Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )
![]() ![]() |
|
Atenţie PREMII! Trimite un SMS în perioada 6.09–31.12.2010, care să conţină codul de pe flacoanele UNIVER la numărul scurt 1867, cu taxă normală. Zilnic 1 card DOMO de 300 RON. Săptămânal un LCD LG 107 cm. MARELE PREMIU, un autoturism Dacia Duster la 15.01.2011 prin tragere la sorţi din toate codurile înregistrate prin SMS. Informaţii detaliate şi regulamentul concursului pe www.univer.ro |
|
Apr 13 2008, 12:54 AM
Trimis la
|
|||||||||
![]() Master of disaster Grup: Moderatoare Postari: 3,571 Inregistrat pe: 27-December 07 De la: Banat Membrul Nr.: 40,594 |
In primul rand vreau sa subliniez ca daca o veti presta intr-o tava mai mare decat a mea va iesi ceva mai subtire, implicit mai apropiata de aspectul prajiturii originale de la Kinder. Sau, se pot reduce ingredientele. Avem nevoie de: Foi: 10 oua 200 grame zahar 2 pachetele de zahar vanilat 5 linguri pline cu gris pentru bebe - eu nu am avut asa ceva, presupun ca e vorba de gris instant pentru bebelusi, asa ca am pus 5 linguri de pesmet alb fin 5 linguri pline de faina 5 linguri pline de cacao amara 5 linguri de miere (de salcam) 1,5 pac. de praf de copt 1 praf de sare 50 ml lapte 270 ml ulei Glazura 1 (peste crema) 120 grame ciocolata de menaj 70 de grame de unt 1 lingura de apa 2 linguri de ulei Glazura 2 (pentru finisarea prajiturii) 220 de grame de ciocolata de menaj 100 grame de unt 3 linguri de ulei 1 lingura de apa 1 lingura zahar praf 700 mililitri de smantana pentru frisca - preparat gata indulcit de la Meggle sau Dolcella (asa zice in reteta originala, merge si cu smantana dulce) 1 pachetel de gelatina instant sau 2 pachetele de intaritor de frisca 3 linguri de lapte (eu am folosit lapte condensat) 2 lingura de miere 1/2 de lingura de esenta de vanilie (eu am folosit 2 plicuri de zahar vanilat Dr. Oetker si 1 fiola de esenta butter-vanille). Pentru blat se separa ouale, bateti cele 10 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilat cateva minute pe viteza cea mai mare pana amestecul e o crema densa. Adaugati faina, praful de copt, cacao si grisul (in cazul meu pesmetul). Mixati usor... adaugati usor laptele si uleiul, adaugati mierea. Amestecati usor cu cele 10 albusuri batute ca zapada (spuma tare) cu praful de sare. Se coc doua foi, una, zice ea, pe hartie de copt, in cuptorul cu ventilatie la 165 grade pt. 12-13 minute sau la cel normal la 175 grade. Le lasati sa se raceasca fara a indeparta hartia. Intre timp se prepara glazura 1, din toate ingredientele care se amesteca pe foc, topindu-le, fara a fierbe. Se da de o parte sa se racoreasca. Se mixeaza frisca pe viteza mare pana sta bat. Se adauga "Instant želatinu Fix" - adica gelatina instant fix, pe care eu nu stiu de unde sa o iau, caz in care recurg la varianta a doua - 2 pachetele de intaritor de frisca. Se adauga laptele(in cazul meu lapte condensat), mierea, esenta si mixam iara bine. Rezulta o crema tzapana bine: Acest mesaj a fost editat de lauralaurentiu: Apr 16 2008, 07:32 AM -------------------- |
||||||||
|
|
|||||||||
Apr 13 2008, 01:09 AM
Trimis la
|
||||||||||
![]() Master of disaster Grup: Moderatoare Postari: 3,571 Inregistrat pe: 27-December 07 De la: Banat Membrul Nr.: 40,594 |
Intre timp foile s-au racorit:
Trecem la asamblarea prajiturii: pe una din foi se pune jumatate din crema, netezind foarte bine, ajutandu-ne, la nevoie, de un cutit umed cu lama lunga: Peste crema se pune glazura preparata, pastrata la temperatura camerei, apoi se da prajitura la congelator cateva minute, doar cat sa se intareasca glazura: Intre timp se prepara glazura 2, identic ca si prima, din toate ingredientele specificate. Se scoate prajitura cu glazura intarita din congelator si deasupra se pune, lingura cu lingura, restul de crema, niveland foarte bine suprafata. Peste crema se rastoarna a doua foaie, cu hartia in sus, apasam usor pe toata suprafat hartiei ca sa adere foaia la crema, apoi indepartam hartia. Suprafata prajiturii se glaseaza cu glazura 2 si se da din nou la congelator pana la intarirea acesteia. Se taie cu un cutit inmuiat mereu in apa fierbinte. -------------------- |
|||||||||
|
|
||||||||||
|
|
|
Apr 13 2008, 01:19 AM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Members Postari: 162 Inregistrat pe: 1-March 08 De la: Upstate New York Membrul Nr.: 41,867 |
Foarte frumoasa ti-a iesit lauralaurentiu. Sa stii ca si eu azi noapte am dat peste topicul legat de crema de lapte si dimineata am prestat-o si eu la cerintele sotului care si el e fan Kinder, ce sa faci cu pofticiosii
Eu am improvizat putin si reteta am postat-o la topicul cu crema de lapte, dar pun si aici o poza cum a iesit a mea, daca tot am muncit in acelasi timp -------------------- Intelligence runs after me, but i am faster !!
|
|
|
|
Apr 13 2008, 01:23 AM
Trimis la
|
|
E faina, faina, felicitari
-------------------- |
|
|
|
Apr 13 2008, 01:29 AM
Trimis la
|
|
|
Master of disaster Grup: Members Postari: 4,523 Inregistrat pe: 11-October 06 De la: Germany Membrul Nr.: 34,303 |
-------------------- |
|
|
|
Apr 13 2008, 01:30 AM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Members Postari: 162 Inregistrat pe: 1-March 08 De la: Upstate New York Membrul Nr.: 41,867 |
E faina, faina, felicitari mmm buna buna, eu am vazut ca au postat fetele reteta la Ferrero Rocher, of si cand tin dieta ma mai ''rasplatesc'' cu cate una asa ca trebuie sa le facem in curand si pe acelea si am auzit ca e si un tort asemanator, trebuie sa ma mai informez si poate vin cu reteta in curand -------------------- Intelligence runs after me, but i am faster !!
|
|
|
|
Apr 13 2008, 01:34 AM
Trimis la
|
|
Bravo fetele! mmmm, asa as papa si eu o felie. -------------------- |
|
|
|
Apr 13 2008, 02:41 AM
Trimis la
|
|
![]() Senzuala Grup: Members Postari: 2,007 Inregistrat pe: 13-November 06 De la: Lebanon Membrul Nr.: 34,842 |
Laura e dementiala prajitura asta!Ce bine arata, si cu crema multaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Deci eu la dulciuri nu mai intru , ca dupaia trebuie sa fac prea multe ture de bloc -------------------- |
|
|
|
Apr 13 2008, 02:50 AM
Trimis la
|
|
![]() Planetareasa Grup: Members Postari: 2,254 Inregistrat pe: 4-February 07 De la: Undeva in Africa Membrul Nr.: 36,361 |
Voi nu glumiti!! Cum arata praji asta!!
Bravo Laura! Acum imi canti cantec de leagan ca eu nu mai adorm la loc! Stau ca mintea priponita la Kinderu' asta! Cin'ma pus sa intru aici??? -------------------- |
|
|
|
Apr 13 2008, 03:20 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Members Postari: 1,895 Inregistrat pe: 29-February 04 De la: Saitama-Japonia (Focsani) Membrul Nr.: 12,323 |
...In primul rand vreau sa subliniez ca daca o veti presta intr-o tava mai mare decat a mea va iesi ceva mai subtire, implicit mai apropiata de aspectul prajiturii originale de la Kinder. ... Laura, cat are tava ta? Pare destul de mare Arata delicios de bine Kinder-ul tau!!! -------------------- |
|
|
|
Apr 13 2008, 07:20 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Best romantic story teller Postari: 2,708 Inregistrat pe: 5-October 04 De la: pe dinafara Membrul Nr.: 17,498 |
Laura,arata mai bine decat originalul!
Deci asta faceai tu in miez de noapte.Eu stii ce faceam la ora aia?Ma uitam la tine... -------------------- |
|
|
|
Apr 13 2008, 09:34 AM
Trimis la
|
|
Laura e dementiala prajitura asta!Ce bine arata, si cu crema multaaaaaaaaaaaaaaaaa! Deci eu la dulciuri nu mai intru , ca dupaia trebuie sa fac prea multe ture de bloc -------------------- |
|
|
|
Apr 13 2008, 09:36 AM
Trimis la
|
|
Voi nu glumiti!! Cum arata praji asta!! Bravo Laura! Acum imi canti cantec de leagan ca eu nu mai adorm la loc! Stau ca mintea priponita la Kinderu' asta! Cin'ma pus sa intru aici??? Multzam, Luanda. Eu iti cant draga (sincer sunt mai exaltata de gatit decat de cantat -------------------- |
|
|
|
Apr 13 2008, 09:38 AM
Trimis la
|
|
Laura, cat are tava ta? Pare destul de mare Arata delicios de bine Kinder-ul tau!!! Tava are 30/34 cm, e quasipatrata. Daca iti place asa, inalta, fa-o asa, daca nu da-i cu regula de trei simpla prin ingredientele alea -------------------- |
|
|
|
Apr 13 2008, 09:43 AM
Trimis la
|
|
Laura,arata mai bine decat originalul! Deci asta faceai tu in miez de noapte.Eu stii ce faceam la ora aia?Ma uitam la tine... Draga mea, deci tu cu asta pierzi noptile? Ma bucur ca iti place prajitura, imi place si mie - cu toate ca eu in viata mea nu am mancat un kinder-pingui de la pravalie P.S. De la Pasti incolo, spre deosebire de restul fetelor, eu nu o sa prea am timp de gatit, imi "intru-n pita" serios, asa ca ma "dezmierd" acuma, cat mai am timp! -------------------- |
|
|
|
Apr 13 2008, 10:02 AM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Members Postari: 425 Inregistrat pe: 26-July 06 De la: Sibiu Membrul Nr.: 33,046 |
O fac sigur, ca am si eu o kinderita acasa -------------------- ![]() |
|
|
|
Apr 13 2008, 10:12 AM
Trimis la
|
|
![]() vudu? iudu! uidu! aidu! Grup: Moderatoare Postari: 6,980 Inregistrat pe: 2-November 06 De la: somewhere over the rainbow... Membrul Nr.: 34,683 |
Ca sa vezi! Sotul e maaaaaaaaaare amator de Kinder Pingui
Io nu! Mai bine ma duc sa iau euri la pachet decat sa fau foc bucatariei Oricum arata jenial si tare as vrea sa-mi trimiti si mie la pachet -------------------- Life sucks and then you die!
|
|
|
|
Apr 13 2008, 10:58 AM
Trimis la
|
|
O fac sigur, ca am si eu o kinderita acasa E adevarata bilivmi, naudaubt! P.S. : nu e greu de facut. chiar nu e vreo mare filozofie. -------------------- |
|
|
|
Apr 13 2008, 11:00 AM
Trimis la
|
|
Ca sa vezi! Sotul e maaaaaaaaaare amator de Kinder Pingui Io nu! Mai bine ma duc sa iau euri la pachet decat sa fau foc bucatariei Oricum arata jenial si tare as vrea sa-mi trimiti si mie la pachet Da-mi adresa Ma bucur ca ti-a placut, si, crede-ma, chiar pare mai complicat decat este de fapt. -------------------- |
|
|
|
Apr 13 2008, 11:32 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Members Postari: 5,250 Inregistrat pe: 10-November 05 De la: Bz-Vn Membrul Nr.: 28,783 |
Deci Laura daca e ca Kinder Pinguin dupa care sunt innebunita
Multumesc pentru reteta |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
||
|
Google Ads |