Placinte Englezesti

a) Aluatul : 1. Amestecam faina cu praful de copt, sare si untul taiat cuburi pana capata aspect de firimituri. 2. Adaugam cate o lingura de apa, t

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Placinte Englezesti

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 225g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ lingurita sare
  • 60g unt/margarina
  • 60ml apa(aprox)
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 150g cartofi
  • taiat cuburi
  • 50g ceapa taiata fin
  • 100g carne de vita proaspata
  • frageda
  • taiata
  • cubulete
  • 1 lingura patrunjel verde(optional)
  • 1 ou

Mod de preparare

a) Aluatul :

1. Amestecam faina cu praful de copt, sare si untul taiat cuburi pana capata aspect de firimituri.

2. Adaugam cate o lingura de apa, treptat si framantam pana aluatul capata consistenta potrivita.

3. Impachetam in folie de plastic si dam la frigider vreo jumatate de ora-o ora.

3. Scoatem aluatul de la frigider si il impartim in 4 parti egale, pe care le intindem frumos sub forma rotunda.

5. Punem un bol/vas deasupra si decupam in jurul lui cu un cutit, indepartam surplusul.

b) Umplutura:

1. Taiem cartofii cubulete, ceapa foarte fin si carnea bucati mici.

2. Aruncam cartofii in apa clocotita si ii fierbem rapid vreo 4-5 minute, ii trecem prin jet de apa rece si ii lasam la scurs si racit.

c) Pregatirea placintei:

1. Asezam umplutura in ordinea urmatoare: ceapa, carnea, cartofii, sare si piper, patrunjel.

2. Ungem marginea aluatului cu ou batut si pliem in 2, apasand cu degetele pe margine sa cream un sigiliu.

3. Ridicam putin marginile, sa ne asiguram ca nu va curge nimic, ne incercam talentul sa facem un model , apoi crestam pe mijloc sa poata respira, aplatizam usor sa arate frumos, ungem cu ou si dam la cuptor pt 25-30 min la 180 grade.

Reteta propusa de Anna-Foster.

Sunt foarte bune si calde si reci, oricum pot fi reincalzite; merg si de pranz si de o gustare.

Alte retete culinare recomandate

Muschi de porc la cuptor

Chiftele

Placinta de dovleac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
3
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale
Bucataras.RO

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale

Invelis crocant, miez ciocolatos. Intr-un cuvant...delicioase!

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!