Se pune laptele si untul, cu sare sa se incalzeasca bine, pe flacara mica a aragazului, apoi se adauga faina si se amesteca continuu pana ce aluatul s
Se pune laptele si untul, cu sare sa se incalzeasca bine, pe flacara mica a aragazului, apoi se adauga faina si se amesteca continuu pana ce aluatul se dezlipeste de pe peretii vasului. Se da la racit apoi se incorporeaza oul si se amesteca bine pentru o omogenizare buna si se lucreaza putin aluatul, pe o planseta data cu faina. Din aluatul lucrat se modeleaza un cilindrucare se taie in bucati egale. Caisele se scot din compot si se pun la scurs intr-o strecuratoare, smochinele se oparesc cu apa firbinte apoi se taie in bucati mai mici. In bucatile de aluat taiate se pun cate un sfert de caisa, apoi se strange si se acopera bine fructul, se rotunjesc intre palmele date cu faina, obtinand mici sfere. La fel se procedeaza si cu cele incarcate cu felii de smochine, apoi se pun sa fiarba, cca 8-10 minute, in apa clocotita cu un praf de sare. Bombitele fierte se scot cu o spumiera si se pun intr-o sita sa se scurga bine, se stropesc cu unt topit si se trec prin miezul de nuca maruntit amestecat cu scortisoara pudra si jumatate din zaharul vanilat, se aseaza pe platou. Caisele ramase se maruntesc intr-un blender, obtinand un piure care daca este cazul se mai subtiaza cu putin suc de compot.
Bombitele se servesc reci,pudrate cu restul de zahar pudra si stropite cu piure de caise .
Pofta buna!
Reteta Bombite cu piure de fructe a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro
Alte retete gasiti aici:
Gomboti cu branza,
Galuste cu visine (Gomboti si nudli)
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalEu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAromat, pufos si delicios! Nu uitati, sa faceti si voi, intr-o zi de post cand nu mai aveti idei ;)
Rulou de post cu nuca, stafide si coaja de portocala confiata la slow cooker Crock-PotOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii