> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

 
Reply to this topicStart new topic
> Pasca cu branza, pentru concursul de Paste 2010
anielarobu
mesaj Apr 6 2010, 10:07 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 170
Inregistrat pe: 23-February 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 30,490



Anul acesta este prima data cand fac pasca , si am inceput din start cu doua, una cu branza si una cu ciocolata; ambele au fost daruite. La noi Pastele se sarbatoreste in fiecare an in familie (cu sot, copil, parinti, socrii, cumnati etc) si pasca pentru masa festiva ii revine soacrei, asa ca eu le-am facut numai pe acestea pentru cadouri.

Aluatul a fost cel al Gabrielei Cara de la cozonacii babani. Gabi, multumesc inca o data pentru reteta, iese cel mai bun aluat pe care l-am incercat vreodata.

Aluat:
500g faina
25g drojdie
125g zahar
250ml lapte caldut
100ml ulei si unt topit amestecate
3 galbenusuri
sare
coaja de portocale, coaja de lamaie, vanilie

La mine in poze o sa vedeti o cantitate mai mare, am framantat din 2 kg de faina, pentru pasca cu branza, cea cu ciocolata si 2 cozonaci.
Nu mai scriu procedeul pas cu pas de la aluat, el este explicat de Gabriela foarte bine aici:
http://www.culinar.ro/forum/continut/Retet...ABANI-nu-gluma/.
Am amestecat ingredientele si am framantat timp de aproape o ora, intocmai ca pentru cozonac, adaugand treptat grasimea.
Imagine Atasata


...dupa framantat, inainte de dospire

Imagine Atasata


L-am lasat la dospit pana si-a dublat volumul, dupa care am intins o foaie pe fundul formei, iar pe margine am impletit un snur si le-am lasat la crescut in forma pana am pregatit umplutura


Imagine Atasata


Umplutura:
600 g branza dulce de vaci
150 ml smantana (am folosit Dorna pentru frisca)
50 g gris
3 oua
stafide
vanilie
coaja de lamaie
coaja de portocale din dulceata taiata cubulete

Se omogenizeaza branza cu smantana, zaharul, grisul, ouale si vanilia si se adauga stafidele, coaja de lamaie rasa si coaja de portocale din dulceata.


Imagine Atasata


Am turnat umplutura in mijloc, am uns marginile cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte si am dat la cuptor pentru aproximativ o ora si 10 minute.


Imagine Atasata

Poze Micsorate Atasate

Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
anielarobu
mesaj Apr 6 2010, 10:16 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 170
Inregistrat pe: 23-February 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 30,490



Continuare:

Asa arata scoasa din cuptor:
Imagine Atasata


Si cu biletelul pentru participarea la concurs:


Imagine Atasata


Sectiune nu am pentru ca, asa cum am spus si la inceput, a fost daruita, dar mirosea asa de bine incat cred ca daca mai aveam timp sa fac alta, o mancam noi pe asta. Oricum de acum sigur o sa fac si eu pasca in fiecare an pentru familie dupa aceasta reteta.

Hristos a inviat!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Aureliana
mesaj Apr 23 2011, 03:36 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 26
Inregistrat pe: 23-March 09
Membrul Nr.: 50,116



Am incercat si eu reteta...a iesit foarte buna! Multumesc de reteta si Paste fericit!
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 22nd October 2014 - 02:01 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare