Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..
![]() ![]() |
Oct 16 2007, 07:27 PM
|
|
![]() micro Bucatar Grup: Membri Postari: 42 Inregistrat pe: 8-August 07 Membrul Nr.: 38,513 |
-------------------- Babai
|
|
|
|
Oct 17 2007, 10:13 AM
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,471 Inregistrat pe: 29-December 05 De la: Warsaw Membrul Nr.: 29,623 |
io de regula umplu oala de supa cu legume. De la austrieci am invatat o smecherie: ei spala o ceapa, o lasa cu coaja cu tot, o taie in doua pe latime, taietura o pun la copt pe plita aragazului pana se maroneaza puternic si apoi o arunca in oala. Da un gust superb supei. Bunica sotului zicea ca atunci cand mirosea a ceapa de asta stia ca vine supa Carmiris, multumesc de ideea cu ceapa! O sa incerc neaparat la urmatoarea supa sa fac miscarea asta. |
|
|
|
Oct 17 2007, 10:22 AM
|
|
|
Master of disaster Grup: Suspendat Postari: 3,131 Inregistrat pe: 5-December 04 De la: - Membrul Nr.: 19,157 |
|
|
|
|
Oct 17 2007, 11:06 AM
|
|
|
. Grup: Membri de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
De la austrieci am invatat o smecherie: ei spala o ceapa, o lasa cu coaja cu tot, o taie in doua pe latime, taietura o pun la copt pe plita aragazului pana se maroneaza puternic si apoi o arunca in oala. Da un gust superb supei. Eu am invatat-o de la italieni si mi se pare ca mi-au zis ca da si o nuanta de culoare un pic mai inchisa supei. |
|
|
|
Oct 17 2007, 11:25 AM
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 2,371 Inregistrat pe: 24-August 04 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 16,515 |
Carmiris multumesc de ideea cu cepa, azi am mai invatat ceva deosebit.
-------------------- ![]() |
|
|
|
Oct 17 2007, 11:25 AM
|
|
|
Master of disaster Grup: Suspendat Postari: 3,131 Inregistrat pe: 5-December 04 De la: - Membrul Nr.: 19,157 |
Eu am invatat-o de la italieni si mi se pare ca mi-au zis ca da si o nuanta de culoare un pic mai inchisa supei. da da de la coaja de ceapa ca doar cu ea putem vopsi si oua eu m-am obisnuit cu supele mai inchise nitel la culoare. daca-s prea ca apa nu-mi mai plac |
|
|
|
Oct 17 2007, 11:34 AM
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 741 Inregistrat pe: 30-September 07 De la: ROMANIA Membrul Nr.: 38,966 |
Eu stiu un alt truc. In timp ce fierbe supa, sotezi separat un morcov ras pe razatoarea mica (intr-o lingura de ulei si 2 polonice zeama ), mixezi cu mixerul vertical si adaugi in supa.
Ii da o culoare superba supei, dar o face si mai gustoasa, fara e-uri sau alti conservanti. |
|
|
|
Oct 17 2007, 11:39 AM
|
|
|
Eu stiu un alt truc. In timp ce fierbe supa, sotezi separat un morcov ras pe razatoarea mica (intr-o lingura de ulei si 2 polonice zeama ), mixezi cu mixerul vertical si adaugi in supa. Ii da o culoare superba supei, dar o face si mai gustoasa, fara e-uri sau alti conservanti. asa facea si mama mea adevarul este ca toate trucurile astea dau gust de 100 de ori mai bun decat vegetele artificiale. |
|
|
|
Oct 17 2007, 11:49 AM
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 747 Inregistrat pe: 6-March 06 Membrul Nr.: 30,683 |
Carmen, de cand m-ai invatat trucul cu ceapa coapta, asa fac si iese o minunatie de supa/ciorba - ca merge la orice zeama.
Atata doar ca n-am plita si folosesc o tigaie de teflon buna, cu fundul gros - pe ea coc ceapa la foc mic pana se inchide la culoare taietura. Si cu legumele multe tot de la tine am invatat, pentru o oala de supa de trei kile fierb doua cepe din astea, doi morcovi potriviti, un pastarnac mare, un ardei gras mare, telina radacina o buata plus trei tije. Nu prea ai cum sa mai dai gres, decat daca n-o potrivesti din sare -------------------- calm
|
|
|
|
Oct 17 2007, 11:54 AM
|
|
|
. Grup: Membri de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
Elena-Simona, la urmatoarea supica sper sa-mi amintesc si sa adaug si eu morcovul ras.
Eu tin de la patrunjel tija la congelator si o adaug la supa sa dea si ea gust. Cum fac eu supa am povestit aici http://www.culinar.ro/forum/index.php?show...mp;#entry170417 si cum face mama galuste aici http://www.culinar.ro/forum/index.php?show...amp;#entry60060 |
|
|
|
Oct 17 2007, 12:12 PM
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 5,505 Inregistrat pe: 20-March 06 De la: buzau Membrul Nr.: 30,859 |
[quote name='VERONICA' date='Oct 16 2007, 07:19 PM' post='390108']
Asa am facut alaltaieri supa cu galuste: SUPA CU GALUSTE -incepem sa facem galustele. Aici e problema, nu? -amestecam ouale, 1 lingura ulei, pun vegeta,si adaugam grisul. pasta nu trebuie sa fie tare, ea trebuie sa curga, dar nu subtire. Nu avem voie sa lasam sa steie compozitia ca altfel galustele ies tari. Si la fel daca punem prea mult gris iarasi ies tari. Intai se incearca in oala inmoind intai lingura in supa fierbite apoi luam o data si vedem...daca se desface mai punem gris.(intra cam 6-7 linguri de gris, asta aprox.) Acuma mai ramane un piculet de gris, dar nu e voie sa se desfaca.Supa nu trebuie sa fierba in clocote in momentul cand punem lingurile de gris . eu chiar las compozitia de galuste sa se odihneasca si in timpul asta grisul absoarbe umezeala din ou. rezulta galuste f pufoase si mai usor de pus in oala, capata o forma rotunda. |
|
|
|
Oct 17 2007, 02:52 PM
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 408 Inregistrat pe: 10-November 04 De la: Craiova (Dolj) Membrul Nr.: 18,481 |
pe mine mama-soacra m-a invatat un truc.
ca sa nu dau gres niciodata cu galustele sa pun un varf de cutit de praf de copt. si chiar ies mereu f pufoase -------------------- |
|
|
|
| Reclama |
|
|
Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |