Tort de branza si ciocolata

BLATUL Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul pana se albesc si-si maresc volumul. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si otetul. 1/4 din aceas

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort de branza si ciocolata

Ingrediente

  • BLAT:
  • 8 gabenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 8 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 2 lingurite otet
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri amidon
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta vanilie
  • CREMA:
  • 250 g branza dulce sau ricotta - scursa bine de zeama (la temperatura camerei)
  • 250g branza-crema (la temperatura camerei)
  • 15g zmeura congelata-uscata (freeze-dry)
  • 140g ciocolata de zmeura
  • 60ml lapte
  • INSIROPARE BLAT:
  • 150~200 ml sirop de zmeura
  • glazura
  • 360g ciocolata amaruie (sau cu lapte - dupa preferinta)
  • 200ml smantana pt. frisca

Mod de preparare

BLATUL

Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul pana se albesc si-si maresc volumul.

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si otetul. 1/4 din aceasta spuma se adauga la galbenusuri si se amesteca bine.

Se adauga treptat faina cernuta impreuna cu amidonul, cacaua si praful de copt si se omogenizeaza.

Se adauga si restul de albus, in doua reprize, amestecand usor cu o lingura de jos in sus.

Se adauga vanilia si se toarna totul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace aprox. 40 min. (se incearca cu scobitoarea).

Se lasa sa se racoreasca putin dupa care se scoate din forma si se lasa pe un gratar pana se raceste complet.

CREMA

Branza crema si branza dulce se amesteca bine. Ciocolata se topeste la BM impreuna cu laptele si se toarna apoi peste branzeturile amestecate. Se omogenizeaza. Se adauga si zmeura "faramitata" putin si se amesteca. INSIROPARE BLAT Blatul se taie in trei. Fiindca n-am vrut sa iasa un tort patratos, am taiat o forma octogonala din hartie si-am taiat apoi foile de tort dupa ea.

Se insiropeaza prima foaie, se intinde 1/2 din crema, se aseaza cea de a doua foaie, se insiropeaza, se acopera cu ultima foaie, se preseaza usor, apoi se insiropeaza si aceasta. Se da putin la frigider.

Peste ciocolata tocata se toarna smantana fierbinte si se amesteca pana se topeste ciocolata.

Se mixeaza putin - pana devine lucioasa - apoi se imbraca tortul.


Se decoreaza dupa preferinta si se da la frigider.Reteta Tort de branza si ciocolata a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro

Alte retete de tort gasiti aici:

Tort de branza,

Tort cu capsuni simplu si bun,

Tort de portocale Pansy

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
3
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Parteneri
Aperitiv oua scotiene
Bucataras.RO

Aperitiv oua scotiene

O rețetă care e de mult timp pusă pe lista de probat, i-a venit în sfârșit rândul! După atâtea...

Aperitiv oua scotiene
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!