Tort cu visine si migdale

Preparare:ptr. a face blatul incalziti cuptorul la 180 grade. Ungeti cu grasime si tapetati fundul unei forme cu diametrul de 20cm. Amestecati faina c

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tort cu visine si migdale

Ingrediente

  • Blat: 175g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 50g migdale macinate
  • 175g unt sau margarina la temp.camerei
  • 175g zahar
  • 3 oua
  • coaja rasa fin si suc de la o portocala
  • Ingrediente ptr stratul de deasupra: 900g visine fara samburi
  • 1 00ml suc de coacaze negre
  • 1/2 pachet de gelatina
  • 225g peltea de coacaze rosii
  • 175 ml frisca lichida(29-35% grasime)
  • 50g fulgi de migdale prajiti usor

Mod de preparare

Preparare:ptr. a face blatul incalziti cuptorul la 180 grade.

Ungeti cu grasime si tapetati fundul unei forme cu diametrul de 20cm.

Amestecati faina cu praful de copt, scortisoara, migdalele macinate, untul sau margarina,zaharul, ouale, coaja de portocala si 2 linguri suc de portocale.

Bateti bine compozitia 3-4 min. pana cand devine afanata si pufoasa.

Asezati jumatate din compozitie in forma si puneti deasupra jumatate din cantitatea de visine.

Puneti cu grija deasupra restul de compozitie.

Coaceti timp de 45-50 min. pana cand blatul devine auriu si consistent la atingere.

Lasati-l sa se raceasca 10 min., apoi scoteti-l din forma pe un gratar si lasati-l pana se raceste complet.

Spalati forma si tapetati marginea cu hartie pergament.

Aceasta trebuie sa depaseasca inaltimea marginii cu cca. 5cm.

Reasezati blatul in forma tapetata.

Ptr.glazura:incalziti sucul de coacaze intr-o cratita mica, presarati gelatina si amestecati pana se incorporeaza complet.

Incalziti pelteaua de coacaze pana devine lichida.

Amestecati-o cu sucul de coacaze si lasati-o sa se ingroase.

Asezati restul de visine deasupra blatului.

Cand pelteaua incepe sa se ingroase,intindeti-o cu ajutorul unei perii peste visine.

Lasati tortul la rece timp de 2 ore pana cand stratul de deasupra se intareste complet.

Scoateti cu grija blatul din forma.

Bateti frisca pana se intareste si intindeti-o pe marginea prajiturii.

Ornati apoi marginea prin presare cu fulgi de migdale.


Reteta Tort cu visine si migdale a fost propusa de adriana marcela

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Pateuri cu dovleac
Bucataras.RO

Pateuri cu dovleac

Cand am facut umplutura de dovleac am facut dintr-un dovleac de 3 kg din care am facut trei retete. Am pus la fiecare reteta...

Pateuri cu dovleac
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise