Musaca de vinete

Se taie vinetele de grosimea unui deget, se presara cu putina sare si se lasa cel putin 30 minute, pentru ca zeama neagra din vinete sa se scurga. In

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 vinete mijlocii
  • 750 gr. carne macra
  • 3 cepe mari
  • 3-4 linguri untura
  • 3-4 rosii
  • 1 ou
  • 1 pahar smintina
  • 1 lingura faina
  • 2-3 linguri zeama de carne sau apa
  • piper
  • sare
  • patrunjel tocat
  • pesmet

Mod de preparare

Se taie vinetele de grosimea unui deget, se presara cu putina sare si se lasa cel putin 30 minute, pentru ca zeama neagra din vinete sa se scurga. In acest timp se da carnea prin masina. Se taie o ceapa marunt, se prajeste cu o lingura de untura fara sa fie lasata sa se rumeneasca, se pun in aceeasi tigaie carnea tocata, piperul si sarea si se lasa sa se prajeasca putin. Carnea trebuie sa fie mustoasa. Fiecare felie de vinata se stoarce usor cu mina, se sterge cu un servet si se prajeste in untura pe o parte si alta. Pe fundul unei cratite unsa cu untura si presarata cu pesmet se asaza un strat de rosii taiate felii subtiri, peste rosii un rind de vinete, apoi un rind de carne. Se procedeaza astfel pina cind se asaza toate vinetele si toata carnea. Ultimul rind trebuie sa fie de vinete, peste care se asaza rosii taiate rotogoale subtiri. Se pune cratita la cuptor pentru ½ de ora. Apoi se toarna peste musaca smintina amestecata bine cu faina, cu o lingura de zeama de carne si cu un ou batut spuma. Se presara putin patrunjel tocat si se mai lasa la cuptor pina se rumeneste putin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Capsuni la borcan
1
Conserve de iarna

Capsuni la borcan

Capsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...

Capsuni la borcan
Tort cu capsuni si mac
2
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Sos ostropel
3
Sosuri rosii

Sos ostropel

Se prepara in doua feluri: cu rosii sau fara rosii. Se inabusa ceapa in grasime, se adauga usturoiul taiat fin, faina si se...

Sos ostropel
Unt picant
4
Unturi

Unt picant

Untul, galbenusurile trecute prin sita, un praf de sare si piperul se freaca bine, adaugind si o lingura de ulei, turnat cu...

Unt picant
Sos pentru carne la gratar
5
Sosuri reci

Sos pentru carne la gratar

Tocam marunt patrunjelul, apoi adaugatm in blender celelalte ingrediente si le maruntim. Trebuie sa obtineti o pasta cat mai...

Sos pentru carne la gratar
Parteneri
Kefta – chiftele marocane (reteta video)
Bucataras.RO

Kefta – chiftele marocane (reteta video)

Dragii mei, va prezint astazi reteta mea de kefta- chiftele marocane, super delicioase, foarte aromate si usor de facut....

Kefta – chiftele marocane (reteta video)
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii