Savarina cu mere

luatul 6 galbenusuri se freaca cu 6 linguri de zahar. Se adauga 6 linguri faina si albusurile spuma. Merele 1kg de mere curatate se taie feliute subt

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 kg mere
  • 1 pahar zahar
  • zeama de lamaie
  • 4 linguri de cognac
  • frisca

Mod de preparare

luatul

6 galbenusuri se freaca cu 6 linguri de zahar. Se adauga 6 linguri faina si albusurile spuma.

Merele

1kg de mere curatate se taie feliute subtiri , se amesteca cu 1 pahar zahar , 1 pahar apa si se fierb pana ce se leaga bine.

Se scurge zeama iar merele se aseaza intr-o movilita turtita in mijlocul cratitei( 26X5 cm.) , lasand de jur imprejur cam 4cm.

Se toarna aluatul in jurul merelor si peste , acoperindule.

Se coace pana ce se rumeneste. Se desprinde cu un cutit marginea prajiturii de cratita. Se pune deasupra farfuria de servit si se intoarce.(fundul devine fata!)

Siropul ramas se fierbe adaugand zahar , zeama de lamaie si 4 linguri coniac. Cand este caldut se insiropeaza blatul de pe margine.

La servire se acopera cu frisca.
Pofta buna!

Reteta Savarina cu mere a fost propusa de Neta pe forum culinar.ro

Alte retete cu mere gasiti aici:

Prajitura Maya cu mere si crema de brinza ,

Prajitura cu mere,

Foietaj cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci