Muschi de porc a la Jamie

Am taiat muschiul in doua ca sa incapa in cuptor. Am facut un amestec din usturoi cit cuprinde, sare marina grunjoasa, cimbru si doua ace de rozmari

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Muschi de porc a la Jamie

Ingrediente

• un muschi de porc simplu lat
  • usturoi
  • sare marina grunjoasa
  • cimbru
  • rozmarin
  • salvie
  • ulei de masline

Mod de preparare

Am taiat muschiul in doua ca sa incapa in cuptor.

Am facut un amestec din usturoi cit cuprinde, sare marina grunjoasa, cimbru si doua ace de rozmarin si de salvie am uitat. Le-am batut la cap in mojar pina nu au mai protestat ca adaug ulei de masline.

Am sarat si piperat muschiul si am excutat niste butoniere si pe fata si pe dos pe care le-am umplut cu amestecul de mai sus.

Am uns tot mushiul cu amestecul care a mai rams si l-am bagat la cuptor DIRECT pe gratar. Am pus o tava la etajul inferior in care sa pice sucurile de la carne (cu putina apa ca sa nu se arda tava).

In cazul meu a trebuit sa fiu atenta sa nu iasa muschiul in decor asa ca n-am miscat tava din pozitia intiala, am adaugat apa cu stropitoarea de flori de cite ori a trebuit.

Asta e tot spilul la aceasta friptura: asezatul direct pe gratar. Carnea nu sta in lichid, se rumeneste si se crocantzeste pe toate partile si ramine foarte zemoasa.

Am lasat 1 ora, dupa care am intors carnea, dupa alte 30 min am citit ce sta sris pe termometrul infipt in muschi, am gustat o feliuta, am mai intors o data si gata.
Pofta buna!

Reteta Muschi de porc a la Jamie a fost propusa de Takitakikatoka pe forum culinar.ro

Alta reteta cu carne de porc gasiti aici: Tochitura de porc

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Negresa cu zmeura
Bucataras.RO

Negresa cu zmeura

Nici nu stiu ce ai putea sa-ti doresti mai mult de la o negresa? Umeda, parfumata, pufoasa, aromata si nu in ultimul rand...

Negresa cu zmeura
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...