Parfumata, pufoasa, nemaipomenita servita calda in zilele reci de iarna
Se mixeaza ouale cu zaharul, laptele si untul topit. Faina se pune intr-un vas impreuna cu drojdia si un praf de sare. Se adauga apoi compozitia cu oua si se framanta un aluat care se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Pe masa de lucru presarata cu faina, se mai framanta putin aluatul dospit si se imparte in 3 bucati, pentru 3 placinte.
Dovleacul taiat cubulete se caleste impreuna cu 100 de gr. zahar, scortisoara si nucsoara pana se inmoaie.
Se intinde pe rand cate o foaie de aluat pe masa de lucru, se pune compozitia de dovleac, pe lung, se intorc capetele si se ruleaza.
Se aseaza placintele intr-o tava intinsa de cuptor tapetata cu hartie de copt si se ung cu galbenus batut cu 2 linguri de lapte.
Se lasa la cuptor pana se rumenesc frumos.
Se servesc calde.
Se pot face si cu gutui, sunt la fel de gustoase si aromate.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii