Tort cu doua creme de ciocolata

Albusurile se bat bine cu putina sare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul. Dupa aceea adaugam galbenusurile. Faina, b

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu doua creme de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 9 oua
  • 225 g zahar
  • 1 plic si jumatate budinca de cicolata
  • 30 g cacao
  • 150 g faina
  • 1 lingurita jumate praf de copt
  • Pentru spuma de ciocolata:
  • 300 ml. frisca lichida
  • 300 gr. ciocolata cu lapte sau amaruie
  • Ciocolata se rupe bucati
  • se adauga frisca lichida si se pun pe baie de aburi pina se topeste ciocolata.Se lasa la racit
  • iar dupa ce s-a racit se bate bine cu mixerul
  • Pentru crema de ciocolata alba:
  • 300 gr. ciocolata alba
  • 100 gr. unt nesarat
  • 9 linguri de frisca lichida
  • Se pune ciocolata si frisca pe baie de aburi sa se topeasca
  • iar dupa aceea se lasa la racit.Untul se bate spuma si se pune ciocolata racita si se bate in continuare cu mixerul.Rezulta o crema fina de ciocolata
  • Pentru sirop:
  • 400 ml. apa
  • 200 gr. zahar
  • 2-3 plicuri capucino de ciocolata
  • rom
  • Zaharul se face caramel
  • se pune apa si se lasa la fiert pina se topeste zaharul.Se ia de pe foc si se pune plicurile de capucino si rom dupa gust
  • Glazura:
  • 200 gr. ciocolata
  • 200 ml. frisca
  • Se topesc pe baie de aburi iar cand s-a racit se pune peste tort

Mod de preparare

Albusurile se bat bine cu putina sare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul. Dupa aceea adaugam galbenusurile. Faina, budinca, cacaua si praful de copt se amesteca toate la un loc, se adauga peste albusurile batute spuma si se amesteca de jos in sus pana la omogenizare. Din compozitia rezultata am copt doua blaturi intr-o forma cu diametrul de 28 cm. Dupa racire am taiat blaturile in doua pe orizontala si am obtinut 4 foi.

Asamblarea: Se insiropeaza blatul, se pune jumatate din crema de ciocolata alba, blat insiropat, spuma de ciocolata, blat insiropat, cealalta jumatate de crema de ciocolata alba, blat insiropat, glazura.


Se orneaza dupa preferinta. Alte retete prajituri recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci