Sari la conținut

Poză

Pui cu sos iute si miere

Salut!!!

1 răspunsuri la acest topic

#1 Bi L V?n Anh Tn

Bi L V?n Anh Tn

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi

Postat 03 March 2018 - 05:23 PM

Am o cartulie cu tot felul de retete din carne de pui si am gasit reteta asta ratacita prin ea.

Ingrediente (eu vi le scriu ca in carte, da' voi puteti sa folositi si masura ce nu da gres niciodata - ochiometria laugh.gif):

1-2 buc. de piept de pui
ghimbir (o bucata de 2-3 cm)
2 linguri miere
1 lingura amidon
70 ml apa
1 lingura sos chinezesc iute
70 ml zeama lamaie
2 linguri sos de soia
6 cepe mici
1 lingura faina
sare

post-34683-1214415083.jpg 

Mod de preparare:

Se portioneaza pieptul de pui, se sareaza putin si se "tavaleste" prin faina. Eu am folosit metoda cu punga tongue.gif

post-34683-1214415165.jpg 

Se pune carnea in ulei incins, la foc mare, pana se rumeneste, apoi se trece pe foc mic, pana se patrunde carnea bine.

post-34683-1214415276.jpg 

Carnea se scoate pe servete absorbante. Scurgem uleiul ramas de la prajit si incingem din nou o lingura de ulei. Punem ghimbirul ras marunt si amestecam continuu pentru a nu se arde, cca 1 minut.

post-34683-1214415419.jpg 

Punem mierea si mai lasam 1 minut pe foc, amestecand continuu.



Cand bolboreste, punem amidonul (cica "in ploaie"; la mine a fost direct furtuna, ca faceam j'de lucruri in acelasi timp) si amestecam bine sa nu se faca cocoloase (nici jmecheria asta nu mi-a iesit bine)

post-34683-1214415818.jpg 

Se pun apoi pe rand: apa, sosul iute, sosul de soia si zeama de lamaie, amestecand tot timpul pana cand sosul se ingroase (la faza asta nu mai am poze, ca trebuia sa dau din manivela laugh.gif)

Se taie ceapa julien, se pune peste sos si se lasa la fiert pana cand se inmoaie. 



post-34683-1214416046.jpg 

Se pune carnea peste amestecul din tigaie/wok/cratita si se mai lasa la foc mediu cca 2 minute. 



Si gata biggrin.gif

Halit-am cu taietei de orez si sos, de peste mari si tari tongue.gif



post-34683-1214416327.jpg

"Sectiune"

post-34683-1214416351.jpg
Enjoy! tongue.gif 



#2 bellamama

bellamama

    Master of disaster

  • Membri
  • 2537 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 05 March 2018 - 10:36 AM

Frumos si clar explicat!

Am o intrebare: 70 ml de zeama de lamaie nu-i prea mult? Parca in poza ta ar fi mai putina.

O s-o incerc si eu, ca suntem fani ai mancarurilor chinezesti dar, ca sa nu patesc ca tine cu amidonul, o sa-l ud intai cu apa.





Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi