
So, have mercy ca am emotii

Supa:
cca 4-5 l apa
1 kg rosii
1 cutie rosii decojite in suc
2 morcovi
2 rondele groase de telina
frunze de telina (nu le cautati in poza

2 cepe
2 ardei grasi
1 cartof mare
2 linguri ulei masline
sare/piper (eu pun foaaarte mult piper, ma amagesc cu gandul la un gulash



Deeeeeeci,
intai de toate am oparit 2-3 minute rosiile ca sa se le pot decoji usor:


Am lasat rosiile sa se raceasca si intretimp am pus legumele la fiert (unele mai intregi decat altele

Eu de obicei scot la final ardeii si ceapa din supa de rosii, uneori chiar si o parte din telina, alteori le mixez toate in supa... depinde ce chef am:

Dupa ce s'au racit rosiile le'am decojit si mixat pulpa impreuna cu cele din conserva.
Vara pun numai rosii proaspete dar acum n'am avut suficiente:

Am pus "pulpanele"





Am verificat cartoful sa nu fie crud (sa fie cat de cat fiert) si am adaugat sucul de rosii in supa de legume:

Am mai lasat legumele la fiert, sa socializeze cu sucul:

... si inainte sa pun galustele le'am scos:

Asta'i momentul de maxima tensiune (pt mine) cand incep sa'mi spun "rugaciunea galustei"

Galuste de gris:
2 oua
7 linguri gris
1 lingurita amidon (nu'l cautati in poze

1 lingura ulei
1 vf sare

Am batut cu furculita albusurile sa stea batoase:

Am daugat galbenusurile frecate si ele cu'n praf de sare si 1 lingura de ulei:

si am turnat in ploaie grisul amestecat cu lingurita de amidon, amestecand f usor de jos in sus prin exteriorul "aluatului" ... stiti, pale-pale:

pana cand incepe sa capete o textura buretoasa si sa se desprinda usor de pe peretii vasului:

Am lasat focul mic la supa si am pus galustele.
Le'am lasat asa la foc mic vreo 5-7 minute apoi le'am rasucit usor, le'am mai lasat cateva minute, am oprit focul si am pus capacul ca sa se umfle dansele:


Si gata

Supa de rosii (si in special cea facuta de bunica) este preferata mea... cu galuste, fara galuste, cu taietei, fara, numai cu cartofi multi sau fara ... as manca la orice ora, mai ales rece.


Voi cum o faceti?

Editat de Geomy, 01 October 2007 - 10:54 AM.