2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> spanac, dedicatie pt Bogdana (prietenii stiu de ce) :)
meLuce
mesaj Mar 13 2006, 09:33 PM


Producator bilutze marca inregistrata


Grup: Membri
Postari: 5,264
Inregistrat pe: 19-February 06
De la: Iac-aciulea la beljica
Membrul Nr.: 30,428



SPANAC

Cineva m-a rugat azi, stiind ca fac spanac, sa fac poze si sa postez reteta.Iaca-ta ca am ajuns s-o fac si p-asta laugh.gif
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
spanac congelat (daca il preferati pe cel proaspat, il opariti in apa clocotita si sare il puneti la scurs si il tocati marunt)
smantana, usturoi proaspat sau praf
sare si piper
1 sau 2 oua (dupa preferinta)


Se dezgheata spanacul la temperatura camerei, se pune intr-o craticioara, se adauga smantana (dupa gust)

apoi sarea si piperul

usturoiul

se amesteca tot si se lasa sa fiarba la foc mic (atentie, spanacul se prinde cu usurinta de oala) pana arata cam asa

Se prajesc doo oo moua oki, (sau numai unul) si se pun peste spanac. Pofta buna!


Acest mesaj a fost editat de tzunee: Apr 8 2010, 04:28 PM
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------
Fan n_puiu!






Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rebella
mesaj Mar 13 2006, 11:04 PM


VIP Member
Icoana Grup

Grup: Best romantic story teller
Postari: 7,090
Inregistrat pe: 16-November 05
De la: Does it matter?
Membrul Nr.: 28,886



Nu stiam ca se face atat de usor icon_smile.gif si cu ocazia asta poate o sa mananc si eu pt. prima data spanac wink.gif ... felicitari, Luciana, pt. reteta.


--------------------
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdana
mesaj Mar 14 2006, 08:03 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,527
Inregistrat pe: 11-November 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 28,786



hehe, am facut aseara, a zis ca a iesit "foarte bun" eu am pus si ceapa calita
e bine ca ai pus si varianta asta, poate mai pun fetele si alte retete wink.gif

PS. multumesc pt dedicatie icon_biggrin.gif

Acest mesaj a fost editat de Bogdana: Mar 14 2006, 10:22 AM


--------------------
Asa, si?


Go to the top of the page
 
+Quote Post
meLuce
mesaj Mar 14 2006, 08:28 AM


Producator bilutze marca inregistrata


Grup: Membri
Postari: 5,264
Inregistrat pe: 19-February 06
De la: Iac-aciulea la beljica
Membrul Nr.: 30,428




Laura, stiu ca nu-ti place, eu il mananc cu lingura , e preferatul meu, incerca macar cu un pic de tot.
Bogdana, eu altfel nu il fac, nici macar nu vreau sa incerc. Ceapa prajita? Hmmm, nu stiu, dar daca fetele au si alte retete mai interesante....de ce nu? Pupici voua


--------------------
Fan n_puiu!






Go to the top of the page
 
+Quote Post
Afrodite
mesaj Mar 14 2006, 08:46 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,319
Inregistrat pe: 26-October 04
Membrul Nr.: 18,050



Interesant,chiar aseara am discutat cu consoarta,ce sa gatesc astazi,la care el a raspuns,SPANAC!!!! tongue.gif
Si eu calesc putina ceapa tocata in putin ulei de masline,adaog spanacul si restul ingredientelor asa cum a aratat in poze Luciana. icon_smile.gif
-Daca este cumva mai moale,ca noua nu ne place sa curga,amesteca in smintina si 1 lingurita de faina,dupa care las sa fiarba putin.
-Pe linga ochiuri si spanac ,servim carnita de pasare,prajita in ulei sau pe gratar si cartofi fierti.
Iar cind am timp ,cartofii fierti ii zdrobesc adaog 1 ou, citeva linguri de spanac deja pregatit ,sare si piper, si fac un fel de chiftele de cartofi cu spanc,pe care le servim linga pireul de spanac cu ochiuri si /sau carnita.
-Chiar si pizza cu spanac ,mai fac citeodata.
Peste aluatul de pizza intins, asez felii de sunca presata,spanacul pe care il prepar ca mai sus (sau dupa preferinta),dau la cuptor si dupa ca. 5 min de coacere ,scot tava,adaog citeva oua deasupra si las mai depare la cuptor pina totul se coace si albusul ochiurilor se coaguleaza.
Se poate adaoga ,desupra si cascaval,brinza telemea,mozzarela,fiecare dupa preferinta.

Aici o idee de facut aluatul de pizza: icon_smile.gif

http://www.culinar.ro/forum/continut-pagina/7728/pagination/pagina/0/

Iar pe la pag. 3 am pus si o alta idea.gif ,de a face acelasi aluat ,dar si cu ochiuri.icon_biggrin.gif

Sper ca, icon_idea.gif mele sint de folos si poate mai vine cineva si cu altele,deoarece noi papam spanac destul de des. icon_biggrin.gif


--------------------
http://leckereien.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
oanaC
mesaj Mar 14 2006, 09:12 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,312
Inregistrat pe: 5-November 01
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 533



Eu fac spanacul cu sos de rosii: las un pic ceapa (de preferinta verde) la calit in putin ulei, adaug spanacul oparit , scurs si tocat, si, dupa o vreme, suc de rosii. Il servesc cu oua ochiuri deasupra.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Afrodite
mesaj Mar 14 2006, 10:02 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,319
Inregistrat pe: 26-October 04
Membrul Nr.: 18,050



Oana,sa stii ca inca cu sos de rosii chiar nu am papat!:rolleyes:
Dar o sa incerc!
Mersi pt. idee! icon_biggrin.gif


--------------------
http://leckereien.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Emanuell
mesaj Mar 14 2006, 10:28 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 45
Inregistrat pe: 10-June 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 24,759



Eu pun ceapa in putina zeama in care a fiert spanacul, apoi spanacul tocat marunt, cativa catei de usturoi taiati, bulion (sau suc de rosii), putin piper, iar la sfarsit zeama de lamaie si putin ulei de masline. Lamaia ii da un gust deosebit, nici sare nu-i mai trebuie. Eventual si putina coaja, pentru aroma, care apoi se scoate. Si da, e tare bun cu oua ochiuri.. mmm..mi-ati facut pofta. rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Afrodite
mesaj Mar 14 2006, 11:09 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,319
Inregistrat pe: 26-October 04
Membrul Nr.: 18,050



Uite,muncid prin bucatarie si gindindu-ma la spanac mi-am adus aminte de citeva idei de a prgatri spanacul.
- Spanac in foi de placinta
- Lasagne cu spanac
- Spanac cu cartofi gratin...
Daca doreste cineva aceste retete,le am si o sa le postez cu placere. icon_biggrin.gif


--------------------
http://leckereien.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
oanaC
mesaj Mar 14 2006, 12:30 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,312
Inregistrat pe: 5-November 01
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 533



Lasagne cu spanac? pupic.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IANA
mesaj Mar 14 2006, 12:50 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 232
Inregistrat pe: 26-May 04
De la: Cluj-Napoca (Cluj)
Membrul Nr.: 14,540



Asa fac si eu spanacul cum l-a facut Luciana, dar mai am o reteta foarte buna. Se poate face si cu carne de pui, dar mielul are o dulceata care in combinatie cu spanacul este un deliciu.

Miel cu spanac
Se caleste putin o ceapa si se pune apoi carnea de miel portionata si ea la calit sa-si schimbe culoarea. Se toarna apoi apa sa acopere carnea, se sareaza si se lasa la fiert pina se inmoaie carnea. Separat se fierbe spanacul, se scurge si se adauga peste carne. Se adauga 2-3 linguri de pasta de rosii si dupa citeva clocote citiva catei de usturoi zdrobiti. Se serveste cu smintina.


Go to the top of the page
 
+Quote Post
meLuce
mesaj Mar 14 2006, 01:37 PM


Producator bilutze marca inregistrata


Grup: Membri
Postari: 5,264
Inregistrat pe: 19-February 06
De la: Iac-aciulea la beljica
Membrul Nr.: 30,428



Multam fain de idei gagici.Deci, io sunt ori tampita, ori pretentioasa laugh.gif Lasagna cu spanac, nu-mi place, am incercat, pizza cu spanac..pe mine nu ma tenteaza deloc pizza, indiferent de compozitie, in schimb, asta ca sa nu ziceti ca-s chiar plecata cu vaca, laugh.gif mielul cu spanac, chiar l-as incerca. Nu va suparati pe mine, dar stiti bine ca nu ne putem kkao pe gustul omului...Oricum sunteti neste dragutze si va multumesc frumos floare.gif floare.gif floare.gif


--------------------
Fan n_puiu!






Go to the top of the page
 
+Quote Post
milkusor
mesaj Mar 14 2006, 02:01 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 235
Inregistrat pe: 31-January 06
De la: Italia
Membrul Nr.: 30,110



Eu fac numai cu spanac proaspat chiar daca e mai mult de munca sa-l cureti,sa-l fierbi,alea alea.Deci dupa ce s-a fiert,il scurg bine si il toc.Separat calesc o ceapa in putin ulei,adaug spanacul tocat marunt si subtiez ccat vreau cu apa in care a fiert spanacul.Adaug si bulion,delikat,piper si las sa fiarba avand grija sa mestec des pentru ca se prinde rapid.La sfarsit adaug 2 catei de usutoroi pisat.Eu il mananc fara oua,fara nimic,simplu asa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Giorgiana
mesaj Mar 14 2006, 02:29 PM


Vedeta culinara


Grup: Membri
Postari: 4,630
Inregistrat pe: 27-September 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 17,284



QUOTE(oanaC @ Mar 14 2006, 11:12 AM) [snapback]197214[/snapback]

Eu fac spanacul cu sos de rosii: las un pic ceapa (de preferinta verde) la calit in putin ulei, adaug spanacul oparit , scurs si tocat, si, dupa o vreme, suc de rosii. Il servesc cu oua ochiuri deasupra.



Si eu tot asa il fac, il acresc cu putina zeama de lamaie (suc de rosii pun putin, doar de gust) si il servesc tot cu oua ochiuri sau romanesti si de ce nu cu fripturica de pui.
La varianta "spanac cu smantana" eu il fac cu lapte si adaugat usturoi dupa gust. Asa fac si urzicile. Iar daca varianta este de post le dreg cu zeama lasata la fiert, valabil si la urzici si la spanac.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Afrodite
mesaj Mar 15 2006, 09:26 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,319
Inregistrat pe: 26-October 04
Membrul Nr.: 18,050



Asa e fetelor,in gustul omului nu te poti K... tongue.gif ,fiecare cu ce si cum ii place!!!

Am facut ieri spanac,metoda clasica ,dar foto,nik!
Deoarece intr-e timp au venit musafiri neasteptati si eu tocmai am facut spanac pt. ca. 4 pers.
Asa ca ,fuga la congelator mai descongeleaza repede spanac(noroc cu microundele)si repede mai pregateste vre-o 4 portii...
Am tras repede citeva ochiuri,piinica a fost deja scoasa din cuptor si uite asa am papat toti,spanac cu ochiuri,smintina si piinica proaspata. icon_smile.gif

Oana,reteta asta de lasanie cu spanac,am probat-o si ne-a placut,eu sper sa-ti placa si tie.
Spor la treaba si papat!!!! icon_biggrin.gif


LASAGNE CU SPANAC



Ingrediente.
- 600 g spanac congelat
- 1/8 l lapte
- 300 g brinza de vaci proaspata
- 125 g smintina
- 120 g cascaval ras
- 200g foi de lasagne
- sare,piper,muscat,usturoi
Mod preparare:
Intr-o oala se pune laptele in el spanacul si se lasa la descongelat.
Brinza se amesteca cu smintina,80g din cant de brinza,sare,piper,usturoi si muscat dupa gust ,pina devine crema.
Spanacul si laptele se amesteca cu crema de brinza .
Intr-o form unsa cu grasime si rezistenta la temp. inlate ,se aseaza us strat de crema de spanac,peste se aseaza foile de lasagne,urmate de un strat de crema ,de lasagne si tot asa,pina ce foile si crema sint in forma.
Ultimul strat trebuie sa fie de crema cu spanac.
Deasupra se presara cascavalul ras si se introduce in cupt. In prealabil incins la 200C pt. ca.30-35 min.
Cine doreste si ii place,poate sa puna printre straturi si deasupta ,felii de rosi sau sos de rosii.
Se poate servi ca atare,cu smintina sau/si sos de rosii.

Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
http://leckereien.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdana
mesaj Mar 16 2006, 04:25 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,527
Inregistrat pe: 11-November 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 28,786



spanacul de care va ziceam icon_biggrin.gif cica a fost foarte bun wink.gif



Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 


--------------------
Asa, si?


Go to the top of the page
 
+Quote Post
petunie
mesaj Mar 16 2006, 05:03 PM


Am buburuza!!!


Grup: Membri
Postari: 5,929
Inregistrat pe: 15-June 05
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 24,853



O fi dat spanaceala in toata lumea?ca si eu l-am trimis azi pe barbat sa-mi cumpere spanac sa fac maine.Eu calesc usturoi in ulei,alta data daca am chef pun si o ceapa mica,pun spanacul peste,si la fel ca alte fete,dreg cu smantana sau lapte cu o lingurita de faina.La noi spanacul se mananca obligatoriu cu ochiuri si cartofi fierti,si alta data si ceva carnivor pe langa(fischstbchen,gordon bleu,leberkse prajit...).Eu fac mai mult cu spanac congelat,ca pe frigurile astea nu merg in piata saptamanal sa-mi cumpar de ala proaspat.

Maine vin cu pozele,ca maine il fac.

Acest mesaj a fost editat de petunie: Mar 16 2006, 05:03 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
meLuce
mesaj Mar 16 2006, 05:08 PM


Producator bilutze marca inregistrata


Grup: Membri
Postari: 5,264
Inregistrat pe: 19-February 06
De la: Iac-aciulea la beljica
Membrul Nr.: 30,428



Eu nu pun faina, mama punea, insa nu ma incanta prea mult, iar ceapa, niciodata, mie imi place asa...mai simplu, dar daca va place, evident, puteti pune si ardei iute laugh.gif Pupici voua!


--------------------
Fan n_puiu!






Go to the top of the page
 
+Quote Post
petunie
mesaj Mar 16 2006, 05:17 PM


Am buburuza!!!


Grup: Membri
Postari: 5,929
Inregistrat pe: 15-June 05
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 24,853



QUOTE(Luciana.m @ Mar 16 2006, 04:08 PM) [snapback]198219[/snapback]

puteti pune si ardei iute laugh.gif Pupici voua!



... barbatu-miu mananca cu ardei iute,mananca aproape orice cu ardei iute icon_biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bambina
mesaj Mar 22 2006, 05:38 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 751
Inregistrat pe: 24-October 05
De la: Minneapolis, USA
Membrul Nr.: 28,456



Afrodite,

Eu vreau celelalte doua retete: spanac in foi de placinta si spanac cu cartofi gratinati.

Multumesc mult

Bambina
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 18th December 2014 - 03:24 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare