Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..
![]() ![]() |
Jan 28 2008, 08:31 PM
Trimis la
|
||||||||||||||||
![]() vudu? iudu! uidu! aidu! Grup: Moderatori Postari: 10,066 Inregistrat pe: 2-November 06 De la: somewhere over the rainbow... Membrul Nr.: 34,683 |
Eu in seara asta am facut bulz din amintiri, adica din ce stiu eu ca am mai mancat pe la diverse carciumioare Ingrediente: mamaliga (cam 500 gr) potrivita cca 300 gr kaizer (eu am pus si ceva salam care se tavalea prin frigi) 2 oua 2 linguri de unt cca 300 gr branza de burduf (sau cascaval) piper dupa gust (de sare nu este nevoie) Mod de preparare: In mod evident se face intai mamaliga. Se fierb ouale si kaizerul sau afumatura se caleste putin in tigaie, fara ulei. Ouale se curata si se zdrobesc cu o furculita in farfurie-bol Se adauga si untul si se amesteca bine cu ouale Se pune apoi branza de burduf si se amesteca bine, pana se omogenizeaza Se inglobeaza si mezelicurile Mamaliga se taie felii groase, care se preseaza pe rand Pe o felie de mamaliga presata se pune o lingura de compozitie Apoi se formeaza o bila (aveti grija sa nu iasa compozitia; pentru cine are vase mici termorezistente este mult mai usor, pentru ca bulzul se formeaza direct in vase. Eu din pacate n-am asa ceva.) Am tapetat o tava cu hartie de copt, am pus bilele (ornate cu ceva feliute de mezelicuri) si le-am dat la cuptor, la 150 grade Celsius, pentru 15 min. Dupa ce le-am scos de la cuptor, am presarat niste branza peste bile si am servit alaturi de, de....deeeeeeeeee, evident un pahar cu bere Sectiune Enjoy! P.S.: Va astept cu mare drag si cu alte variante -------------------- |
|||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||
Jan 28 2008, 08:34 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Culinareasa lunii Postari: 14,857 Inregistrat pe: 28-February 02 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 2,618 |
-------------------- |
|
|
|
|
|
|
Jan 28 2008, 08:42 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 2,369 Inregistrat pe: 24-August 04 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 16,515 |
,,Va astept cu mare drag ,,
Vin acum Acest mesaj a fost editat de Carmen L: Jan 28 2008, 08:43 PM -------------------- ![]() |
|
|
|
Jan 28 2008, 08:48 PM
Trimis la
|
|
![]() sheepish sheep Grup: Membri Postari: 310 Inregistrat pe: 24-November 05 De la: al patrulea gard, langa debarcader Membrul Nr.: 29,057 |
Arata de nu se poate, cre' ca maine seara il prestez si io (intai merem' sa-l vedem pe Malaele Malai estem, branza estem, strachina de lut avem...Bere n-avem, in schimb este ceai cu lamaie. Acest mesaj a fost editat de tanku: Jan 28 2008, 08:49 PM |
|
|
|
Jan 28 2008, 09:16 PM
Trimis la
|
|
![]() Supercalifragilistic!!! Grup: Membri Postari: 8,845 Inregistrat pe: 10-August 05 Membrul Nr.: 26,306 |
...
-------------------- |
|
|
|
Jan 28 2008, 10:35 PM
Trimis la
|
|
![]() micro Bucatar Grup: Membri Postari: 29 Inregistrat pe: 1-March 06 De la: Milan, Italy Membrul Nr.: 30,594 |
Droopina, wow... ce bine arata
-------------------- One cannot think well, love well, sleep well, if one has not dined well. Virgina Woolf |
|
|
|
Jan 28 2008, 10:45 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 5,250 Inregistrat pe: 10-November 05 De la: Bz-Vn Membrul Nr.: 28,783 |
Mama ce mai macam bulz din acesta cand eram mici
Noi il faceam un pic altfel, adica la tara ni-l frigea mamaia pe plita Gata fac si eu cand ne mai ducem la tara, sa vezi si varianta mea |
|
|
|
Jan 28 2008, 11:09 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 963 Inregistrat pe: 9-August 06 De la: California, USA Membrul Nr.: 33,228 |
Droopi ia repede prastia si arunca unu asa mai la vest dade dade aterizeaza la mine.... arata de nu se poate si mi-as face si eu, da de unde iau eu faina de malai de aia buna
Si cum zicea si BDu' Sanctiune domle sanctiune!!!! |
|
|
|
Jan 29 2008, 12:46 AM
Trimis la
|
|
|
Master of disaster Grup: Membri Postari: 3,616 Inregistrat pe: 25-September 05 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 27,762 |
Droopi ia repede prastia si arunca unu asa mai la vest dade dade aterizeaza la mine.... arata de nu se poate si mi-as face si eu, da de unde iau eu faina de malai de aia buna Si cum zicea si BDu' Sanctiune domle sanctiune!!!! daca nu ajunge pina la tine bulzo-planul, poate aterizeaza la bucuresti ca e mai aproape. eu il astept cu o galetusa de smintina. droopi, ai grija sa fie fierbinteeeeeeeeeeee |
|
|
|
Jan 29 2008, 12:50 AM
Trimis la
|
|
|
Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,296 Inregistrat pe: 16-October 06 De la: Bucharest;) Membrul Nr.: 34,403 |
Scriu repede ca daca vede omu' meu, bulz-ul tau Droopina, acum ma pune sa-i fac... Sigur il prestez si sub forma de guguloaie ca arata de nu se poate.
-------------------- |
|
|
|
Jan 29 2008, 12:52 AM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 983 Inregistrat pe: 15-August 05 De la: Canada Membrul Nr.: 26,458 |
Droopina, wow... ce bine arata Da, da, ursi de mamaliga zicea si mamaia mea. Sa va fie de bine droopi. -------------------- ![]() |
|
|
|
Jan 29 2008, 07:40 AM
Trimis la
|
|
![]() vudu? iudu! uidu! aidu! Grup: Moderatori Postari: 10,066 Inregistrat pe: 2-November 06 De la: somewhere over the rainbow... Membrul Nr.: 34,683 |
.. Sanctiune! Ha! Zii mai bine pofta ,,Va astept cu mare drag ,, Vin acum Hihi, deci trebuie sa mai pun la facut fro cateva (zeci de) portii Am ghiciit, am ghiciiit! Arata de nu se poate, cre' ca maine seara il prestez si io (intai merem' sa-l vedem pe Malaele ). Malai estem, branza estem, strachina de lut avem...Bere n-avem, in schimb este ceai cu lamaie. Aaaaaaa, deci pe la voi trece intai Malaele; la noi ajunge pe la sfarsitul saptamanii Dati-mi si mie un bulgar de ala ...Happy, prindeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee -------------------- |
|
|
|
Jan 29 2008, 08:42 AM
Trimis la
|
|
Droopina, wow... ce bine arata Da, da, ursi de mamaliga zicea si mamaia mea. Sa va fie de bine droopi. N-am auzit de ursuleti de mamaliga pana acum -------------------- |
|
|
|
Jan 29 2008, 09:08 AM
Trimis la
|
|
Mama ce mai macam bulz din acesta cand eram mici Noi il faceam un pic altfel, adica la tara ni-l frigea mamaia pe plita Gata fac si eu cand ne mai ducem la tara, sa vezi si varianta mea Astept, astept Droopi ia repede prastia si arunca unu asa mai la vest dade dade aterizeaza la mine.... arata de nu se poate si mi-as face si eu, da de unde iau eu faina de malai de aia buna Si cum zicea si BDu' Sanctiune domle sanctiune!!!! Inseamna ca trebuie sa infiintez firma aia de transport cu porumbeii voiajori daca nu ajunge pina la tine bulzo-planul, poate aterizeaza la bucuresti ca e mai aproape. eu il astept cu o galetusa de smintina. droopi, ai grija sa fie fierbinteeeeeeeeeeee Jeni, deschide capacul la galetusa ca acu' aterizeaza si la tine un bulgare Scriu repede ca daca vede omu' meu, bulz-ul tau Droopina, acum ma pune sa-i fac... Sigur il prestez si sub forma de guguloaie ca arata de nu se poate. Eu astept cuminte rezultatul -------------------- |
|
|
|
Jan 29 2008, 09:33 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 4,968 Inregistrat pe: 12-July 07 De la: DE-Hessen Membrul Nr.: 38,257 |
Mamaaaaaaaa , Droopi , m-ai omorat!
O pun cat de curand de mamaliga. Numai ca mie tre sa.mi spui ca la talamb , cum faci mamaliga aia tare. Ca la noi in Ardeal se face moale , ca o ciulama...Am tot intrebat pe acilea pe forum si mi s-a spus ca nu mestec in ea...alea alea..... sau oare ma o fac la MO? Nu datzi cu pietre! -------------------- Träume nicht dein Leben - sondern lebe deinen Traum. |
|
|
|
Jan 29 2008, 10:24 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Culinareasa lunii Postari: 14,857 Inregistrat pe: 28-February 02 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 2,618 |
CITAT N-am auzit de ursuleti de mamaliga pana acum Urs sau bulz de mamaliga inseamna acelasi lucru simona, pui mai mult malai, simplu, si mie mi se parea mare smecherie la un moment dat treaba cu mamaliga pana am facut, torn malaiul cu stanga, invart cu dreapta cu un tel si cand fierbe ca vulcanul noroios pun capac, mai dau doua trei invarteli si cand s-a lipit de ceaun si miroase funduletzul lui antic a ars e numa buna Acest mesaj a fost editat de BD: Jan 29 2008, 10:25 AM -------------------- |
|
|
|
Jan 29 2008, 10:32 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 4,968 Inregistrat pe: 12-July 07 De la: DE-Hessen Membrul Nr.: 38,257 |
Urs sau bulz de mamaliga inseamna acelasi lucru #simona, pui mai mult malai, simplu, si mie mi se parea mare smecherie la un moment dat treaba cu mamaliga pana am facut, torn malaiul cu stanga, invart cu dreapta cu un tel si cand fierbe ca vulcanul noroios pun capac, mai dau doua trei invarteli si cand s-a lipit de ceaun si miroase funduletzul lui antic a ars e numa buna si de unde , ma rog , sa am io o asa scula? -------------------- Träume nicht dein Leben - sondern lebe deinen Traum. |
|
|
|
Jan 29 2008, 10:57 AM
Trimis la
|
|
simonico, mai fac si in vas adanc de teflon si pe cuvant de pionier daca nu facui si in wok! de obicei fac in ceaun ca pun pe fundul lui peste arsura lapte si manca al meu "pufuleti" dar si in alte ulcele imi iese. o sa incerc odata sa fac poze dar cu malaiul in stanga si amestecatoarea in dreapta nu stiu cu ce mana as mai poza
-------------------- |
|
|
|
Jan 29 2008, 11:00 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 2,369 Inregistrat pe: 24-August 04 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 16,515 |
,,cu ce mana as mai poza ,,
Rogi un asistent -------------------- ![]() |
|
|
|
Jan 29 2008, 11:04 AM
Trimis la
|
|
simonico, mai fac si in vas adanc de teflon si pe cuvant de pionier daca nu facui si in wok! de obicei fac in ceaun ca pun pe fundul lui peste arsura lapte si manca al meu "pufuleti" dar si in alte ulcele imi iese. o sa incerc odata sa fac poze dar cu malaiul in stanga si amestecatoarea in dreapta nu stiu cu ce mana as mai poza hMMMMMM Wok-ul meu e din tabla , nu e din tefloc , si e mare cat o zi de post , n-am capac la el....am unul mai mic , de teflon...poate ca incerc in ala....daca iese bine , daca nu , nu.... -------------------- Träume nicht dein Leben - sondern lebe deinen Traum. |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|
|