Friptura de vita

Condimentam carnea. O punem intr-o oala antiaderenta in ulei, zeama de lime si ceapa taiata bucati mari. Intre oala si capac am pus o bucata de hartie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Friptura de vita

Ingrediente

  • 600 g carne de vita
  • 200 ml ulei de masline
  • 1 ceapa mare
  • 1 lime(doar zeama)
  • verdeturi uscate din risnita: rozmarin
  • cimbru de gradina
  • maioran
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Condimentam carnea. O punem intr-o oala antiaderenta in ulei, zeama de lime si ceapa taiata bucati mari. Intre oala si capac am pus o bucata de hartie de copt si am acoperit cu capacul oalei care este destul de greu (vreo 600 g). Dupa 90 de minute la foc mic-treapta 2 din 10-am descoperit. Am intors carnea, am acoperit-o din nou, am oprit focul si am lasat-o acolo. Cand s-a racorit putin am taiat-o felii si am lasat-o in sos. Iese foarte picanta si aromata si prinde crusta.


Se poate servi cu bagheta proaspata, mamaliguta sau cu gramajoare de cartofi(Rösti) la cuptor.

Pofta buna!

Reteta Friptura de vita a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de vita gasiti aici:

Carne de vita cu orez la cuptor,

Tocanita de cartofi cu carne de vita,

Friptura de vita la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci