Ingrediente pentru chec:
• 6 oua
• 250 gr. zahar
• 5 linguri whisky (rom)
• 2 linguri miere
• 200 gr. unt topit
• 150 gr. faina de malai
• 100 gr. faina de grau
• 1 lingura amidon
• 1 lingurita Prat de copt
• 2 linguri cacao (optional)
• Unt si faina pentru tava
Pentru sos de ciocolata:
• 200 frisca
• 125 ciocolata neagra (70% cacao)
• Se incalzeste frisca (fara sa fiarba) se rupe ciocolata in bucatele si se pune in frisca calda, se amesteca pana ciocolata se topeste complet. Se lasa la racit .
• Se toarna peste prajitura cand si asta s-a racit.
Mod de preparare:
• Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga whisky, mierea si untul topit, se amesteca bine.
• Se amesteca cele 2 tipuri de faina, amidonul si praful de copt si se cern, dupa care se adauga peste preparatul de mai sus
• Se bat albusurile si se amesteca cu compozitia de mai sus
• Se incalzeste cuptorul la 180º
• Se unge tava cu unt si faina (daca e de silicon un necesita)
• Se pune aluatul in tava, eu am pus in jumatate de aluat cacao si am inlocuit whisky cu rom.
• Se coace 40-45 minute, se lasa la racit in tava, dupa aceea se pune pe un platou si se decoreaza cu sos de ciocolata si fructe (sau dupa preferinte)
Reteta propusa de Ilinca, My Sweet Designs
Si pozele:


