Blat: Intr-o craticioara puneti untul, ciocolata bucatele, zaharul si laptele Puneti craticioara pe aragaz la foc mic si amestecati cu o lingura de l
Blat:
Intr-o craticioara puneti untul, ciocolata bucatele, zaharul si laptele Puneti craticioara pe aragaz la foc mic si amestecati cu o lingura de lemn fara a-l fierbe, doar pana devine lichid.
Se lasa la racit vreo 15 minute.
Apoi se adauga faina si praful de copt.
Apoi ouale batute si essenza de vanilie.
Si coaceti blatul in cuptor la 160°C circa 1 ora (probati cu scobitoarea)
Odata copt se scoate pe gratar si se lasa la racit.
Crema de pepene galben:
Creme-fraiche se amesteca cu frisca, se adauga bucatile de pepene si la urma gelatina inmuiata in apa rece si topita pe bain-marie.
Crema de banane si alune:
Amestecati creme-fraiche cu frisca usor folosind lingura de lemn.
Adaugati feliile de banane si alunele iar la urma gelatina.
SPECIFICARE: cremele nu sunt foarte dulci, au zahar doar de la pepene (sau banane) si de la frisca vegetala deja cu zahar in ea.
Cine doreste mai dulce poate adauga zahar dupa dorinta.
Asamblarea tortului
Blatul de tort se taie in trei parti.
In tava de tort dorita puneti pelicula transparenta si puneti primul blat.
Insiropati cu cappuccino si adaugati deasupra crema de pepene galben.
Puneti al doilea blat, insiropati-l si adaugati deasupra crema de banane si alune.
Incheiati cu ultimul blat insiropat.
Sigilati cu pelicula transparenta si lasati la frigider peste noapte
A doua zi scoateti tortul din forma.
Si ornati cu frisca.
Reteta Tort Amico a fost propusa de dora_m
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita oparitePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii