Sari la conținut

Poză

PASTALOPITTA


80 răspunsuri la acest topic

#1 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 01 July 2009 - 08:08 PM

Iata-ma postand la Retete in imagini si o reteta de placinta...de mancare
cine-ar fi crezut?..ca pana acum am postat numai retete de dulciuri...

M-am gandit sa impart cu voi aceasta reteta pe cat de simpla pe atat de gustoasa..
Reteta am prins-o in zbor butonand de zor zilele trecute,
pe un canal de televiziune
(nu ma intrebati ca nu stiu care) si este o
reteta specifica bucatariei macedonene...

Cum ma atrageau ingredientele am zis s-o fac...
Facut...Gustat...Placut... wink.gif laugh.gif

Ingrediente

7-8 dovlecei (i-am cantarit: aveau 700g dupa curatarea cojii)
300g branza Feta (eu data viitoare pun mai multa, zic ca mai mergea)
2 oua
5 linguri orez (eu am pus Basmati)
3 linguri faina (eu am folosit faina integrala)
100ml ulei de masline
sare
piper
coriandru
50ml apa


In plus

lapte (eu am pus kefir)
1 ou
ulei de masline

Procediment

Am dat pe razatoarea mare dovleceii

PASTALOPITA_1.jpg

Am adaugat branza
PASTALOPITA_2.jpg

Apoi ouale (la mine unul din oua a avut doua galbenusuri wink.gif )

PASTALOPITA_3.jpg

Apoi orezul

PASTALOPITA_4.jpg

A urmat uleiul

PASTALOPITA_5.jpg

Apoi apa (aici daca vi se pare ca dovleceii au lasat prea multa apa puteti renunta la cei 50ml)

PASTALOPITA_6.jpg


Editat de dora_m, 03 July 2009 - 01:03 AM.


#2 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 01 July 2009 - 08:14 PM

Am adaugat faina, sarea, piperul, coriandrul

PASTALOPITA_7.jpg

Intr-o forma yena unsa cu ulei si tapetata cu faina am pus compozitia

PASTALOPITA_8.jpg

Deasupra am presarat pe toata suprafata faina

PASTALOPITA_9.jpg

Si-am terminat cu un topping din kefir (vreo 100ml), 1 ou si ulei de masline

PASTALOPITA_10.jpg

Am pus la cuptor la 180°C...reteta spune ca se lasa 30minute...eu cred ca am lasat-o
chiar 50-55minute...ca-mi place mai ...colorata biggrin.gif


#3 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 01 July 2009 - 08:15 PM

Si gata!!!!

Pentru voi o pastalopitta...zambitoare tongue.gif

PASTALOPITA_11.jpg

PASTALOPITA_12.jpg

PASTALOPITA_13.jpg

PASTALOPITA_14.jpg


#4 raluca elena

raluca elena

    By myself

  • Membri
  • 3513 posturi
  • Gender:Female

Postat 01 July 2009 - 08:21 PM

Ca tot ce faci tu eusa_drool.gif

In sfirsit ceva ce pot sa fac si eu si sa imi iasa ca si tie icon_rotf.gif sau ma rog... pe acolo!!!

raluca

Trust no one!



#5 Laura.lala

Laura.lala

    Master of disaster

  • Membri
  • 2514 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Portugalia/Portocalia

Postat 01 July 2009 - 08:52 PM

Excelenta ideea! Arata de nota 10+++ si e vremea lor, a dovleceilor. eusa_drool.gif

GVIS - Dr. Galea Romeo Florin, Cluj-Napoca, 09.01.2002


#6 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 01 July 2009 - 10:18 PM

Ei, da, aici m-ai palit. Macar asta pot sa o fac si eu ca nu e chiar arta abstracta. Dau iama prin piata, deocamdata - ca in gradina nu au iesit, si ma apuc de facut. E pe gustul meu. Saru'mana de reteta. floare.gif

#7 Bunny

Bunny

    Sancho Panda

  • Membri
  • 1956 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Wonderland

Postat 01 July 2009 - 11:31 PM

Dora, e super reteta asta si de pofta mi-ai facut, clar wink.gif Nu te muti la Bucuresti? Macar asa, vreo doua saptamani laugh.gif ? Daca mai am productie de dovlecei, ma arunc si eu sa o incerc, ca suna tare bine smile.gif

#8 Luanda

Luanda

    Planetareasa

  • Membri
  • 2414 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Undeva in Africa

Postat 01 July 2009 - 11:35 PM

Maine iau dovlecei si fac. Imi pica bine reteta asta pt ca eu cam am scos carnea din alimentatie. Imi e mai usor decat credeam pt ca ma inspir de la voi!! floare.gif

#9 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 02 July 2009 - 12:12 AM

QUOTE(raluca elena @ Jul 1 2009, 10:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ca tot ce faci tu eusa_drool.gif
In sfirsit ceva ce pot sa fac si eu si sa imi iasa ca si tie icon_rotf.gif sau ma rog... pe acolo!!!


ba poate sa-ti iasa si mai si...tu numai incearca wink.gif laugh.gif

QUOTE(Laura.lala @ Jul 1 2009, 10:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Excelenta ideea! Arata de nota 10+++ si e vremea lor, a dovleceilor. eusa_drool.gif


stiu..tocmai de aceea bag la greu la dovlecei...din pacate ma lupt doar eu cu ei...sotul meu nu se omoara iar fiica-mea gusta cand si cand biggrin.gif

#10 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 02 July 2009 - 10:26 AM

CITAT(dora_m @ Jul 2 2009, 12:12 AM) <{POST_SNAPBACK}>
tocmai de aceea bag la greu la dovlecei

si eu tongue.gif
aseara am primit iar un cos plin si i-am oferit pe toti colegului lui Stefano care era la noi, mi-am tinut numai unul mare tare si care e numai bun pentru reteta asta a ta pupic.gif mersi, a picat exact la fix smile.gif

#11 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 02 July 2009 - 03:33 PM

Dora,vreau sa fac si eu mîine pastalopitta ta,si vreau sa stiu ce rol are faina presarata între dovleci si topping?Este importanta?
Merci smile.gif

#12 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 02 July 2009 - 09:44 PM

QUOTE(julix_2007 @ Jul 2 2009, 12:18 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ei, da, aici m-ai palit. Macar asta pot sa o fac si eu ca nu e chiar arta abstracta. Dau iama prin piata, deocamdata - ca in gradina nu au iesit, si ma apuc de facut. E pe gustul meu. Saru'mana de reteta. floare.gif


ok julix-eta sa-mi spui cum ti-a placut...cu placere pupic.gif

QUOTE(Bunny @ Jul 2 2009, 01:31 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Dora, e super reteta asta si de pofta mi-ai facut, clar wink.gif Nu te muti la Bucuresti? Macar asa, vreo doua saptamani laugh.gif ? Daca mai am productie de dovlecei, ma arunc si eu sa o incerc, ca suna tare bine smile.gif


Ba da...vin in vacanta vreo trei sapt incepand cu 15august...da' de ce ma intrebi wink.gif laugh.gif ?

QUOTE(Luanda @ Jul 2 2009, 01:35 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Maine iau dovlecei si fac. Imi pica bine reteta asta pt ca eu cam am scos carnea din alimentatie. Imi e mai usor decat credeam pt ca ma inspir de la voi!! floare.gif


bravissima...sa-mi spui cum ti-au placut pupic.gif

#13 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 02 July 2009 - 09:49 PM

QUOTE(Adriana Nicoleta @ Jul 2 2009, 12:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
si eu tongue.gif
aseara am primit iar un cos plin si i-am oferit pe toti colegului lui Stefano care era la noi, mi-am tinut numai unul mare tare si care e numai bun pentru reteta asta a ta pupic.gif mersi, a picat exact la fix smile.gif


cu placere Adriana...eu cand o voi reface voi pune totusi mai putina apa pt ca dovleceii au multa apa si lasa la greu la cuptor wink.gif

QUOTE(MAYA @ Jul 2 2009, 05:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Dora,vreau sa fac si eu mîine pastalopitta ta,si vreau sa stiu ce rol are faina presarata între dovleci si topping? Este importanta?
Merci smile.gif


Inclin sa cred ca da smile.gif ...in plus confera o crusta frumoasa topping-ului si da impresia ca e o foaie de placinta...eu asa am simtit-o la gust...daca o incerci fara faina te rog sa vii sa ne spui cum ti-a placut la gust...

#14 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 02 July 2009 - 10:32 PM

CITAT(dora_m @ Jul 2 2009, 09:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
cu placere Adriana...eu cand o voi reface voi pune totusi mai putina apa pt ca dovleceii au multa apa si lasa la greu la cuptor wink.gif

am folosit un dovleceloi tongue.gif care cintarea 1,3 kg si numai dindu-l pe razatoare am inceput sa ma mir de ce in reteta cer sa pui apa, eu l-am lasat la scurs cit am facut pe taxiul biggrin.gif, vreo juma de ora, apoi cind m-am intors l-am stors bine in pumni si a mai iesit o multime de apa, in castron cu restul ingredientelor l-am pus stors bine
continuarea miine cind se raceste, ca a fost experiment si daca nu a iesit bine nu zic nimic eusa_shhh.gif

Eu as zice sa modifici primul mesaj si sa scoti apa daca consideri ca e inutila.

#15 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 03 July 2009 - 01:01 AM

QUOTE(Adriana Nicoleta @ Jul 3 2009, 12:32 AM) <{POST_SNAPBACK}>
am folosit un dovleceloi tongue.gif care cintarea 1,3 kg si numai dindu-l pe razatoare am inceput sa ma mir de ce in reteta cer sa pui apa, eu l-am lasat la scurs cit am facut pe taxiul biggrin.gif , vreo juma de ora, apoi cind m-am intors l-am stors bine in pumni si a mai iesit o multime de apa, in castron cu restul ingredientelor l-am pus stors bine
continuarea miine cind se raceste, ca a fost experiment si daca nu a iesit bine nu zic nimic eusa_shhh.gif

Eu as zice sa modifici primul mesaj si sa scoti apa daca consideri ca e inutila.


eu zic totusi ca vreo 50ml apa tot merge adaugata pt a permite orezului sa fiarba...in fine ramane la aprecierea fiecaruia si cine o doreste mai uscata, mai seaca poate renunta la apa...acuma depinde si de cate apa lasa dovleceii wink.gif

#16 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 03 July 2009 - 09:00 AM

CITAT(dora_m @ Jul 3 2009, 01:01 AM) <{POST_SNAPBACK}>
eu zic totusi ca vreo 50ml apa tot merge adaugata pt a permite orezului sa fiarba...in fine ramane la aprecierea fiecaruia si cine o doreste mai uscata, mai seaca poate renunta la apa...acuma depinde si de cate apa lasa dovleceii wink.gif

Sigur ca da, iarta-ma, am uitat sa scriu ca am uitat sa pun orezul rolleyes.gif mi-am dat seama dupa ce am pus-o deja in forma si nu mai aveam chef sa o scot, am facut-o fara calculator, doar din amintiri sad.gif imediat ce am ajuns acasa.
Azi dimineata m-am uitat la ea ca se racise, are o multime de apa desi eu n-am pus deloc, dar eu am pus doar dovlecei, oua si brinza, fara tot amestecul de deasupra, m-am inspirat din reteta ta ca sa fac un experiment, nu am facut exact reteta ta, sper sa fiu iertata eusa_pray.gif Reteta ta doar mi-a servit de inspiratie pentru incercarea pe care vroiam sa o fac.
Dupa-masa o sa vad ce pot inventa ca sa o scot de unde e. rolleyes.gif

Dora, de ce se cheama pastalopitta? Pitta stiu ca se refera la placinta dar pasta in greceste inseamna dovlecel?

#17 vikydraga

vikydraga

    Bucataras

  • Membri
  • 50 posturi

Postat 03 July 2009 - 10:32 AM

buna.Vreau sa fac si eu aceasta reteta si as vrea sa fiu sigura de un nlucru: orezul este nefiert, normal sau din acela prefiert sau se fierbe putin inainte. Sper sa primesc raspuns in timp util pentru ca deja am dat pe razatoare dovleceii. Daca nu.... ce-o fi o fi, cred ca iese ceva oricum ar fi orezul.

#18 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 03 July 2009 - 12:10 PM

QUOTE(vikydraga @ Jul 3 2009, 12:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
buna.Vreau sa fac si eu aceasta reteta si as vrea sa fiu sigura de un nlucru: orezul este nefiert, normal sau din acela prefiert sau se fierbe putin inainte. Sper sa primesc raspuns in timp util pentru ca deja am dat pe razatoare dovleceii. Daca nu.... ce-o fi o fi, cred ca iese ceva oricum ar fi orezul.


draga viky orezul este normal nu este fiert inainte... smile.gif

#19 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 03 July 2009 - 12:17 PM

QUOTE(Adriana Nicoleta @ Jul 3 2009, 11:00 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Sigur ca da, iarta-ma, am uitat sa scriu ca am uitat sa pun orezul rolleyes.gif mi-am dat seama dupa ce am pus-o deja in forma si nu mai aveam chef sa o scot, am facut-o fara calculator, doar din amintiri sad.gif imediat ce am ajuns acasa.
Azi dimineata m-am uitat la ea ca se racise, are o multime de apa desi eu n-am pus deloc, dar eu am pus doar dovlecei, oua si brinza, fara tot amestecul de deasupra, m-am inspirat din reteta ta ca sa fac un experiment, nu am facut exact reteta ta, sper sa fiu iertata eusa_pray.gif Reteta ta doar mi-a servit de inspiratie pentru incercarea pe care vroiam sa o fac.
Dupa-masa o sa vad ce pot inventa ca sa o scot de unde e. rolleyes.gif

Dora, de ce se cheama pastalopitta? Pitta stiu ca se refera la placinta dar pasta in greceste inseamna dovlecel?


Iertarea ti se acorda!!! wink.gif laugh.gif ...deci da eu cred ca daca puneai si orez pe langa faptul ca-i stors bine dovleceii ti-ar fi reusit o pastalopitta buna...

Habar n-am rolleyes.gif ...nu cunosc etimologia cuvintului...pe net n-am gasit nimic...avem o cunostinta macedonean...o voi intreba pe sotia lui cu prima ocazie smile.gif

#20 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 03 July 2009 - 03:36 PM

CITAT(dora_m @ Jul 3 2009, 12:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Iertarea ti se acorda!!! wink.gif laugh.gif ...deci da eu cred ca daca puneai si orez pe langa faptul ca-i stors bine dovleceii ti-ar fi reusit o pastalopitta buna...

da, asa-i cind memoria se duce si vreau sa fac lucrurile rapid
placinta e foarte buna dar neavind nimic care sa o "lege" s-a dezmembrat, experimentul era sa o coc in slowcooker, s-a copt bine dar se rupe, nu sta
dovleceii nu-mi lipsesc asa ca o sa o refac smile.gif dar nu in slow
img_3__003.jpg



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi