Sari la conținut

Poză

tort cu visine si migdale


3 răspunsuri la acest topic

#1 adriana marcela

adriana marcela

    Big Chef

  • Membri
  • 511 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 03 August 2005 - 11:48 AM

Tort cu visine si migdale

ingrediente ptr blat:
175g faina,1 lingurita praf de copt,1 lingurita scortisoara macinata,50g migdale macinate(eu am pus nuca),175g unt sau margarina la temp.camerei,175g zahar,3 oua,coaja rasa fin si suc de la o portocala.

ingrediente ptr stratul de deasupra:
900g visine fara samburi,100ml suc de coacaze negre,1/2 pachet de gelatina,225g peltea de coacaze rosii,175 ml frisca lichida(29-35% grasime),50g fulgi de migdale prajiti usor(eu am pus nuca prajita si tocata)

preparare:ptr. a face blatul incalziti cuptorul la 180 grade.ungeti cu grasime si tapetati fundul unei forme cu diametrul de 20cm.amestecati faina cu praful de copt,scortisoara,migdalele macinate,untul sau margarina,zaharul,ouale,coaja de portocala si 2 linguri suc de porto.bateti bine compozitia 3-4 min. pana cand devine afanata si pufoasa.
asezati jumt.din compozitie in forma si puneti deasupra jumt din cantitatea de visine.puneti cu grija deasupra restul de compozitie.coaceti timp de 45-50 min.pana cand blatul devine auriu si consistent la atingere.lasati-l sa se raceasca 10 min.,apoi scoteti-l din forma pe un gratar si lasati-l pana se raceste complet.
spalati forma si tapetati marginea cu hartie pergament.aceasta trebuie sa depaseasca inaltimea marginii cu cca. 5cm.(eu am pus frumosul meu inel ptr torturi cumparat de la TCM).reasezati blatul in forma tapetata.

ptr.glazura:incalziti sucul de coacaze intr-o cratita mica,presarati gelatina si amestecati pana se incorporeaza complet.incalziti pelteaua de coacaze pana devine lichida.amestecati-o cu sucul de coacaze si lasati-o sa se ingroase.
asezati restul de visine deasupra blatului.cand pelteaua incepe sa se ingroase,intindeti-o cu ajutorul unei perii peste visine.lasati tortul la rece timp de 2 ore pana cand stratul de desupra se intareste complet.scoateti cu grija blatul din forma.bateti frisca pana se intareste si intindeti-o pe marginea prajiturii.ornati apoi marginea prin presare cu fulgi de migdale.


eu nu am avut suc de coacaze si peltea ,asa ca am facut altceva.am pastrat sucul de la visinele scurse,am adaugat pana la 500ml suc de grapefruit si am dizolvat in el 2 plicuri de glazura rosie.am turnat peste visine si am dat la frigider.a doua zi am scos inelul din jurul tortului si am ornat cu frisca si nuca.
pofta maaare.!


Marcela



sa va pun si pozele

Imagini atașate

  • 135445.jpg


#2 adriana marcela

adriana marcela

    Big Chef

  • Membri
  • 511 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 03 August 2005 - 11:51 AM

si[attachmentid=19353]

Imagini atașate

  • 135446.jpg


#3 adriana marcela

adriana marcela

    Big Chef

  • Membri
  • 511 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 03 August 2005 - 11:54 AM

sectiune

Imagini atașate

  • 135447.jpg


#4 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 03 August 2005 - 01:11 PM

icon_cheers.gif
Super!!!!
Tare imi mai face cu ochiul.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi