> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

4 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Placinta cu ceapa
SIMONA.B
mesaj Jul 26 2005, 01:14 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,262
Inregistrat pe: 13-February 03
De la: INDIANA
Membrul Nr.: 6,686



Acum nu stiu cat timp tot ziceam de placinta mea cu ceapa. Si vad ca degeaba am zis ca nu mai pornesc cuptorul ca nu m-am tinut de cuvant, am vazut ca mi se strica ceapa in camara asa ca nu am avut de ales.

Am pregatit un aluat , binenteles in masina de paine , din:

1 cana lapte,
1 galbenus,
1 lingura ulei,
2 lingurite de zahar ,
2 lingurite de sare,
1 lingura de drojdie uscata
4 cup de faina (500 gr)


Dupa ce si-o facut treaba masinuta mea, aluatul arata astfel:
Motivul editarii: Precizare : 1 cup=125 gr.

Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
SIMONA.B
mesaj Jul 26 2005, 01:18 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,262
Inregistrat pe: 13-February 03
De la: INDIANA
Membrul Nr.: 6,686



Intre timp am taiat ceapa( am pus doar 2 cepe mari) pestisori si am pus-o la inmuiat intr-un pic de ulei:
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SIMONA.B
mesaj Jul 26 2005, 01:24 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,262
Inregistrat pe: 13-February 03
De la: INDIANA
Membrul Nr.: 6,686



dupa ce s-a inmuiat , nu prajit , am luat-o deoparte si am spart in ea 2 oua si am taiat 2 bucati de branza triunghi cat am putut de marunt , le-a amestecat pe toate cu un pic de sare si un praf de piper.

Este foarte gustoasa branza telemea data pe razatoarea mare si amestecata cu ceapa , cantitatea e ste dupa gust ; de asemenea pentru un gust mai bun se poate cali ceapa intr-un pic de untura obtinuta din slanina prajita ( puteti lasa acolo bucatelele de slanina)

Am uitat sa spun ca daca va place mai puteti pune si o ligura doua de smantana groasa si atunci este si mai cremoasa toata placinta si mai gustoasa, eu nu am pus pur si simplu ca tocmai mi se terminase smantana.
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SIMONA.B
mesaj Jul 26 2005, 01:25 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,262
Inregistrat pe: 13-February 03
De la: INDIANA
Membrul Nr.: 6,686




Am intins aluatul in tava asa cum vedeti in imagine:
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SIMONA.B
mesaj Jul 26 2005, 01:36 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,262
Inregistrat pe: 13-February 03
De la: INDIANA
Membrul Nr.: 6,686



am presarat peste aluat o lingurita de gris , apoi am intins compozitia de ceapa:
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SIMONA.B
mesaj Jul 26 2005, 01:42 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,262
Inregistrat pe: 13-February 03
De la: INDIANA
Membrul Nr.: 6,686



La fel , inainte de a pune a doua parte a aluatului am presat gris si am aranjat marginile. Pana s-a incalzit cuptorul la 350 F m-am jucat un pic cu aluatul , asa a avut si vreme sa dospeasca.
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SIMONA.B
mesaj Jul 26 2005, 01:43 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,262
Inregistrat pe: 13-February 03
De la: INDIANA
Membrul Nr.: 6,686



Dupa vre-o 45 de minute arata cam asa :
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SIMONA.B
mesaj Jul 26 2005, 01:43 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,262
Inregistrat pe: 13-February 03
De la: INDIANA
Membrul Nr.: 6,686



si i-a uitati cat a crescut:
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SIMONA.B
mesaj Jul 26 2005, 01:45 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,262
Inregistrat pe: 13-February 03
De la: INDIANA
Membrul Nr.: 6,686



si o felie ca a avut timp sa se raceasca un pic:
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SIMONA.B
mesaj Jul 26 2005, 01:51 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,262
Inregistrat pe: 13-February 03
De la: INDIANA
Membrul Nr.: 6,686



si asa sa o vedeti mai de aproape:
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SIMONA.B
mesaj Jul 26 2005, 01:53 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,262
Inregistrat pe: 13-February 03
De la: INDIANA
Membrul Nr.: 6,686



Dar are un guuuuuuust .... Si e buna si rece si calda. mai pun o poza, mai luminoasa unde se vede si ceapa,

se poate pune mai multa ceapa, se poate chiar dubla umplutura la cantitatea asta de aluat.
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Jul 26 2005, 07:55 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Simo, arat excelent! icon_cheers.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DOBER LIVIA 2497...
mesaj Jul 30 2005, 10:17 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 22
Inregistrat pe: 20-June 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 24,973



Simona, excelenta reteta! Ce buna trebuie sa fie! Merci!
Ce ma fac eu cu austriecii mei insa cand vor simti ca este sarata? Prima data cand i-am facut sotului meu mamaliga, a mancat-o cu...zahar si scortisoara. Combinatia cu branza telemea nu l-a tentat. Ii las doar s-o vada si apoi ma duc cu placinta la mama si sora mea; oare ne-o ajunge? Cred ca nu ma insel daca "simt" ca merge cu bere rece; sau cu vin rosu! Ma duc la culcare, macar sa o visez acum.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DOBER LIVIA 2497...
mesaj Jul 31 2005, 11:02 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 22
Inregistrat pe: 20-June 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 24,973



Simona, spune-mi, te rog: ce inseamna "4 cup de faina"?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SIMONA.B
mesaj Aug 1 2005, 12:50 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,262
Inregistrat pe: 13-February 03
De la: INDIANA
Membrul Nr.: 6,686



un cup = 250 ml si daca pui faina in masura asta , cantareste 125 g

deci 4 cup = 500 g faina

Aici se foloseste foarte mult capacitatea si e destul de usor , de fapt ca si la noi o lingura rasa de faina de exemplu este 15 g de zahar e 18-20 g; daca cauti la tehnici cred ca Mama Celeste sau MC au pus cateva din masurile astea, eu zic sa le cauti acolo ca o sa le intalnesti in mai multe retete.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DOBER LIVIA 2497...
mesaj Aug 1 2005, 11:01 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 22
Inregistrat pe: 20-June 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 24,973



Omul, cat traieste, invata! As fi putut transforma gradele Kelvin in Celsius, dar "cup" nu am stiut ce inseamna. Raman datoare cu poze cand voi face placinta si... cu niste surprize. Inca o data: merci si, toate cele bune!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Aug 2 2005, 03:17 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



Arata excelent !! Cn o sa ajunga la rnd s-o fac,o sa calesc ceapa,asa mai rosioara smile.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adriana marcela
mesaj Aug 15 2005, 11:27 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 511
Inregistrat pe: 31-March 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 22,948



Simona,spune-mi te rog,ce dimensiune are tava si cat inseamna in grade Celsius, 350 grade F? multumesc.

Marcela
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SIMONA.B
mesaj Aug 15 2005, 02:52 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,262
Inregistrat pe: 13-February 03
De la: INDIANA
Membrul Nr.: 6,686



Maya, nu stiu cum o sa fie cu ceapa mai prajita , intotdeauna am avut grija sa nu o las decat sa fie bine inmuiata, de fapt asta era sfatul bunicii mele.

Marcela , e una din tavile mici , 23/32 cm si 2 cm inaltime, dar poti sa o faci si in tava mai lata, doar ca intinzi aluatul un pic mai bine.

350 F = 177 C

vezi ca pun la tehnici un link unde se pot transforma usor din F in C.

In functie de cum coace cuptorul tau poti sa dai temperatura Marcela, sa o coci exact asa cum coci cozonacii sau painea.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adriana marcela
mesaj Aug 16 2005, 08:40 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 511
Inregistrat pe: 31-March 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 22,948



Simona,multumesc foarte mult ptr ajutor.

Marcela
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

4 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 30th September 2014 - 05:48 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare