Tort Rusesc

Faina, praful de copt si cacaoa se pun intr-un vas si se amesteca bine impregna. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca pina se obtine un alua

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort Rusesc

Ingrediente

  • Ingtediente-aluat:
  • 400gr. faina
  • 150gr. margarina
  • 150gr. zahar
  • 1 ou
  • 1 pac. praf copt
  • 3-4 ls cacao
  • 1 priza sare
  • Ingrediente umplutura:
  • 125-150gr. margarina
  • 200gr. zahar
  • 3 oua sau 2 mari
  • 500gr. brinza de vaci proaspata (quark)
  • 1 pac. praf de budinca de vanilie
  • 1 pac. zahar vaniliat

Mod de preparare

Faina, praful de copt si cacaoa se pun intr-un vas si se amesteca bine impregna.

Se adauga restul ingredientelor si se amesteca pina se obtine un aluat maleabil si elastic.

Daca este nevoie se poate adaoga putin lapte.Aluatul se pune in folie de nailon pt.1/2 ore in frigider.

Cuptorul se incunge la 200 gr C.

Pt. umplutura se amesteca margarina cu zaharul, cu ouale pus epe rind, cu brinza (daca brinza este de o consistenta tare se amesteca ca 2-3 ls smintina. Brinza trebuie sa fie cremosa.) praful de budinca de vanilie si zaharul vaniliat.Totul se mixeaza bine.

Se ia o forma de tort se unge cu margarina si se captuseste cu 2/3 din aluat.

Marginale aluatului se ridica pe peretii formei la o inaltime de 2-3 cm.

Se torna peste aluat umplutura in care se poate pune dupa preferita coaja de lamiie, portocala sau alte esente.

Cu restul de aluat se pot modela forme dupa fantazia fiecaruia si se aseaza deasupra tortului.

Totul se introduce in cuptorul incins pt.55-60 min.

Dupa coacere se lasa la racit ca. 2 ore,dupa care se poate portiona si servi.


Pofta buna!

Reteta Tort Rusesc a fost propusa de Afrodite pe forum culinar.ro

Alte retete de tort gasiti aici:

Tort cu visine si ciocolata,

Tort de ciocolata,

Tort Sacher

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci