Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o activitate foarte placuta pentru copii, iar clatitele cu gem de agrise cu siguranta le va fi pe plac. Spor la gatit!
Dupa spalare, agriselor carnoase, nu prea coapte, se indeparteaza pistilul si codita. Apoi fixam la masina de tocat un disc cu gauri de diametrul de 8 mm, apoi dam prin ea agrisele, dupa ce au fost spalate din nou. Tocatura obtinuta se pune intr-o oala de capacitate cunoscuta, apoi se fierbe aprox. 10 minute, dupa ce s-au adaugat 80 g de stafide spalate, amestecand cu o lingura de lemn folosita doar in acest scop sau cu o lingura de plastic termorezistenta. La sfarsit amestecam in ea 20 ml zeama de lamaie/litru si indulcim cu 300 g miere/litru.
Gemul de agrise preparat cu stafide difera de cel clasic, avand un gust deosebit de Muscat.
Gemul de agrise se serveste dimineata la micul dejun cu paine prajita.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO reţetă românească pe care am pregătit-o de nenumărate ori, doar ca nu am scris reţeta. Sunt convinsă că...
Piftie de porc/racituriGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii