> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

 
Reply to this topicStart new topic
> Musaca de vinete
MC
mesaj Mar 4 2005, 06:13 PM


Membru de onoare


Grup: Membri de onoare
Postari: 4,367
Inregistrat pe: 15-December 03
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 10,612



Musaca de vinete, asa cum o fac eu

INGREDIENTE:
    4 vinete mari
  • 1 kg carne de porc tocata
  • 3 cepe(in poza sunt 4, dar numai 3 am folosit)
  • 4 cutii de rosii tocate in sos(diced tomatoes) /400 ml- merg si felii de rosii
  • ulei pt prajit ceapa si vinetele
  • cascaval (cred ca vreo 400gr)
  • o legatura de patrunjel proaspat
  • condimente(boia dulce si iute de ardei, piper, vegeta)
  • smantana pt servit
  • sos de rosii pt servit


      user posted image


      MOD DE PREPARARE:

      1. Se toaca ceapa


      2. Se caleste ceapa in ulei, la foc mediu


      3. Cand este galben-aurie se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca


      4. Vinetele se curata de coaja


      5. Se taie vinetele in rondele groase cam de 7mm- 1cm


      6. Se sareaza si se lasa asa aprox 20 de min pt a-si lasa zeama


      7. Se scurg vinetele si se zvanta cu o hartie absorbanta...


      8. Se prajesc in ulei incins pe ambele parti (dar nu foarte tare, nu trebuie sa fie crocante), dupa care le scoatem si le lasam sa se scurga de ulei


      9. Tocam patrunjelul marunt...


      10. Radem cascavalul...


      11. Intr-un castron amestecam carnea tocata, ceapa calita, patrunjelul tocat, condimentele si amestecam bine


      12. Intr-un vas termoizolant, asezam un strat de rondele de vinete...


      13. Urmatorul strat de rosii tocate


      14. Al treilea strat- combinatia cu carne tocata(pe care am uitat sa-l mai fotografiez), peste carne, inca un strat de vinete...


      15. Si terminam cu un strat de rosii


      16. Punem staniol si dam musacaua la cuptor pt aprox 1 ora si jumatate(pt ca era prea inalta si tava prea plina, ca sa nu-mi curga prin cuptor eu am pus vasul cu musaca intr-o tava cu putina apa, avand grija cand apa s-a evaporat sa mai adaug), o scoatem, ii punem cascaval pe deasupra si o mai dam pt vreo 10 minute la cuptor...


      17. Asa arata scoasa de la cuptor


      18. Si aici o portie pt voi. Se serveste cu sos de rosii, smantana si...un vin bun.


--------------------
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Danieluta
mesaj Mar 4 2005, 09:57 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 426
Inregistrat pe: 5-November 02
Membrul Nr.: 5,306



Ce bine arata musacaua ta......... eusa_clap.gif
Mi-ai facut pofta....... icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bulinuta
mesaj Mar 4 2005, 11:06 PM


Mami de Rege si Printz!


Grup: Membri
Postari: 4,330
Inregistrat pe: 10-January 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 20,159



Arata foarte bine! icon_bounce.gif
Abia astept sa apara vinetele sa fac si eu, ca acum sunt asa scumpeee... icon_cry.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alida
mesaj Mar 5 2005, 12:25 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 438
Inregistrat pe: 7-December 01
Membrul Nr.: 1,220




Mirela, superbe poze.
carnea tocata se pune cruda intre vinete ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MC
mesaj Mar 5 2005, 12:51 AM


Membru de onoare


Grup: Membri de onoare
Postari: 4,367
Inregistrat pe: 15-December 03
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 10,612



Buna fetelor,
Va multumesc frumos! smile.gif Alida, da, carnea tocata se pune cruda, amestecata cu ceapa calita, verdeata si condimente, intre vinete. Intr-o ora jumate se face foarte bine.

Un weekend placut! MC smile.gif


--------------------
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward


Go to the top of the page
 
+Quote Post
mama_sonyei
mesaj May 22 2006, 03:32 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 40
Inregistrat pe: 22-January 05
De la: Bucuresti, Romania
Membrul Nr.: 20,602



MC - facut reteta, placut (super-extra icon_smile.gif ). Astept sotul sa vina sa-i dau si lui - e prima oara cand fac musaca de vinete (ca sa nu zic - prima oara cand fac musaca unsure.gif ) si a iesit gustoasa. Doar ca mie nu mi s-a topit asa tare cascavalul, probabil ca am avut un cascaval prea uscat sau prea putin gras rolleyes.gif

Cer scuze pentru prezentare, dar am lasat-o in tava ca sa o pot incalzi cand vine sotul acasa, ca pe a mea am mancat-o imediat icon_redface.gif

Acest mesaj a fost editat de mama_sonyei: May 22 2006, 03:50 PM
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 


--------------------
Daca nu reusesti din prima, mai incearca, nimeni nu s-a nascut invatat.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rodi_elodie
mesaj May 23 2006, 11:26 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 122
Inregistrat pe: 19-April 05
De la: FRANCE
Membrul Nr.: 23,477



Cris arata bine icon_cheers.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gabriela Carmen
mesaj May 8 2007, 01:49 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,280
Inregistrat pe: 30-March 07
De la: Hamburg
Membrul Nr.: 37,164




....acu mi-am amintit unde citisem eu ca vinetele se lasa cu sare, sa iasa zeama!!!! am facut reteta asta (mai demult, dar bine ca mi-am amintit de ea, sa o mai reiau smile.gif ) si ne-a placut foarte tare. Prima mea musaca e vinete!!!! mi-a fost usor asa, ca era reteta prezentata pas cu pas...

...multumesc pentru reteta smile.gif

...doar ca eu dupa ce am calit ceaspa, am pus si carnea pe foc putin.... si vinetele is calite... s-a cam lasat uleiul in tava, dar l-am scurs...la gust a fost delicioasa!!!!
A! si deasupra am pus felii de rosii, dupa cum se vede... rolleyes.gif ...in rest am respectat reteta smile.gif

..din pacate, am numai o poza, nu si sectiune (poate cind o mai fac.........):


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
c_d
mesaj Aug 12 2009, 02:55 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 1
Inregistrat pe: 22-December 08
De la: Deva
Membrul Nr.: 47,477



Dezgustator!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
little coffee
mesaj Aug 12 2009, 03:53 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,748
Inregistrat pe: 4-March 07
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 36,797



Draga mea,

eu cad lesinata daca vad atata ulei, dar asta nu ma impiedica sa vorbesc politicos! As zice ca e mai bine pentru toti!


--------------------
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau
Go to the top of the page
 
+Quote Post
teonamon
mesaj Nov 29 2009, 07:18 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 841
Inregistrat pe: 13-October 09
De la: constanta-romania
Membrul Nr.: 54,330



Am facut si eu o musaca , ( carne tocata de porc , calita cu ceapa si condimente , amestecata cu oua dupa racire) dar am pus-o pe un pat de brocoli ( oparit in apa cu sare) si deasupra turnat un ou cu smintina si citeva bucatele de gogosar, de decor. Imi place mai mult cum a iesit cu brocoli decit cu vinete.
Atasez si niste poze : Nu stiu de ce nu apare postarea, este ceva cu acest topic?Incerc din nou

Acest mesaj a fost editat de teonamon: Nov 29 2009, 07:21 PM
Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
greco
mesaj Jan 3 2011, 06:07 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 1
Inregistrat pe: 3-January 11
Membrul Nr.: 63,042



multumesc pentru reteta!!
si vin cu o intrebare:
ce temperetura ,approx,folositi pentru cuptor??
multumesc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MeOsiris
mesaj Jan 3 2011, 07:20 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 778
Inregistrat pe: 6-November 08
De la: bremen,germany
Membrul Nr.: 46,290



Arata foarte bine! Eu pana acum am mancat doar musaca cu cartofi. Cu vinete ramane de incercat pentru ca ador vinetele.
Multam de reteta!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kate
mesaj Jan 3 2011, 08:22 PM


*********


Grup: Membri
Postari: 1,954
Inregistrat pe: 13-April 08
Membrul Nr.: 42,669



CITAT(greco @ Jan 3 2011, 06:07 AM) *
multumesc pentru reteta!!
si vin cu o intrebare:
ce temperetura ,approx,folositi pentru cuptor??
multumesc.


Bine ai venit!

Daca pui carnea tocata cruda, trebuie sa stea mai mult timp la cuptor (se acopera sa nu se arda) si temperatura trebuie sa fie ceva mai mica, cam 180.La sfarsit, cand trebuie rumenita, poti da focul ceva mai tare.

Daca pui carnea calita (asa se poate si scurge grasimea inainte de-a pune carnea in tava), temperatura cuptorului poate sa fie mai mare (in jur de 200, chiar 215 daca nu arde) si tava se pune neacoperita. Cand toate ingredientele sunt "facute", la cuptor se pune doar cat sa se intrepatrunda aromele si sa faca o fata frumoasa (poate sa ia cam 1/2 h, nu stiu dupa ceas, se vede frumos rumenit si inchegat cand e gata, depinde de cantitate si cuptor).


--------------------
Question: What would it be like to feel no envy, jealousy, regret, guilt, shame, blame, or hatred?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 21st December 2014 - 02:21 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare