Se taie cozile vinetelor, dupa care vinetele se pun la fiert 5-6 minute, in apa sarata. Se scot si se tin in apa rece pina cind se racesc. Se scurg bi
Se taie cozile vinetelor, dupa care vinetele se pun la fiert 5-6 minute, in apa sarata. Se scot si se tin in apa rece pina cind se racesc. Se scurg bine si se scobesc in mijloc. Miezul scobit nu se arunca, ci se tine in strecuratoare ca sa se scurga bine. Carnea se toaca, se adauga ceapa taiata marunt, cruda sau rumenita si doua linguri de untura, sarea, piperul, verdeata tocata si miezul vinetelor bine scurs. Se amesteca bine si cu aceasta tocatura se umplu vinetele. Se prajesc intr-o cratita o bucatica de ceapa fin tocata, cu o lingura de untura, se adauga faina, se lasa sa se ingalbeneasca usor, apoi se stinge cu rosiile fierte si strecurate. Se adauga sarea si zaharul. In acest sos se asaza vinetele, se presara putina verdeata tocata si se lasa sa fiarba acoperit la foc micpina cind sosul este potrivit de scazut.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postTortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se...
Tort Diplomat de postNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseAceste fursecuri de sărbătoare sunt gustoase și ușor de preparat.
Fursecuri cu dulceataReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii