o pun la copt pe plita aragazului pana se maroneaza puternic si apoi o arunca in oala. Da un gust superb supei. Bunica sotului zicea ca atunci cand mirosea a ceapa de asta stia ca vine supa biggrin.gif

cam asa arata oala de supa la mine, fara absolut nici un fel de maggy sau altceva

Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
seima
mesaj Oct 17 2007, 10:13 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,471
Inregistrat pe: 29-December 05
De la: Warsaw
Membrul Nr.: 29,623



QUOTE(Carmiris @ Oct 17 2007, 09:51 AM) *
io de regula umplu oala de supa cu legume. De la austrieci am invatat o smecherie: ei spala o ceapa, o lasa cu coaja cu tot, o taie in doua pe latime, taietura o pun la copt pe plita aragazului pana se maroneaza puternic si apoi o arunca in oala. Da un gust superb supei. Bunica sotului zicea ca atunci cand mirosea a ceapa de asta stia ca vine supa biggrin.gif


Carmiris, multumesc de ideea cu ceapa! O sa incerc neaparat la urmatoarea supa sa fac miscarea asta. rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmiris
mesaj Oct 17 2007, 10:22 AM


Master of disaster


Grup: Suspendat
Postari: 3,131
Inregistrat pe: 5-December 04
De la: -
Membrul Nr.: 19,157



QUOTE(seima @ Oct 17 2007, 12:13 PM) *
Carmiris, multumesc de ideea cu ceapa! O sa incerc neaparat la urmatoarea supa sa fac miscarea asta. rolleyes.gif


sa cresti mare biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Oct 17 2007, 11:06 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



CITAT(Carmiris @ Oct 17 2007, 09:51 AM) *
De la austrieci am invatat o smecherie: ei spala o ceapa, o lasa cu coaja cu tot, o taie in doua pe latime, taietura o pun la copt pe plita aragazului pana se maroneaza puternic si apoi o arunca in oala. Da un gust superb supei.

Eu am invatat-o de la italieni si mi se pare ca mi-au zis ca da si o nuanta de culoare un pic mai inchisa supei. smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmen L
mesaj Oct 17 2007, 11:25 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,371
Inregistrat pe: 24-August 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 16,515



Carmiris multumesc de ideea cu cepa, azi am mai invatat ceva deosebit. floare.gif


--------------------
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmiris
mesaj Oct 17 2007, 11:25 AM


Master of disaster


Grup: Suspendat
Postari: 3,131
Inregistrat pe: 5-December 04
De la: -
Membrul Nr.: 19,157



QUOTE(Adriana Nicoleta @ Oct 17 2007, 01:06 PM) *
Eu am invatat-o de la italieni si mi se pare ca mi-au zis ca da si o nuanta de culoare un pic mai inchisa supei. smile.gif


da da de la coaja de ceapa ca doar cu ea putem vopsi si oua cool.gif
eu m-am obisnuit cu supele mai inchise nitel la culoare. daca-s prea ca apa nu-mi mai plac smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
elena-simona
mesaj Oct 17 2007, 11:34 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 741
Inregistrat pe: 30-September 07
De la: ROMANIA
Membrul Nr.: 38,966



Eu stiu un alt truc. In timp ce fierbe supa, sotezi separat un morcov ras pe razatoarea mica (intr-o lingura de ulei si 2 polonice zeama ), mixezi cu mixerul vertical si adaugi in supa.
Ii da o culoare superba supei, dar o face si mai gustoasa, fara e-uri sau alti conservanti.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmiris
mesaj Oct 17 2007, 11:39 AM


Master of disaster


Grup: Suspendat
Postari: 3,131
Inregistrat pe: 5-December 04
De la: -
Membrul Nr.: 19,157



QUOTE(elena-simona @ Oct 17 2007, 01:34 PM) *
Eu stiu un alt truc. In timp ce fierbe supa, sotezi separat un morcov ras pe razatoarea mica (intr-o lingura de ulei si 2 polonice zeama ), mixezi cu mixerul vertical si adaugi in supa.
Ii da o culoare superba supei, dar o face si mai gustoasa, fara e-uri sau alti conservanti.


asa facea si mama mea smile.gif doar ca ea strecura numai zeama nu mixa morcovelul, il arunca.
adevarul este ca toate trucurile astea dau gust de 100 de ori mai bun decat vegetele artificiale.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pisoi
mesaj Oct 17 2007, 11:49 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 747
Inregistrat pe: 6-March 06
Membrul Nr.: 30,683



Carmen, de cand m-ai invatat trucul cu ceapa coapta, asa fac si iese o minunatie de supa/ciorba - ca merge la orice zeama.
Atata doar ca n-am plita si folosesc o tigaie de teflon buna, cu fundul gros - pe ea coc ceapa la foc mic pana se inchide la culoare taietura. Si cu legumele multe tot de la tine am invatat, pentru o oala de supa de trei kile fierb doua cepe din astea, doi morcovi potriviti, un pastarnac mare, un ardei gras mare, telina radacina o buata plus trei tije. Nu prea ai cum sa mai dai gres, decat daca n-o potrivesti din sare tongue.gif .


--------------------
calm
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Oct 17 2007, 11:54 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Elena-Simona, la urmatoarea supica sper sa-mi amintesc si sa adaug si eu morcovul ras.
Eu tin de la patrunjel tija la congelator si o adaug la supa sa dea si ea gust. smile.gif
Cum fac eu supa am povestit aici
http://www.culinar.ro/forum/index.php?show...mp;#entry170417
si cum face mama galuste aici
http://www.culinar.ro/forum/index.php?show...amp;#entry60060
Go to the top of the page
 
+Quote Post
moatza
mesaj Oct 17 2007, 12:12 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,505
Inregistrat pe: 20-March 06
Membrul Nr.: 30,859



[quote name='VERONICA' date='Oct 16 2007, 07:19 PM' post='390108']
Asa am facut alaltaieri supa cu galuste:
SUPA CU GALUSTE

-incepem sa facem galustele. Aici e problema, nu?
-amestecam ouale, 1 lingura ulei, pun vegeta,si adaugam grisul. pasta nu trebuie sa fie tare, ea trebuie sa curga, dar nu subtire. Nu avem voie sa lasam sa steie compozitia ca altfel galustele ies tari. Si la fel daca punem prea mult gris iarasi ies tari. Intai se incearca in oala inmoind intai lingura in supa fierbite apoi luam o data si vedem...daca se desface mai punem gris.(intra cam 6-7 linguri de gris, asta aprox.) Acuma mai ramane un piculet de gris, dar nu e voie sa se desfaca.Supa nu trebuie sa fierba in clocote in momentul cand punem lingurile de gris .


eu chiar las compozitia de galuste sa se odihneasca si in timpul asta grisul absoarbe umezeala din ou. rezulta galuste f pufoase si mai usor de pus in oala, capata o forma rotunda.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
istrate lucia
mesaj Oct 17 2007, 02:52 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 408
Inregistrat pe: 10-November 04
De la: Craiova (Dolj)
Membrul Nr.: 18,481



pe mine mama-soacra m-a invatat un truc.
ca sa nu dau gres niciodata cu galustele sa pun un varf de cutit de praf de copt.
si chiar ies mereu f pufoase


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

9 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 24th October 2014 - 12:19 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare