Se taie vinetele de grosimea unui deget, se presara cu putina sare si se lasa cel putin 30 minute, pentru ca zeama neagra din vinete sa se scurga. In
Se taie vinetele de grosimea unui deget, se presara cu putina sare si se lasa cel putin 30 minute, pentru ca zeama neagra din vinete sa se scurga. In acest timp se da carnea prin masina. Se taie o ceapa marunt, se prajeste cu o lingura de untura fara sa fie lasata sa se rumeneasca, se pun in aceeasi tigaie carnea tocata, piperul si sarea si se lasa sa se prajeasca putin. Carnea trebuie sa fie mustoasa. Fiecare felie de vinata se stoarce usor cu mina, se sterge cu un servet si se prajeste in untura pe o parte si alta. Pe fundul unei cratite unsa cu untura si presarata cu pesmet se asaza un strat de rosii taiate felii subtiri, peste rosii un rind de vinete, apoi un rind de carne. Se procedeaza astfel pina cind se asaza toate vinetele si toata carnea. Ultimul rind trebuie sa fie de vinete, peste care se asaza rosii taiate rotogoale subtiri. Se pune cratita la cuptor pentru ½ de ora. Apoi se toarna peste musaca smintina amestecata bine cu faina, cu o lingura de zeama de carne si cu un ou batut spuma. Se presara putin patrunjel tocat si se mai lasa la cuptor pina se rumeneste putin.
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe prepara in doua feluri: cu rosii sau fara rosii. Se inabusa ceapa in grasime, se adauga usturoiul taiat fin, faina si se...
Sos ostropelUntul, galbenusurile trecute prin sita, un praf de sare si piperul se freaca bine, adaugind si o lingura de ulei, turnat cu...
Unt picantTocam marunt patrunjelul, apoi adaugatm in blender celelalte ingrediente si le maruntim. Trebuie sa obtineti o pasta cat mai...
Sos pentru carne la gratarDragii mei, va prezint astazi reteta mea de kefta- chiftele marocane, super delicioase, foarte aromate si usor de facut....
Kefta – chiftele marocane (reteta video)Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii