> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

5 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Pasca fara aluat
Edith
mesaj Apr 22 2008, 01:00 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 690
Inregistrat pe: 8-April 08
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 42,589



Am cautat la retete in imagini dar nu am gasit o reteta de pasca fara aluat. Daca mai este, va rog sa o mutati acolo.

Pasca asta mi-a placut la nebunie. Este identica la gust cu umplutura celei clasice, cu aluat, dar e pliiina doar de branzica.

Ne trebuie:

800 gr branza de vaci
5 linguri faina
1 plic de praf budinca de vanilie nepreparata
o lingurita de praf de copt stins cu lamaie
200ml smantana grasa, 25% (cred ca a mea a avut doar 15%)
5 oua
12 linguri zahar
coaja de lamaie, zahar vanilat (cam 5 pliculete)
100 gr stafide (eu am pus 120g)

Cum se face:

Se amesteca: branza, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, praful de budinca (nepreparata), smantana, galbenusurile de ou, albusurile batute spuma si la sfarsit se adauga stafidele. Daca branza este mai moale puteti pune 2 plicuri de budinca.

Imagine Atasata


Se unge tava cu unt, se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se baga la cuptor. Se lasa cca 60-70 de minute in functie de aragaz.


Imagine Atasata


O sa fie la mijloc putin mai moale, dar nu va speriati, nu e cruda si cand se raceste se intareste uniform. O lasati la racit in tava si o taiati cand e rece.


Imagine Atasata


si o feliuta:

Imagine Atasata


si sursa: forum egustos.ro (user: Lory_baby)

Acest mesaj a fost editat de Cap.ele: Mar 28 2012, 10:09 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rym
mesaj Apr 22 2008, 01:43 PM


D.Cantemir


Grup: Moderatori
Postari: 8,769
Inregistrat pe: 13-December 06
De la: israel.
Membrul Nr.: 35,433



ce pofta mi-ai facut! am sa incerc si eu reteta,mai ales ca sunt fan pasca, cu multaaa branza.

mersi floare.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anomiss
mesaj Apr 22 2008, 01:54 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,368
Inregistrat pe: 4-October 07
De la: Micul Paris
Membrul Nr.: 39,074



Edith, cu ce as putea sa inlocuiesc plicul de budinca? 3-4 linguri de amidon? nu stiu ce contine praful ala in afara de E-uri


--------------------
Un prieten adevarat iti intinde o mana si iti atinge sufletul!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Edith
mesaj Apr 22 2008, 02:08 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 690
Inregistrat pe: 8-April 08
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 42,589




CITAT(rym @ Apr 22 2008, 02:43 PM) *
ce pofta mi-ai facut! am sa incerc si eu reteta,mai ales ca sunt fan pasca, cu multaaa branza.

mersi floare.gif


e tare buna. Sa vii cu impresii (si poze wink.gif )

CITAT(anomiss @ Apr 22 2008, 02:54 PM) *
Edith, cu ce as putea sa inlocuiesc plicul de budinca? 3-4 linguri de amidon? nu stiu ce contine praful ala in afara de E-uri


Banuiesc ca da... E prima data cand o fac si am facut-o exact cum era reteta. Dar nu vad de ce nu ar merge si cu cateva linguri de amidon. Incearca cu o branzica cat mai groasa, totusi. Intr-adevar budinca e plina de E-uri... sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lalika
mesaj Apr 22 2008, 06:18 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 169
Inregistrat pe: 7-October 07
De la: Stuttgart
Membrul Nr.: 39,142



Wow, ce bine arata! Sigur e buna de tot!!! Deja imi lasa gura apa (asa: eusa_drool.gif )
Sigur voi incerca reteta asta, si-asa sunt innebunita dupa prajiturile cu branza!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hazel
mesaj Apr 22 2008, 06:41 PM


It hurts in my fourteen. (Ma doare-n paishpe).


Grup: Membri
Postari: 1,030
Inregistrat pe: 23-October 07
De la: Iasi
Membrul Nr.: 39,399



Edith, arata foarte bine si o sa o fac si eu de Paste, chiar o sa o fac hehehe biggrin.gif . ce diametru a avut forma ta?


--------------------



Go to the top of the page
 
+Quote Post
Edith
mesaj Apr 22 2008, 07:05 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 690
Inregistrat pe: 8-April 08
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 42,589



CITAT(Hazel @ Apr 22 2008, 07:41 PM) *
Edith, arata foarte bine si o sa o fac si eu de Paste, chiar o sa o fac hehehe biggrin.gif . ce diametru a avut forma ta?


Merci, e tare buna (zic eu tongue.gif ) . 22 cm are vasul in care am facut eu.
Te astept cu impresii smile.gif

Acest mesaj a fost editat de Edith: Apr 22 2008, 07:07 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ingerasul_Al
mesaj Apr 24 2008, 08:19 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,690
Inregistrat pe: 17-October 07
De la: Romania, in orasul de pe Bega
Membrul Nr.: 39,286



Edith, ce se intampla cu cele 5 linguri de faina? Sper ca se adauga la compozitie?


--------------------
Un om deştept rezolvă problema, un om şi mai destept o evită. Albert Einstein

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Edith
mesaj Apr 24 2008, 09:38 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 690
Inregistrat pe: 8-April 08
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 42,589



CITAT(ingerasul_Al @ Apr 24 2008, 09:19 PM) *
Edith, ce se intampla cu cele 5 linguri de faina? Sper ca se adauga la compozitie?


da, sigur, in compozitie se pun si cele 5 linguri de faina. Le-am uitat la enumerare eusa_doh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
moatza
mesaj Apr 24 2008, 09:38 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,505
Inregistrat pe: 20-March 06
Membrul Nr.: 30,859



QUOTE(ingerasul_Al @ Apr 24 2008, 08:19 PM) *
Edith, ce se intampla cu cele 5 linguri de faina? Sper ca se adauga la compozitie?

cred ca da, mi se pare ca se si observa, baza prajiturii e mai densa, acolo-i faina pp eu. actiunea se petrece ca la prajitura inteligenta. edith, asa-i?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Edith
mesaj Apr 24 2008, 09:41 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 690
Inregistrat pe: 8-April 08
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 42,589



CITAT(moatza @ Apr 24 2008, 10:38 PM) *
cred ca da, mi se pare ca se si observa, baza prajiturii e mai densa, acolo-i faina pp eu. actiunea se petrece ca la prajitura inteligenta. edith, asa-i?


moatza sa stii ca pasca iese omogena, deci nu e mai groasa la baza si varf si moale la mijloc.. (cum e la prajitura inteligenta). Consistenta ei este la fel ca cea a branzei din pasca obisnuita (poate doar ceva mai pufoasa)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
moatza
mesaj Apr 24 2008, 09:48 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,505
Inregistrat pe: 20-March 06
Membrul Nr.: 30,859



QUOTE(Edith @ Apr 24 2008, 09:41 PM) *
moatza sa stii ca pasca iese omogena, deci nu e mai groasa la baza si varf si moale la mijloc.. (cum e la prajitura inteligenta). Consistenta ei este la fel ca cea a branzei din pasca obisnuita (poate doar ceva mai pufoasa)


cred ca-i asa, tu stii cel mai bine, c-ai facut-o. mie asa mi se pare din poza ta, ca e un pic mai densa baza, si-atat! nu straturi, ca se vede ca-i uniforma-n rest.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Edith
mesaj Apr 24 2008, 09:51 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 690
Inregistrat pe: 8-April 08
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 42,589



CITAT(moatza @ Apr 24 2008, 10:48 PM) *
cred ca-i asa, tu stii cel mai bine, c-ai facut-o. mie asa mi se pare din poza ta, ca e un pic mai densa baza, si-atat! nu straturi, ca se vede ca-i uniforma-n rest.

)
mah, sa stii ca nu mi s-a parut (oare pt ca eram prea ocupata s-o manac? blink.gif tongue.gif ) dar este posibil sa fi fost putzintel mai densa la baza...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
moatza
mesaj Apr 24 2008, 10:01 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,505
Inregistrat pe: 20-March 06
Membrul Nr.: 30,859



QUOTE(Edith @ Apr 24 2008, 09:51 PM) *
)
mah, sa stii ca nu mi s-a parut (oare pt ca eram prea ocupata s-o manac? blink.gif tongue.gif ) dar este posibil sa fi fost putzintel mai densa la baza...

o mancasi deja? pacatoaso! floare.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Edith
mesaj Apr 24 2008, 10:20 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 690
Inregistrat pe: 8-April 08
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 42,589



CITAT(moatza @ Apr 24 2008, 11:01 PM) *
o mancasi deja? pacatoaso! floare.gif


daaa, ca am facut-o mai demult eusa_shhh.gif ... maine plec la ai mei si o sa fiu "invitat" si am zis sa fac eu dinainte ceva bunutz tongue.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hazel
mesaj Apr 25 2008, 08:36 PM


It hurts in my fourteen. (Ma doare-n paishpe).


Grup: Membri
Postari: 1,030
Inregistrat pe: 23-October 07
De la: Iasi
Membrul Nr.: 39,399



Gata am facut-o, dar de ce mie mi s-a lasat dupa ce am scos-o din cuptor...?
Oricum, sunt sigura ca e foarte buna la gust si abia astept sa o tai duminica smile.gif

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 


--------------------



Go to the top of the page
 
+Quote Post
jenny_kap
mesaj Apr 27 2008, 01:57 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762




edith, foarte buna pasca fara aluat!!! multumesc de reteta. facusem deja pasca de cozonac, mi-a ramas cam jumatate de kilogram de brinza, am mai pus o cutie de ricotta si vreo 200g de gris, ca era cam moale compozitia. mi-au iesit doua pascute taaaaaaare bune.
Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CristinaK
mesaj Apr 28 2008, 03:14 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,896
Inregistrat pe: 29-February 04
De la: Saitama-Japonia (Focsani)
Membrul Nr.: 12,323



CITAT(Edith @ Apr 22 2008, 08:00 PM) *
...si o feliuta:...


Ce bine arata! eusa_drool.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BIJU
mesaj Apr 28 2008, 01:23 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,482
Inregistrat pe: 11-March 03
De la: dAu La Kuaie
Membrul Nr.: 6,867



No data viitoare asa fac pasca, fara aluat, ca io ce am facut pana acuma a ramas cam necopt aluatu pe fund din cauza umezelii, chiar daca pe margini era facut.

E valabil si pentru pasca de acum facuta de Paste.

Edit :deci nu vrea nicicum sa imi ia poza cu fundu' necopt. asa ceva...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ingerasul_Al
mesaj Apr 29 2008, 11:23 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,690
Inregistrat pe: 17-October 07
De la: Romania, in orasul de pe Bega
Membrul Nr.: 39,286



Edith, multe multumiri pentru reteta. A iesit foarte buna pasca, doar ca am facut-o intr-o tava dreptunghiulara.
Imagine Atasata

Aici alaturi de cozonacul cumparat:

Imagine Atasata


--------------------
Un om deştept rezolvă problema, un om şi mai destept o evită. Albert Einstein

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

5 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 15th September 2014 - 06:03 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare