33 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Pasta de zahar
Adriana Nicoleta
mesaj Jan 7 2007, 11:12 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



In sfirsit am facut pozele pas cu pas.
Aceasta e "reteta"
Pasta de zahar este facuta din zahar pudra in proportie de 450 de grame (atentie nu zahar tos facut pudra de voi in robot ci zahar pudra cumparat deoarece contine amidon care e indispensabil pentru reusita acestei paste) amestecat cu 30 ml apa, 5 gr gelatina, 50 gr glucoza.
Se pune gelatina in apa, se lasa sa se umfle, se pune pe foc ca sa se dizolve si se adauga glucoza. Nu trebuie sa fiarba, trebuie numai sa devina lichid.
Se amesteca apoi cu zaharul si se lucreaza ca un aluat, daca se lipeste se adauga zahar, daca e prea tare se adauga apa, se lucreaza ori cu zahar presarat mereu pe masa de lucru ori cu amidon, asta ca sa nu se lipeasca.
Se intinde cu sucitorul ca un aluat, cind incepeti sa faceti treaba asta trebuie sa nu va intrerupeti pentru ca pasta cum trece timpul cum se intareste si nu mai e maleabila.
Se pune apoi foaia peste tort. Stratul de deasupra poate sa fie uns cu o marmelata sau o gelatina calda ca sa fie lichida, astfel foaia se lipeste si nu aluneca.
Si peste foaia de pasta de zahar puneti ce vreti, ori floricele ori jucarele, friu liber fantaziei voastre.


Cum spuneam zaharul e important sa fie cumparat deja pudra pentru ca de exemplu asta pe care il folosesc eu cumparat de la Metro are 5% amidon in el.
Imagine Atasata

Asta este aspectul glucozei, incolor si inodor, ca un sirop foarte gros. Aici sa intervina fetele care au inlocuit-o adica Otti cu mierea si Otilia cu energizantul, astfel suntem de folos si celor care nu gasesc glucoza sub forma asta.

Imagine Atasata


Iar aici ingredientele:
- 5 gr de gelatina in foi pusa la inmuiat in apa
- 50 de grame de glucoza
- 450 de grame de zahar pudra
- esenta de vanilie
- in plus pentru ocazia asta colorant alimentar albastru, steluta care imi trebuia la decupat

Imagine Atasata

Am pus pe foc mic glucoza (in care am pus un pic de esenta de vanilie) pina ce s-a topit si a devenit lichida, deci nu mai e groasa, atentie ca nu trebuie sa fiarba

Imagine Atasata

Am pus in ea la dizolvat gelatina care se hidratase intre timp, aici gelatina ar trebui pusa in cei 30 de ml de apa si varsat apoi totul peste glucoza. Eu n-am facut asa si am facut rau pentru ca apoi a trebuit sa adaug citeva linguri de apa.

Imagine Atasata

Astfel arata siropul obtinut

Imagine Atasata

Se face apoi o gaura in zaharul praf si se varsa acest sirop

Imagine Atasata

Eu operatia am facut-o cu robotul, daca e prea uscat cum mi s-a intimplat mie se adauga 2 linguri de apa daca e prea moale se adauga putin zahar, putin cite putin se fac aceste mici "ajustari"

Imagine Atasata

Se pregateste locul de munca

Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Jan 7 2007, 11:27 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Trebuie sa se obtina o pasta ca aceasta:
Imagine Atasata

In cazul de fata mie partea cea mai mare imi trebuia albastra asa ca am pus apoi colorantul peste restul de pasta si l-am repus in mixer.
Vreau sa spun ca eu prefer sa folosesc pentru coloratul pastei de zahar colorantii praf sau pasta, au in primul rind colori mai accentuate ca cei lichizi si in plus de asta nu mai trebuie umblat la cantitatea de zahar pentru ca daca adaugati coloranti lichizi trebuie sa mariti si cantitatea de zahar, dar sunt greu de gasit si aici asa ca fiecare poate sa faca cu ce poate si gaseste.

Imagine Atasata

Si asta era partea de pasta colorata

Imagine Atasata

Pasta colorata am intins-o intre foi de plastic, film transparent, pellicola sau cum s-o mai numi, n-am vrut sa folosesc zaharul praf sau amidonul ca sa ramina culoarea frumoasa

Imagine Atasata

Si aici pus peste asa zisul tort care in cazul de fata era in forma de zucotto

Imagine Atasata

Intre timp am intins-o si pe cea alba si mi-am taiat fisiile cu noul meu instrument superb pe care Mos Craciun mi l-a trimis taman din Canada, Anat pupic.gif merge perfect

Imagine Atasata

Am taiat surplusul de pe zucotto

Imagine Atasata

si astfel arata, nu-mi place pentru ca vroiam la baza sa ii fac un cordon impletit in doua, un snur alb si unul albastru, dar din nefericire nu mai aveam timp ca ma astepta soacra si a trebuit sa il las asa

Imagine Atasata

Si asta e rezultatul final cu pupici Otiliei pentru ideea de decorare de aici
tortul Otiliei

Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
meLuce
mesaj Jan 7 2007, 11:45 PM


Producator bilutze marca inregistrata


Grup: Membri
Postari: 5,264
Inregistrat pe: 19-February 06
De la: Iac-aciulea la beljica
Membrul Nr.: 30,428



Adriana, io una iti multumesc pt pozele pas cu pas, insa nu gasesc nici glucoza, si daca as inlocui, cum fac cu guma arabica pe care n-o gasesc nici pe aia??? sad.gif


--------------------
Fan n_puiu!






Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Jan 7 2007, 11:47 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760




Glucoza a inlocuit-o Otti cu miere si Otilia cu energizant, tre sa apara ele pe aici sa povesteasca ce si cum.
Guma arabica ce treaba are cu subiectul asta?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
otilia gergely
mesaj Jan 8 2007, 12:49 AM


Mamica de copii "turbo"


Grup: Membri
Postari: 1,483
Inregistrat pe: 7-October 06
De la: Tg Mures
Membrul Nr.: 34,227



Adriana, ti-a iesit superb tortul. Felicitari. Cam asa culoare mi-ar fi placut si mie.
Referitor la pasta de zahar eu am facut-o cu un energizant ce se gaseste peste tot in comert (contine foarte multa glucoza) care este ca si mierea la consistenta. Am folosit exact 50g cum scrie in reteta.
Asa arata borcanul:





Adriana multumesc pentru procesul pas cu pas. Mai invat!!!!!!!!!

Mesajul cu energizantul de la tortul cu iaurt si visine se poate sterge daca crezi ca e cazul!
Multumesc!
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------
"As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina. As merge cand ceilati se opresc, m-as trezi cand ceilalti dorm.(...)Am invatat ca um om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
G.G. Marquez


Bucataria mea



Un vot pentru Robert - Click pe Gergely Robert
Go to the top of the page
 
+Quote Post
meLuce
mesaj Jan 8 2007, 08:35 AM


Producator bilutze marca inregistrata


Grup: Membri
Postari: 5,264
Inregistrat pe: 19-February 06
De la: Iac-aciulea la beljica
Membrul Nr.: 30,428



(Adriana Nicoleta @ Jan 7 2007, 10:47 PM) [snapback]290005[/snapback]

Glucoza a inlocuit-o Otti cu miere si Otilia cu energizant, tre sa apara ele pe aici sa povesteasca ce si cum.
Guma arabica ce treaba are cu subiectul asta?



Scuze, nu stiu de ce, am avut senzatia ca am vazut intr-una din pozele tale, guma arabica. Oboseala..


--------------------
Fan n_puiu!






Go to the top of the page
 
+Quote Post
floricel
mesaj Jan 8 2007, 04:39 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 424
Inregistrat pe: 28-March 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 31,203



multumesc si eu adriana pentru explicatiile pas cu pas; floare.gif eu am incercat alta reteta de pe culinar si a iesit o pasta cam moale; sper sa reusesc de data asta; vreau sa fac un tort frumos, sper, pentru ca pe 23 implineste un anisor fata mea;


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lumiere
mesaj Jan 8 2007, 05:57 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 528
Inregistrat pe: 13-January 06
Membrul Nr.: 29,816



Adriana Nicoleta iti multumesc si eu ! floare.gif Tocmai azi am incercat si eu pasta de zahar ca sa vad cum se lucreaza , este minunata , dar nu am putut sa fac trandafiri frumosi . La intins foaie si decupat este superba si foarte alba , dar cu trandafirii mai am de exersat. Eu am facut-o cu miere in loc de glucoza.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Jan 8 2007, 06:03 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Eu am facut trandafiri din ea acu vreo 3 ani cred, se pot face dar trebuie dexteritate poate sau exercitiu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ciorogar iulia c...
mesaj Jan 8 2007, 06:36 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 55
Inregistrat pe: 30-August 02
De la: Sebes (Alba)
Membrul Nr.: 4,474



Adriana, iti multumesc pentru aceasta minunata reteta! O folosesc de cand am citit-o si pentru acoperit tortul si pentru flori. Eu am folosit in loc de glucoza lichida, glucoza tableta (din aceea cu 1 lei/100g pentru romance) pe care am topit-o.Mi-a iesit perfecta intotdeauna si am facut si 3 torturi de mireasa acoperite cu pasta. Probleme am avut doar atunci cand am vrut sa o refolosesc ca s-a cam intarit. Am inmuiat-o cu microundele dar se intarea destul de repede. Eu personal, iti multumesc !
Corina
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Jan 8 2007, 08:50 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Superb Corina, ma bucur mult ca ti-a fost de folos.
Cind se lucreaza cu ea, bucata care se "odihneste" trebuie invelita in film transparent ca sa nu se intareasca.
Eu de aia zic ca e usor si repede de facut si merita sa fie facuta pe moment si folosita.
In robot mai ales in citeva minute e gata.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
seima
mesaj Jan 9 2007, 09:50 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,471
Inregistrat pe: 29-December 05
De la: Warsaw
Membrul Nr.: 29,623



Am mai invatat si eu ceva la faza coloranti. Voi cauta sa-mi iau ceva sub forma de pudra, poate reusesc sa dau o culoare mai intensa pastei.

Adriana, multumesc pentru pozele pas cu pas! floare.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Jan 9 2007, 10:09 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



(seima @ Jan 9 2007, 08:50 AM) [snapback]290627[/snapback]

Adriana, multumesc pentru pozele pas cu pas! floare.gif

cu placere pupic.gif
astept sa vad ce frumuseti o sa faci cu ea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Otti
mesaj Jan 15 2007, 05:48 PM


Otti


Grup: Membri
Postari: 3,662
Inregistrat pe: 12-February 04
De la: Berlin
Membrul Nr.: 11,851



ups,cam tarzior ma prezint wink.gif ...eu am folosit la pasta, sirop caramel(altcineva parca era cu mierea da`nu mai stiu nici eu),esential e ca iese,iar energizant am vazut ca este si aici pe langa miere,de ex in Lidl poate gasesti si tu la tine Luciana....si o poza cu caramelul

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 


--------------------
��Arriba! �Arriba! ��ndale! ��ndale!�
Viata-i grea zilele-s putine, daca poti traieste bine
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Jan 15 2007, 07:31 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Ok Otti mersi frumos!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Jan 15 2007, 07:36 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



Miere a folosit petunika,si pasta a fost super!


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
daveco
mesaj Jan 15 2007, 09:20 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 622
Inregistrat pe: 27-July 06
De la: Piatra Neamt
Membrul Nr.: 33,050



am folosit si eu miere.singurul lucru care nu mi-a placut dar n-a fost greu de depasiy a fost ca pastaera destul delipicioasa si trebuia lucrata cu zahar praf.cum am lucrat cu pasta in culoare deschisa nu prea a fost influentata culoarea.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
daveco
mesaj Jan 15 2007, 09:23 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 622
Inregistrat pe: 27-July 06
De la: Piatra Neamt
Membrul Nr.: 33,050



voiam sa mai intreb ceva.pasta cu lapte praf nu am incercat niciodata.voiam sa stiu daca se prelucreaza in foaiemai subtire .de exemplu mi-ar placea sa fac flori cu petale mai subtiri.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Jan 15 2007, 10:28 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



S-a creat deja o mare confuzie intre pasta de zahar si pasta de lapte praf. Si din acest motiv am facut pozele si am explicat aici pe indelete.
Eu as zice macar aici sa nu le amestecam si sa continuam a vorbi despre pasta de zahar.

Iar cine a facut pasta cu lapte praf si are poze sa faca un mesaj in care sa explice cum se face si cum se lucreaza si asa sa fie clar pentru toata lumea ca daca nu o luam iar de la capat si nu se mai desluseste nimic.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
seima
mesaj Jan 16 2007, 10:04 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,471
Inregistrat pe: 29-December 05
De la: Warsaw
Membrul Nr.: 29,623



(daveco @ Jan 15 2007, 07:23 PM) [snapback]293622[/snapback]

voiam sa mai intreb ceva.pasta cu lapte praf nu am incercat niciodata.voiam sa stiu daca se prelucreaza in foaiemai subtire .de exemplu mi-ar placea sa fac flori cu petale mai subtiri.


Daveco, pasta de zahar poate fi folosita la fel de bine pentru a modela flori. Comparativ cu pasta de lapte praf, florile din pasta de zahar au un alb imaculat si la fel, se poate intinde foarte subtire.
Floricelele din poza sunt facute din pasta de zahar postata mai sus de Adriana.


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

33 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 25th July 2014 - 05:38 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare