Parfumata, pufoasa, nemaipomenita servita calda in zilele reci de iarna
Se mixeaza ouale cu zaharul, laptele si untul topit. Faina se pune intr-un vas impreuna cu drojdia si un praf de sare. Se adauga apoi compozitia cu oua si se framanta un aluat care se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Pe masa de lucru presarata cu faina, se mai framanta putin aluatul dospit si se imparte in 3 bucati, pentru 3 placinte.
Dovleacul taiat cubulete se caleste impreuna cu 100 de gr. zahar, scortisoara si nucsoara pana se inmoaie.
Se intinde pe rand cate o foaie de aluat pe masa de lucru, se pune compozitia de dovleac, pe lung, se intorc capetele si se ruleaza.
Se aseaza placintele intr-o tava intinsa de cuptor tapetata cu hartie de copt si se ung cu galbenus batut cu 2 linguri de lapte.
Se lasa la cuptor pana se rumenesc frumos.
Se servesc calde.
Se pot face si cu gutui, sunt la fel de gustoase si aromate.
Pentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visineChiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.
Chiftele de cartofi cu dovlecelTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniEste o prajitura cu gust intens de ciocolata si in care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon.
Negresa cu branza si ciresePrima data separam galbenusul de albus. Incepem prin a bate puternic albusurile pana se fac spuma. Peste spuma de albus se...
Prajitura cu visinePrajitura cu cirese sau cu visine este foarte usor de pregatit dar delicioasa! Blatul pufos are in el fructe aromate dar asta...
Prajitura cu cirese sau visine
Comentarii
Adaugă comentariu