Friptura de vita

Condimentam carnea. O punem intr-o oala antiaderenta in ulei, zeama de lime si ceapa taiata bucati mari. Intre oala si capac am pus o bucata de hartie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Friptura de vita

Ingrediente

  • 600 g carne de vita
  • 200 ml ulei de masline
  • 1 ceapa mare
  • 1 lime(doar zeama)
  • verdeturi uscate din risnita: rozmarin
  • cimbru de gradina
  • maioran
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Condimentam carnea. O punem intr-o oala antiaderenta in ulei, zeama de lime si ceapa taiata bucati mari. Intre oala si capac am pus o bucata de hartie de copt si am acoperit cu capacul oalei care este destul de greu (vreo 600 g). Dupa 90 de minute la foc mic-treapta 2 din 10-am descoperit. Am intors carnea, am acoperit-o din nou, am oprit focul si am lasat-o acolo. Cand s-a racorit putin am taiat-o felii si am lasat-o in sos. Iese foarte picanta si aromata si prinde crusta.


Se poate servi cu bagheta proaspata, mamaliguta sau cu gramajoare de cartofi(Rösti) la cuptor.

Pofta buna!

Reteta Friptura de vita a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de vita gasiti aici:

Carne de vita cu orez la cuptor,

Tocanita de cartofi cu carne de vita,

Friptura de vita la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori