Muschiulet de vita cu sos de branza

Muschiuletul de vita cu sos de branza este o combinatie extraordinar de reusita, delicioasa si va fi savurata de toata lumea la mesele festive si nu numai.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Muschiulet de vita cu sos de branza

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 2 portii)
  • - 400 g muschiulet de vita (se poate folosi muschiul de vita
  • mie insa imi place muschiuletul pentru ca este mai fraged)
  • - 100 g branza cu mucegai albastru (eu folosesc Bucegi sau Bavaria Blue
  • cea din urma fiind excelenta si separat
  • dar mai scumpa)
  • - o lingurita amidon
  • - 70 ml frisca lichida neindulcita
  • - 2 linguri sos Worcester
  • - 2 frunze busuioc proaspat sau o lingurita rasa uscat
  • - 2 morcovi
  • - 2 cartofi
  • - un dovlecel

Mod de preparare

Pentru ca dureaza mai mult pana se fac, am taiat cartofii si morcovii si i-am pus la facut, la aburi.

Se fasoneaza muschiuletul (asta insemnand ca se scot cu un cutit bine ascutit toate zonele de piele alba). Sa nu sariti peste etapa asta, pentru ca pielea aceea este tare si strica preparatul final.

Taiem muschiuletul in bucati cam de 2 degete grosime. Eu am grupat apoi mai multe bucatele (aici este avantajul muschiului de vita – se obtin felii mai mari si mai frumoase din el)

Daca vreti, bucatile grupate le puteti lega cu sfoara de bucatarie. Punem pe ele sosul Worcester si atat (imi place sa adaug sarea dupa ce s-a facut carnea in cazul de fata).

Punem dovleceii la prajit intr-o tigaie stropita doar cu ulei.

Incingem bine o tigaie si apoi punem carnea in ea. Incercati sa nu o invartiti de multe ori – cam 3 minute pe o parte si 2 pe partea cealalta sunt de ajuns pentru mine (imi place mai in sange pentru ca e mai suculenta :D). Acum, fiecare o lasa cat ii place. Ideea ar fi ca daca o apasati usor cu degetul veti observa ca o carne in sange e mai moale decat una facuta bine. Oricum, incercati in mai multe feluri pana va lamuriti cum va place.

Intr-un alt vas punem branza si frisca si amidonul dizolvat intr-o lingura de apa rece. Amestecam bine, sa se topeasca branza. Nu o lasati nesupravegheata ca se lipeste. La final adaugam busuiocul taiat maruntel. In functie de cat de sarata e branza si deci sosul facut cu ea, mai punem sau nu sare pe carne.


Muschiuletul de vita se serveste cu legume si sosul de branza.

Reteta de muschiulet de vita cu sos de branza a fost propusa pe forumul Culinar.ro de IriA.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata de caise

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Cele mai apreciate rețete
Varza murata cu coasta afumata
1
Mancaruri cu varza

Varza murata cu coasta afumata

Usor de facut si fooarte buna!

Varza murata cu coasta afumata
Parteneri
Batoane cu miere si mac, de post
Bucataras.RO

Batoane cu miere si mac, de post

Foarte bune si de efect aceste batoane cu gust de copilarie!

Batoane cu miere si mac, de post
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
ReteteCulinare.RO

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros