Diplomatul cu iaurt si zmeura este perfect in zilele calde de vara. Este un desert usor care se serveste rece si este potrivit si pentru cei la dieta, avand mult mai putine calorii ca diplomatul clasic.
In primul rand facem un ceai , folosind 100 ml apa si pliculetul de ceai. Apoi il racim de tot si punem gelatina alimentara sa se umfle. Puteti folosi si apa, eu am folosit ceai pentru un strop de extra-aroma.
Batem frisca 30% cu o lingura de fructoza pudra (eu imi macin zaharul sau fructoza la robot inainte de a face o prajitura, pentru ca se dizolva mai bine). Adaugam coaja de lamaie rasa si vanilia. Punem iaurtul scurs de zer, frisca 12% si inca 3 (+-) linguri de fructoza. Batem cu mixerul sa se omogenizeze.
Punem zmeura pe foc cu 2-3 linguri de fructoza. Dupa ce nu mai este deloc inghetata, punem 125 ml apa si jumatate de plic gelatina de tip “tort gelee”. Lasam sa dea in fiert pentru un minut, apoi impartim in 6 castronele sau intr-o forma mai mare.
Topim gelatina la bain marie (facem exact cum scrie pe plic, tot ce am schimbat a fost ca am folosit ceai in loc de apa). O lasam sa se racoreasca un pic (fara sa se inchege) si apoi o turnam in fir subtire in timp ce amestecam bine cu mixerul.
Impartim crema obtinuta in cele 6 castronele, nivelam bine si punem la frigider pentru minim o ora.
Reteta de diplomat cu iaurt si zmeura a fost propusa pe forumul culinar.ro de IriA.
Pentru servire, rasturnam diplomatul cu iaurt si zmeura obtinut. Putem orna cu frisca, fructe proaspete, ciocolata... ce ne place si avem pe aproape.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizza"Reteta romaneasca" Sponica si foarte delicioasa, negresa asta cu blat pufos ma scoate din orice incurcatura :)
Desert negresa cu nuca si ciocolataGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii